Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Wikikids:Boomhut/archief96

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Nieuw

Hoi wikikids,

Ik ben hier nieuw en wil graag een nieuw artikel maken hoe doe ik dat?

Groetjes, Eefjecorn

Klik hier. Groetjes, Didi05 (overleg) 26 mrt 2020 16:34 (CET)

hallo ik weet het antwoord op je vraag je gaat naar een nieuw artikel maken en dan kandahar Gebruiker:Danny.k

fout

lolpower08 heeft een onnodig artikel gemaakt, genaamt bananenfruitn zelf pag maken .kunt iemand die weghalen. poesjenk 27 mrt 2020 14:39 (CET)

Als je een artikel ziet dat verwijderd mag worden kun je er {{weg|reden}} op zetten. Oja, ik heb die pagina verwijderd. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 27 mrt 2020 15:03 (CET)

plaatje doet het niet

ik heb een plaatje geüpload in een artikel en dan sla ik het artikel op en dan staat er geen plaatje. Hoe komt dat, en hoe kan ik dat oplossen?

Groetjes, Donut2020

Het staat er wel, hoor! Zie jij het niet dan? Wil je daarnaast je vraag onderaan de pagina zetten? Face-blush.svgDeGroteEmojii 31 mrt 2020 19:31 (CEST)

welk artikel is dat? mvg, poesjenk 1 apr 2020 09:44 (CEST)

Wil je je er s.v.p niet mee bemoeien? Ik heb al geantwoord en gekeken wat hij heeft gedaan. Face-blush.svgDeGroteEmojii 1 apr 2020 16:46 (CEST)
oke, dankjewel en ik zal voortaan mijn vraag onderaan de pagina zetten

Tabbladen

Is er een manier om dit (onderaan) een andere kleur te maken? Groetjes, Didi05 (overleg) 28 mrt 2020 08:17 (CET)

Hoe kan ik terug naar home

ik ging naar een artikel en nu kan ik niet meer naar home. tips? ~~Mike Oxsmal

Linksboven staat een poppetje met een computerscherm als hoofd. Als je daar op klikt kom je terug op home. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 29 mrt 2020 14:03 (CEST)

inkomen

een vraagje hoeveel jaar mag je zijn want daar staat 8 tot 15

vriedelijke groeten fatimabsnel reageren au b

De meeste kinderen zijn tussen de 8 en 15 jaar. Maar als je jonger of ouder bent dan mag dat ook! :) apoo overleg 29 mrt 2020 16:13 (CEST)

Filmpje op Wikimedia Commons

Ik heb een filmppje gevonden van Wikimedia Commons, maar als ik het probeer neer te zetten, dan staat er alleen een link naar het bestand. Kan iemand mij helpen? En het is voor de SSW, dus het liefst snel reageren! Groetjes, Didi05 (overleg) 29 mrt 2020 18:26 (CEST)

Filmpjes van Wikimedia Commons kunnen helaas niet op WikiKids gezet worden. Alleen YouTube filmpjes. Groetjes, :) apoo overleg 29 mrt 2020 19:04 (CEST)

Glorious Revolution

Heej! zou er een artikel mogen komen over de glorious revolution? Hier moet ik mijn spreekbeurt over doen maar er is nergens informatie te vinden die duidelijk te begrijpen is, en bij de bieb zijn ook niet echt makkelijke boeken te vinden... NIet dat ik daar nu nog naar toe ga hoor :)

Hi, leuk dat je je spreekbeurt doet over de Glorious Revolution. Op dit moment is er geen artikel over, maar aangezien ik zelf Engels studeer en een vak heb over de Britse geschiedenis en cultuur wil ik je graag ermee helpen. Het duurt alleen wel een tijdje (wss een tot twee weken) voordat ik het artikel af heb. We hebben wel al kleine stukjes informatie staan op Verenigd Koninkrijk, Willem III van Oranje en Mary II van Engeland. Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 30 mrt 2020 13:47 (CEST)
Het artikel Glorious Revolution is af. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 8 apr 2020 19:18 (CEST)

plaatjes

hoe kan ik plaatjes in mijn artikelen zetten???????

