Portaal:Middeleeuwen

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portaal Projectpagina Inschrijving Galerij
Portaal Middeleeuwen.png
Welkom

Welkom op het Portaal Middeleeuwen, dat onderdeel is van het Geschiedenisportaal. Hier lees je alles over de Middeleeuwen. Vind jij de Middeleeuwen nou een hele leuke en leerzame tijd, neem dan een kijkje op onze projectpagina! Hier lees je alle artikelen die nog verbeterd of gemaakt moeten worden. Veel leesplezier!

Farm-Fresh bullet terug.pngTerug naar PIM-systeem
Over de Middeleeuwen

De middeleeuwen waren een belangrijke periode in de geschiedenis van Europa. Deze periode liep ongeveer van 500 na Christus, ongeveer dezelfde tijd als de val van het Romeinse Rijk, tot aan ongeveer 1500. Vaak wordt als exact eindjaartal 1492 genoemd, het jaar van de ontdekking van Amerika door Christoffel Columbus. Anderen noemen het jaar 1453, vanwege de val van Constantinopel en uitvinding van de boekdrukkunst.

Taking of Jerusalem by the Crusaders, 15th July 1099.jpg
Volgend portaal

Het volgende portaal is het Renaissance-portaal. Hier lees je hoe er een einde kwam aan de Middeleeuwen. Maar leest ook over de Tachtigjarige oorlog en de reformatie. Veel plezier verder met de tijdreis.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Middeleeuwen&oldid=807545"