Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Azoren

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Azoren

Wat zijn de Azoren??

De Azoren is een groep eilanden in de Atlantische Oceaan. De Azoren hoort bij de EU de Europese Unie. Met een totale oppervlakte van 2247 vierkante kilometer. En ze hebben ongeveer 250.000 bewoners. Met 8 eilanden zijn er een paar onbewoond. En ze spreken Portugee en zijn Katholieken.

De politiek

Het parlement zetelt vaak in Horta of Faial. De Azoren heen ook hun eigen regering en wetten.

Cultuur

In de cultuur zijn veel verschillende dingen elk eiland heeft zijn eigen tradities, festivals en dialecten. Ook hebben ze speciale kaas kaas van pico. die kaas stamt af van het eiland Pico Ook hebben ze een speciaal muziek instrument namelijk viola ter ceiria is een gitaar met 15 tot 20 snaren.

Geografie

De negen bewoonde eilanden zijn van vulkanische oorsprong. De hoogste vulkaan ligt op Pico die 2351 km hoog ligt en daarmee de hoogste piek van de Azoren heeft.

Namen

westelijke Azoren

Corvo. Vila Nova do Corvo. Flores. Lajes das Flores. Santa

Cruz dat flores.

Centrale Azoren

Faial, Horta, Pico, lajes do Pico, Madalena, São Jorge, São Roque do pico, Calheta, Velas, Grasioca, Santa Cruz do Grasioca, Terceira, Praia da Vitória, Angra do Heroísmo

Oostenrlijke Azoren

são Miguel, lagoa, Nordeste, Porta delgada, Santa Maria, Vila do Porto, Vila Franca da Campo, ribeira granda, povoaçāo

Bron

Wikipedia

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Azoren&oldid=614864"