Hallo. Je zet plaatjes in een artikel door in de bewerking-modus aan te zetten door in of op een stukje tekst te gaan staan, op invoegen te klikken, dan op afbeeldingen typ in wat je wilt gebruiken, kies dan een afbeelding en voeg hem in.Je vind ook plaatje op Wikimedia Commens

Grote Groet Grote Groet 😎 MrAnonymousWikikids 😎 KOM OVERLEGGEN😎

P.S. Onderteken je berichten altijd!

hoe kan ik plaatjes in mijn artikel zetten?

reageer snel a.u.b.

geen idee Gebruiker: Danny.k

Kijk eens op Wikikids:Handleiding-wiki/Afbeeldingen. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 30 mrt 2020 13:57 (CEST)

Bewerken

hoe kun je de titel van een artikel bewerken?

Daarvoor moet je wat langer op WikiKids geregisteerd zijn en meer bewerkingen hebben gedaan. Dan komt er bij het knopje "meer" > "hernoemen" te staan. Omdat je net nieuw bent op WikiKids kun jij dat nog niet doen. Welke titel wil je aanpassen? Dan doe ik dat voor je. Groetjes, :) apoo overleg 30 mrt 2020 16:59 (CEST)

HELP

Het lijkt niet zo maar ik ben het. Didi05. Ik probeerde in te loggen maar het wachtwoord was steeds onjuist. Ik weet 99% zeker dat het wel het juiste wachtwoord was. Om toch contact met iemand op te kunnen nemen heb ik een ander account aangemaakt. Hopelijkis dat niet tegen de regels ik zal dit account nooit meer gebruiken als alles is opgelost. Groetjes, Ikbendidi (overleg) 31 mrt 2020 07:36 (CEST)

We kunnen niet weten of je het echt bent Didi, als je het toch bent staat hier een uitleg. Het is natuurlijk heel jammer dat je je wachtwoord niet meer weet! Een bureaucraat kan je verder helpen door bijvoorbeeld een CU te doen. Face-blush.svgDeGroteEmojii 31 mrt 2020 07:47 (CEST)
Laat maar, het is toch nog gelukt. Ik zal het wachtwoord van Ikbendidi veranderen naar iets willekeurigs, zodat ik niet meer kan inloggen. Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 31 mrt 2020 07:50 (CEST)
👍🏻. Face-blush.svgDeGroteEmojii 31 mrt 2020 07:56 (CEST)

Artikel van de week

Texel is al een paar weken artikel van de week. Moet dat niet een ander artikel worden? Anoniem0220 (overleg) 31 mrt 2020 09:50 (CEST)

Vorige week was het artikel van de week Operatie Barbarossa en de week daarvoor Planten. De week daarvoor was het inderdaad Texel en nu weer. Dit heeft er mee te maken, dat het artikel een award won, maar al in de lijst stond. Hierdoor staat het er nu twee keer in; wat ook met Zweden het geval is/was. Ik raad daarom een moderator aan om het artikel te vervangen/terug te draaien, aangezien het lijkt of we geen goede artikelen hebben (wat uiteraard niet het geval is). Ik ben van plan om de artikelen van de week her te beoordelen en waar nodig te vervangen; als een artikel meer dan 5 jaar in de lijst staat wordt het vervangen. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 31 mrt 2020 10:17 (CEST)
Oeps! Face-grin.svg :) apoo overleg 31 mrt 2020 10:54 (CEST)
👍🏻Anoniem0220 (overleg) 31 mrt 2020 10:59 (CEST)

nieuwe pagina aanmaken

Hoi Wikikids ik heb een pagina aangemaakt met goede informatie maar toch kan ik hem niet opslaan dan staat er unknow error dat betekent dat het niet lukt kunnen jullie mij zo snel mogelijk helpen en antwoord geven op deze brief alvast bedankt, met vriendelijke groet, Jessy2007

Arme Jessy! Jammer dat niemand je te hulp schiet. Heb je je tekst nog ergens in een tekstverwerker staan? Want daar moet je altijd mee beginnen, nooit direct in Wikikids. Er is ook verder niets van je opgeslagen. Dus ik vrees dat je tekst verloren is gegaan. Zou je het nog een keer willen proberen? Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 1 apr 2020 11:42 (CEST)

Chat

Hi,

Hebben jullie ook een chat waar je dingen kunt vragen want ik wil een boek maken over hoe een film of boek nou in elkaar zit.

Kunnen jullie me daarin helpen?

