Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Portaal:Geschiedenis

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Atlas · GeschiedenisPortaal · Kunst & CultuurPortaal · WetenschapsPortaal · MaatschappijPortaal · WoordenschatPortaal
Portaal Projectpagina Inschrijving Galerij
Portaal Geschiedenis.png
Welkom

Welkom op het Geschiedenisportaal!
Hier kun je informatie vinden over de geschiedenis in het algemeen, de geschiedenis van Nederland, België en de rest van de wereld. Van de Eerste Wereldoorlog tot de ontdekking van Amerika. Ook de Chinese geschiedenis komt aan bod. Van personen tot gebeurtenissen en van periodes tot voormalige landen. Via een speciale "tijdreis" kom je langs allerlei periodes in geschiedenis. Alles over geschiedenis vind je op een portaal!

Help ook mee met artikelen schrijven over de geschiedenis. Via het bovenstaande kopje "gewenste artikelen" vindt je allerlei artikelen die nog gemaakt of uitgebreid moeten worden. Natuurlijk mag je zelf ook een artikel bedenken. Veel schrijfplezier!


Lees ook

Artikel van de maand (Meer info...)

Het artikel van deze maand is....

Een tekening van de Bounty uit een boek van Jules Verne.

De HMAV Bounty, afkorting voor Her Majesty Armed Vessel Bounty, was een schip dat in 1784 werd gebouwd. Het schip was onderdeel van de Britse Marine.

Oorspronkelijk heette het schip de Bethia. Het schip is gemaakt in Kingston-upon-Hull (of gewoon Hull). Op 26 mei 1887 werd het door de Britse marina gekocht. Het schip ging op een speciale missie naar Tahiti. Hoewel het schip op bestemming aankwam, is het nooit meer teruggekomen in het Verenigd Koninkrijk. Het schip heeft een belangrijke betekenis voor de geschiedenis en de bevolking van de Pitcairneilanden. In 1957 werden de restanten van het schip gevonden.

Lees verder over dit onderwerp!

Tijdreis & subportalen

Tijdreis
Via het Portaal:Geschiedenis kun je als het ware een echte tijdreis beleven! Kom langs alle tijdvakken in de geschiedenis. Lees hoe men leefde in de prehistorie, over de veldslagen in de middeleeuwen, de rijkdom in de Gouden Eeuw, de vreselijke Eerste en Tweede Wereldoorlog en tot slot de tijd waarin we nu leven. Via deze link start je de tijdreis bij het eerste tijdvak (prehistorie). Onder aan elk portaal staat een link naar het volgende tijdvak. Wil je starten bij een ander tijdvak? Klik dan op een van de portalen van hieronder uit de tijdlijn. Prettige reis!

Hunebed D18+D17 bij Rolde.jpg
Een Nederlands schip uit de Gouden Eeuw: de Batavia
Dore London.jpg

Tijdlijn

Overige portalen

Belangrijke historische gebeurtenissen
David - The Death of Socrates.jpg
The Dutch burn English ships during the expedition to Chatham (Raid on Medway, 1667)(Jan van Leyden, 1669).jpg
Coloured engraving Vienna Congress.jpg
Tiendaagseveldtocht.jpg
RIAN archive 2153 After bombing.jpg
Berlin Wall (June 1989).jpg
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Geschiedenis&oldid=725255"