Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Macaronesië

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Macaronesië. Azoren zijn groen, Madeira is geel, Ilhas Selvagens is paars, Canarische Eilanden zijn blauw en Kaapverdië is rood.

Macaronesië is een gebied van eilanden in de Atlantische Oceaan ten zuiden en zuidwesten van Spanje en Portugal en ten noordwesten van Afrika. De naam komt uit het Grieks en betekent: "Gelukzalig Eiland". Het bestaat uit de eilandengroepen Azoren (Portugal), Madeira (Portugal), Ilhas Selvagens (Portugal), Canarische Eilanden (Spanje) en Kaapverdië (hoorde vroeger bij Portugal, maar is sinds 1975 onafhankelijk).

De eilanden van Macaronesië zijn allemaal ontstaan door vulkanisme. De eilanden verschillen veel van elkaar. Zo zijn de Azoren en Madeira over het algemeen erg vochtig met veel regen, terwijl de meeste Canarische en Kaapverdische eilanden vrij droog zijn. Toch komt op veel eilanden ongeveer dezelfde soort natuur voor. Zo komt in alle eilandengroepen van Macaronesië laurisilva voor, een vochtige bos-soort met laurierbomen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Macaronesië&oldid=608863"