Met vriendelijke groet,

Margriet9

Nee we hebben geen chat. Je kunt hier vragen stellen. :) apoo overleg 31 mrt 2020 18:47 (CEST)

wikikids is niet voor chatten, daar heb je andere dingen voor. wikikids is voor artikelen en voor vragen. poesjenk 1 apr 2020 09:24 (CEST)

wikiverhalen

wikiverhalen zijn gestopt, jammer natuurlijk maar ik heb een idee voor een nieuw filmpje: wikidummies[dat leek mij een leuke naam] wikidummies gaat over hoe je bijv. artikelen maakt, wat je moet doen om moderator te worden of als je nieuw bent wat je moet doen. ik heb veel meer ideeën maar die bewaar ik voor als het echt mag : ). mij leek het een goed idee, wie het goed vind, kan dat op mijn overlegpagina achterlaten. poesjenk1 apr 2020 09:28 (CEST) Het lijkt mij ook een leuk idee, maar daar moeten de moderators verder over beslissen! Wat vinden jullie? 😜😜Matthias969😜😜Overleg 1 apr 2020 11:18 (CEST) oke, ik ben al blij dat nog iemand het leuk lijkt : ] mvg, poesjenk 1 apr 2020 11:31 (CEST)

Mij lijkt het wel handig. Volgens mij heeft iemand wel alleen al een YouTube-kanaal die uitlegt hoe WikiKids werkt (ik weet het niet zeker maar volgens mij DeGroteEmojii) maar het zou handig zijn als Wikidummies opde hoofdpagina komt te staan. Ik heb een betere naam trouwens: WikiKids voor Dummies. Er is namelijk ook een boekenserie met een onderwerp en dan "For Dummies" (het is Engels) in dit geval dus WikiKids for/voor Dummies. Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 1 apr 2020 11:57 (CEST)

ik vind wikidummies wel wat leuker klinken maar als jullie het zo willen mij best, ik ben al blij dat jullie het in dat opzich leuk vinden, als het echt mag, laaat dat achter op mijn overleg pagina want ik heb een hoop ideeën ervoor ; ] mvg, poesjenk 2 apr 2020 09:53 (CEST)

Ik heb een YouTube-kanaal ja. Ik zal er is naar kijken, vanmiddag of zoiets. Coolenleuk host het officiële YouTube kanaal van Wikikids. Cool als je dit leest: svp mij dit laten doen Face-sad.svg Face-blush.svgDeGroteEmojii 2 apr 2020 10:57 (CEST)
Yes check orange.png Mee bezig. Face-blush.svgDeGroteEmojii 2 apr 2020 14:50 (CEST)
CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd Hier is hij!!! (hij kon geen youtu.be zijn Ik werd gefilterd voor een domme reden). Als jullie het leuk vinden ga ik hier mee door. Face-blush.svgDeGroteEmojii 3 apr 2020 15:24 (CEST)
Ik vind het prima, er komt wel op 1 mei de start van een nieuwe serie. Ik zou het wel vinden als je de editstijl die nu word gebruikt aanhoud, en daar verder op borduurd. Ik gebruik vooral PowToon. Als het aan die standaard voldoet, vind ik het goed. Mail me voor info. Die serie is in de maak en zou een concept in die richting hebben. En voor dummies kunenn we niet gebruiken, omdat een geregristeerde merknaam is. Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 5 apr 2020 21:26 (CEST)

ik ga zo kijken! mvg, poesjenk 7 apr 2020 08:58 (CEST)wow echt super goed! ik ben blij dat het idee word uitgewerkt, voor meer ideeën kan je vragen op mijn overlegpagina want ik heb nog zooooooooo veel ideeën. duizend maal dank! ik had echt niet gedacht dat het dit zal worden! mvg, poesjenk 7 apr 2020 09:06 (CEST)

Ik ga hem opnieuw uploaden in HD. De tekst is niet zo goed leesbaar. Face-blush.svgDeGroteEmojii 7 apr 2020 10:36 (CEST)
CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd-Zoek het filmpje maar op! Face-blush.svgDeGroteEmojii 7 apr 2020 10:58 (CEST)thnx, ik vind dit echt leuk!!! ik houd van dit!!!! mvg, poesjenk 7 apr 2020 12:20 (CEST)

huh nu is het een privevideo : [. mvg, poesjenk 8 apr 2020 09:39 (CEST)

Misschien kan @DeGroteEmojii zijn video's op alleen met link zien zetten en als alles goed is dat we die video dan op het YouTube-kanaal van WikiKids zetten. Dan staan alle video's bij elkaar. Groetjes Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 8 apr 2020 09:57 (CEST)
Als je het filmpje wilt zien moet je op deze link klikken [1] 😜😜Matthias969😜😜Overleg 8 apr 2020 10:15 (CEST)
Bedoel je op verborgen zetten @Rots61? Face-blush.svgDeGroteEmojii 10 apr 2020 12:39 (CEST)
Ja, ik bedoelde dat, niet privé. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 10 apr 2020 13:44 (CEST)
CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd-Face-blush.svgDeGroteEmojii 10 apr 2020 19:36 (CEST)

schrijfwedstrijd

waneer krijgen we de uitslag? 1 apr 2020 09:42 (CEST)

Apoo heeft de jury gevraagd binnen 7 april een uitslag te hebben Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 1 apr 2020 10:02 (CEST) thnx maar wil je ook op de bovenstaande vraag van mijn antwoorden???? mvg, poesjenk 1 apr 2020 11:09 (CEST)
Rots vroeg zelf of het binnen 1 April (vandaag dus, geen grap) kon. Face-blush.svgDeGroteEmojii 1 apr 2020 16:51 (CEST)
lukt het al een beetje met de uitslag? Anoniem0220 (overleg) 3 apr 2020 13:31 (CEST)
Geen idee. Ik kan Rots zijn gedachte niet lezen. Face-blush.svgDeGroteEmojii 3 apr 2020 13:37 (CEST)
Even geduld hebben! Niet meer vragen tot 7 april alsjeblieft. Er zitten een aantal erg lange artikelen tussen die helemaal doorgelezen moeten worden. :) apoo overleg 3 apr 2020 13:57 (CEST)oke en nu het is al 7 april geweest mvg, poesjenk 9 apr 2020 10:33 (CEST)
We hebben de uitslag al! Mike1023 heeft gewonnen. Face-blush.svgDeGroteEmojii 9 apr 2020 10:35 (CEST) oh : [ mvg, poesjenk 10 apr 2020 13:43 (CEST)

emiel van de hazelhoeve

waneer is emiel geschreven??

Hoi. Dit soort vragen horen niet in de boomhut. Vragen die over (bijvoorbeeld) een werkstuk gaan horen hier niet thuis. Face-blush.svgDeGroteEmojii 1 apr 2020 16:49 (CEST)
Kijk hier (klik) maar eens, daar staat het allemaal in! Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 1 apr 2020 17:53 (CEST)

artikel

Hoe kan ik een beter artikel schrijven als dat er al staat

Voor tips kan je naar het kidsportaal. Zeg het als je niet weet je je pagina’s kan bewerken. Face-blush.svgDeGroteEmojii 1 apr 2020 19:01 (CEST)

uitleg

beste wikkikids mensen, Ik wil u een tip geven bij sommige zoekresultaten staat er veel maar niet over datgene wat je in hebt getypt. met vriendelijke groet Sannehi

Hoi. Het beste is dat je trefwoorden gebruikt (zon) en geen lange zinnen (hoe is de zon ontstaan). Face-blush.svgDeGroteEmojii 2 apr 2020 09:11 (CEST)
Daar hebben veel gebruikers last van, maar je zult er aan moeten wennen dat je in een artikel zelf het antwoord op je vraag moet zoeken. Want dat is in alle wiki's (zoals Wikipedia) zo. En wiki's zijn gemaakt om met een of weinige trefwoorden te zoeken, net zoals in een echte encyclopedie. Wil je toch met zinnen zoeken, dan is een andere zoekmachine (zoals Google) misschien handiger. Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 2 apr 2020 10:31 (CEST)

zonnebloem

wat zijn de onderdelen van een zonnebloem

Klik hier Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 2 apr 2020 10:31 (CEST)

waar is het

ik zoek voor mijn werkstuk op onbewoonde eilanden van de Waddenzee alleen ik kan ze niet vinden weten jullie waar ze zijn????????

Kijk eens op het artikel Waddeneilanden. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 2 apr 2020 11:50 (CEST)

waddengebied

ik zoek info over het waddengebied als je iets weet laat het mij asjeblieft weten alvast bedakt!en nog een vraag ik ben niet zo gesteld op internet ik doe een werkstuk alleen wegens corona kan ik een boeken halen kan ik jullie vertrouwen ???ik hoop van wel

Hoi. Kijk maar eens hier (klik). Wij hebben helaas geen boeken. Face-blush.svgDeGroteEmojii 3 apr 2020 10:33 (CEST)

Plaatjes

Hoi Hoe moet je plaatjes toevoegen op Wikikids Yil (overleg) 3 apr 2020 18:33 (CEST)

Zie Wikikids:uploaden. Face-blush.svgDeGroteEmojii 3 apr 2020 18:59 (CEST)

Artikel v.d week

Is platentektoniek al op de hoofdpagina geweest? (ik hou het niet bij) Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 4 apr 2020 12:02 (CEST)

Nog niet. Op deze pagina (laden duurt lang) kun je per week zien welk artikel op de hoofdpagina staat. Daar kan je zien dat Platentektoniek volgende week (maandag dus) op de hoofdpagina komt. :) apoo overleg 4 apr 2020 12:20 (CEST)

Coronavirus kinnderen

Er zijn kindeqen aan gestorven moeten we echt nie bang zijn

Nee. Je hoeft echt niet bang te zijn als je de regels netjes opvolgt! Er sterven maar weinig kinderen aan Corona op dit moment. Er gaan meer kinderen dood door een auto ongeluk of aan een andere ernstige ziekte zoals kanker. Groetjes, :) apoo overleg 5 apr 2020 20:35 (CEST)
Binnenblijven is wel verstandig. Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 5 apr 2020 21:27 (CEST)

Een vraag

wiki kids wat betekend kopel teken

Dit-is-een-koppelteken. Face-blush.svgDeGroteEmojii 6 apr 2020 10:32 (CEST)

hoe werkt deze app

hallo hoe werkt deze website??

In welke zin bedoel je? Hoe je Wikikids gebruikt, of de code achter Wikikids? Face-blush.svgDeGroteEmojii 6 apr 2020 12:54 (CEST)

bedoel je hoe je dingen moet doen? als je even wacht komen er filmpjes die heten: wikidummies! mvg, poesjenk 7 apr 2020 09:11 (CEST)

Conserten

Zouden conserten door gaan wavt ben een super fan van justin bieber en mily sirus en zo of stelen ze dat nog wat uit want hij kan naar belgïe ja super fan zijn is leuk groettenLolgirl1 (overleg) 6 apr 2020 19:08 (CEST)

Ze gaan niet door gedurende de Corona-maatregelen. Daarna kan je er lekker weer naartoe! Face-blush.svgDeGroteEmojii 6 apr 2020 19:29 (CEST)
ja daarna kan je ook zoveel feest vieren als je wilt ; ] mvg, poesjenk 7 apr 2020 09:02 (CEST)

Paashaas make up

Hallo ik kreeg van de paashaa ijngelijk oudezs en zo je weet wel make up maar hebben jullie tips om make up wat goed op te do5n soqy als het een rare of een vraag is die niet mag maar tog zo wel k ben een tien5r ze

Het spijt me. We kunnen geen tips voor make-up geven. Face-blush.svgDeGroteEmojii 7 apr 2020 15:29 (CEST)
Kijk HIER maar eens Lolgirl! Daar staan vast wel wat leuke creaties bij! Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 7 apr 2020 17:47 (CEST)

Wikkikids

Hallo ik ben lolgirl en rk heb een vraag over wikkikids is het soms belangrijk dat kindesen op wikkikids zitten en hoe maak je je koppeltekken 5n de laatste waarom zeggen ze op wikkikids niet hun normale namen mvg,Lolgirl1 (overleg) 8 apr 2020 06:44 (CEST)

1, het kan belangerijk zijn voor info voor de anderen als hij\zij niet knoeit. 2vraag het aan iemand anders, dit soort vragen zijn niet voor wikikids.3, dat is gewoon niet handig, dus we houden elkaar anoniem. mvg, poesjenk 8 apr 2020 09:37 (CEST)
Heel goede vragen Lolgirl!. 1. Het is belangrijk dat kinderen op wikikids zitten want dan leren ze meer over taal en rekenen en daar zijn veel kinderen niet zo goed in. 2. Een koppelteken is gewoon een streepje tussen twee woorden die bij elkaar horen, meestal als je een woord moet afbreken als het niet meer in zijn geheel op één regel past, zoals paas-haas voor paashaas. 3. Dat iemand een andere naam gebruikt op wikikids dan hij/zij in werkelijkheid heet, heeft te maken met de gewoonte op internet om je echte naam geheim te houden. Meer niet eigenlijk. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 8 apr 2020 10:46 (CEST)

Aanmaken artikel over 'Scholen dicht door uitbraak Corona 2020 - geeft 'Unknown error'

Beste meneer / mevrouw,

Ik probeer een artikel te plaatsen maar als ik wil opslaan, dan geeft de Wikikids website aan: 'unknown error'.

Ik gebruik een Apple computer (iMac) met een normaal pc toetsenbord, misschien komt het daardoor?

Weet u wat er aan de hand is?

Bedankt,

Daniel Voorwinden gebruikersnaam is Daniel8

Dankjewel voor het melden daarvan, kun je de tekst kopiëren en hieronder neerzetten? Zo blijft je tekst toch behouden en dan kunnen wij het op dat artikel neerzetten. We zullen contact opnemen met het technische team om te kijken wat er aan de hand is. @apooGroetjes Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 8 apr 2020 10:56 (CEST) Hallo, ik had dit ook altijd, maar je hebt waarschijnlijk nog niet op ik ben geen bot geklikt. klik daar maar op en dan werkt het wel groetjes, Lucax10
Heb je een link naar een andere website staan in je artikel? Dan is dat vaak het probleem. :) apoo overleg 8 apr 2020 12:07 (CEST)

Vlieland en terschelling

ik zoek informatie over Vlieland en Terschelling maar ik kon niks vinden ja..oke..een klein beetje informatie maar daar heb ik niks aan zouden jullie mij kunnen helpen het is dringend!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Hallo, Je kan op Wikipedia kijken de grote encyclopedie er is daar veel informatie te zoeken over Terschelling en Vlieland. Ik hoop dat het je gaat lukken groetjes, Lucax10 (overleg)
Volgens mij staat er best veel op deze pagina's: Terschelling, Vlieland en Waddengebied. Groet, Anoniem0220 (overleg) 8 apr 2020 11:59 (CEST)

Wikiverhalen

Komt er nog ooit een nieuwe serie over wikiverhalen met vriendelijke groet, Lucax10 (overleg)

Er staat een reeks over een aantal maanden gepland. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 8 apr 2020 16:13 (CEST)

Ja zo als mike zegt over een paar maanden als ik het nog weet dan zogt ik het op op een website k weet nie meer welke zoek maar ergens op

Project

Didi en ik stellen voor om een project aan te maken over de Canarische Eilanden. Groet, Anoniem0220 (overleg) 8 apr 2020 15:02 (CEST)

Voor Voor Dat lijkt me een erg leuk idee. De Canarische Eilanden zijn een geliefde vakantiebestemming. Als we zo meer artikelen over de eilanden, plaatsen, bezienswaardigheden, etc. kunnen maken zou dat echt top zijn. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 8 apr 2020 16:14 (CEST)
Is het ook goed als het over eilanden in het algemeen gaat? Dat ga ik namelijk nog met Anoniem bespreken. Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 8 apr 2020 16:28 (CEST)
Ik denk dat dat onderwerp veel te groot gaat worden. Er zijn namelijk miljoenen, zo niet miljarden eilanden op de planeet. Waar begin je? Ik denk dat een kleiner onderwerp, zoals de Canarische Eilanden, een beter resultaat oplevert. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 8 apr 2020 16:35 (CEST)
Eventueel mogelijk om de Azoren er bij toe te voegen? Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 8 apr 2020 16:36 (CEST)
Op zich zou dat geen slechte toevoeging zijn, maar voeg je Madeira dan ook toe? Dat ligt immers precies boven de Canarische Eilanden. Het tweede punt zou dan wel zijn dat je minder diep in kunt gaan over de Canarische Eilanden zelf. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 8 apr 2020 16:48 (CEST)
Zou allemaalkunnen, maar ik heb het besproken met Anoniem, en volgens hem/haar is dat een heel andere cultuur. Ik kan er geen mening over geven, want ik heb nog nooit van de Azoren gehoord. Als het een toevoeging is ben ik toch wel voor, want alleen de Canarische Eilanden is nogal weinig. Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 8 apr 2020 17:08 (CEST)
Tussen de Azoren, Madeira en de Canarische Eilanden zijn relatief weinig verschillend qua cultuur. Hoewel men op de Azoren en Madeira Portugees spreekt en op de Canarische Eilanden Spaans, is de cultuur niet heel verschillend op een paar lokale evenementen, gerechten, etc. na. Overigens zijn de Spaanse en Portugese cultuur en de Spaanse en Portugese taal niet heel erg verschillend en waren de twee landen zelfs lange tijd in een personele unie (ze hadden dezelfde koning) verbonden. Als de drie eilandengroepen in een project verbonden kunnen worden zie ik qua cultuur niet echt problemen. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 8 apr 2020 17:23 (CEST)
Dan doen we dat. Maar hoe moeten we dat verwerken in de naam? Project:Canarische Eilanden, Azoren en Madeira wordt veel te lang toch?

P.S:Misschien gaat dit iets te ver, maar ik wil het toch vragen: Mag dat project in de Hoofdnaamruimte? Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 8 apr 2020 17:31 (CEST)

Mooie naam is Project:Canarische Eilanden. Het zou handig zijn om eerst een opzetje te hebben. Dus hoe hij moet worden. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 8 apr 2020 17:37 (CEST)
Ok, maar waar moet ik die neerzetten? Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 8 apr 2020 17:42 (CEST)
Hier?Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 8 apr 2020 17:59 (CEST)
Ik heb misschien het idee om het project uit te breiden tot een groot project onder de naam: Macaronesië. Wat eigenlijk een benaming is voor in de plantkunde maar wat ook gebruikt kan worden als een projectnaam. Onder Macaronesië behoren de Canarische Eilanden, Madeira en de Azoren. (en nog Kaapverdië maar dat is een optie). Mvg, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 8 apr 2020 18:05 (CEST)
Antwoord voor Rots:Daar dacht ik ook aan, ik dacht alleen dat de opzet een soort "Klad" was. Maar goed, daar ga ik het dus maken.

Antwoord voor Bobbyjohn: Goed idee, dat doe ik. Als het zo'n groot project wordt, mag hij dan in de Hoofdnaamruimte? Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 8 apr 2020 18:08 (CEST)

Lijkt me een goed plan. Ik zou alleen wel Kaapverdië er buiten halen. Hoewel de Kaapverdische cultuur beïnvloedt is door de Portugese (het was een Portugese kolonie tot 1975) heeft Kaapverdië ook nog een echt-Afrikaanse cultuur. Met Kaapverdië lijkt me dan weer dat het onderwerp te groot wordt. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 8 apr 2020 18:11 (CEST)
Ik vind het goed. Ik (en Anoniem) laten het zien als het project af is. Nu vind ik het wel zo beleefd om te wachten op Anoniem, aar ik ga wel een beetje beginnen met een klad van de opzet. Nogmaals: Mag het (uiteindelijk) in de Hoofdnaamruimte komen? Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 8 apr 2020 18:21 (CEST)
Misschien een idee voor: Wikikids:Wikiproject? Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 8 apr 2020 20:55 (CEST)
Ik denk dat Spaanse en Portugese eilanden uiteindelijk de beste naam is. Omdat er anders misverstanden kunnen ontstaan. Groet, Anoniem0220 (overleg) 9 apr 2020 09:31 (CEST)

Geef je mening: Wikikids:Wikiproject/Spaanse en Portugese Eilanden. Groet, Anoniem0220 (overleg) 9 apr 2020 11:56 (CEST)

Ik denk echter dan dat er juist misverstanden ontstaan, aangezien de Balearen ook bij Spanje horen. Zou je tevens in het vervolg eerst het project willen aanmaken in de eigen naamruimte? Voor nu is dat geen probleem. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 9 apr 2020 13:38 (CEST)
O sorry ik zie het nu ook, je kan de titel nog wel wijzigen. (Ik dacht dat die bij Frankrijk hoorden) Anoniem0220 (overleg) 9 apr 2020 14:28 (CEST)
Geen probleem. Het ziet er in ieder geval goed uit. Ik heb nog wel één voorstel: Een kopje Overige aangemaakte artikelen bij Gewenste artikelen plaatsen. Hier kunnen gebruikers nog artikelen plaatsen over de eilanden, die niet op de gewenste artikelen staan, zoals bijvoorbeeld over een bezienswaardigheid of vliegveld. Daarnaast kun je ook nog {{notdone}} (dan krijg je Crystal Clear action button cancel.svg Niet uitgevoerd) achter de niet-aangemaakte of nog niet verbeterde artikelen zetten. Zo krijg je meer overzicht welke nog niet gedaan zijn. Als ze zijn verbeterd/aangemaakt kan de gebruiker er dan {{done}} (dan krijg je CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd) van maken. Mocht dit zijn aangepast, het is zo gebeurd, lijkt mij dat het project morgen of overmorgen kan beginnen (mocht iedereen het ermee eens zijn). Ik zou dan zondag 10 mei (over vier weken) aanhouden als einddatum. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 9 apr 2020 15:30 (CEST)
Zie mijn reactie op de OP van het project. Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 9 apr 2020 18:17 (CEST)

anderhalve meter

Dag allemaal,

Voor het artikel Anderhalve_meter wil ik graag foto's verzamelen die goed aangeven wat anderhalve meter is. Zijn jullie al mooie voorbeelden tegengekomen of kunnen jullie zelf mooie voorbeelden maken? Dan houd ik me van harte aanbevolen! Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 9 apr 2020 08:42 (CEST)

Ik ben aan het kijken. Ik denk dat ik ook een foto ga uploaden! Face-blush.svgDeGroteEmojii 9 apr 2020 08:44 (CEST)

zet er dan gelijk er wat liedjes bij 📋Lucax10 (overleg) 9 apr 2020 10:00 (CEST)

Ik denk niet dat dat bij een artikel hoort. Doe maar niet. Face-blush.svgDeGroteEmojii 9 apr 2020 10:30 (CEST)

Ja sorry was een grapje 📋Lucax10 (overleg) 9 apr 2020 13:35 (CEST)

Duitse wadden

ik zoek iets over de Duitse wadden

Wil je a.u.b ophouden met dezelfde vraag opnieuw en opnieuw te stellen? Ik geef toch nog antwoord op je vraag: Kijk hier maar eens. Face-blush.svgDeGroteEmojii 9 apr 2020 13:20 (CEST)

Blokkeren

Wat moet je doen als je gebblokeerd word en voor wat kan je geblokeerd worden op wikkikids   zijn er dingen zo als kan je blokkade ongedaan worden of niet na een paar keer ik ben  1 keer geblokeerd dfor apoo maar ik kan er nie aan doon want ik maak een acount dan moet k efen iet doen k zet mijn gsm af dan ben ik klaar  ik zet hem weer aan en t is weg mijn gebruikers naam staat er niet meer

GroetenBestfan (overleg) 9 apr 2020 14:29 (CEST)

Zie Wikikids:Regels. Moderators kunnen je blokkade opheffen. Face-blush.svgDeGroteEmojii 9 apr 2020 15:42 (CEST)
Dankje grote emogi voor antwoord te geven want dan weet ik wel ook     MVG10 apr 2020 10:27 (CEST)

moderator

kan iemand mij vertellen hoe je moderator wordt,

WikiKids:Moderator worden :) apoo overleg 10 apr 2020 11:35 (CEST)

Wikkikids

waar woonde eise eisinga

Dat staat op het aritikel; Eise Eisinga.Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 11 apr 2020 13:48 (CEST)

Pompeii

hoi iedereen ik ben dus nieuw hier en ik heb een vraag. Ik houd mijn werkstuk dus over Pompeii en als ik op deze site ga om informatie te zoeken zou ik er zelf ook wat bij willen schrijven. zou dat kunnen? want ik heb namelijk na al dat zoeken best veel informatie gevonden over Pompeii dat hier niet staat en ik zou het leuk vinden om te delen

de groeten.

Hoi, natuurlijk mag je dit toevoegen. Let er wel op dat je het anders verwoord dan in je werkstuk. Je juf of meester kan anders denken dat je het hebt gekopieerd, terwijl dat niet het geval is natuurlijk. Toevoegingen mogen op het artikel Pompeï. Je kan info toevoegen door op bewerken te klikken. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 12 apr 2020 17:17 (CEST)

error

ik doe een bewerking dan krijg ik een error melding

Dat kan, probeer je misschien een link naar een andere website toe te voegen? :) apoo overleg 13 apr 2020 15:11 (CEST)

korporaal

wat is een korporaal ik snap niet veel van de uitleg die daar staat kun je het beter uitleggen dan er staat?


groet wilke

Een korporaal is een rang die iemand kan krijgen in de militaire dienst. Snap je het nu? Face-blush.svgDeGroteEmojii 13 apr 2020 17:12 (CEST)

ijzeren kruis

kan er een heel korte uitleg komen of een vermelding naar google?


groet wilke

Een ijzeren kruis is een Duitse militaire onderscheiding. Face-blush.svgDeGroteEmojii 13 apr 2020 17:46 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut/archief96&oldid=618753"