Veronica (Talpa TV)

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Veronica TV (SBS Broadcasting))
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Veronica
Veronicatvlogo.png
Het logo van Veronica
Gegevens
Soort zender Commerciële omroep
Mediabedrijf Talpa TV
Slagzin
Opgericht 20 september 2003
Einde
Genre Amusement en sport
Land Vlag van Nederland Nederland
Directeur Bastiaan van Dalen
Manager
Voorzitter
Volledige naam
Eerdere namen TV10 Gold, TV10, FOX, FOX 8 & V8
Bekend van Two and a Half Men (2005)
The Big Bang Theory (2009)
Veronica Offside (2022)
Meer informatie
Website
Portaal Portaalicoon Televisie

Veronica is een Nederlandse televisiezender van Talpa TV. De zender bestaat sinds 2003, maar was al eerder onder andere namen te zien en begon als een publieke omroep.

Geschiedenis

TV10 Gold

Tussen 1995 en 1996 bestond de televisiezender TV10 Gold. Dit is de voorloper van de zender TV10. De zender moest een kanaal delen met TMF6. TV10 Gold heeft nooit lang mogen bestaan. De zender had een indruk als herhaalzender, door de vele herhalingen van Engelse en Amerikaanse televisieprogramma's. Hierdoor had het weinig kijkcijfers en bestond niet langer dan een jaar. Hierna werd de zender omgedoopt tot TV10, wat een moderne zender moest worden.

TV10

In 1996 werd TV10 Gold omgetoverd naar TV10. De zender zond vergelijkbare televisieprogramma's uit zoals het huidige RTL 5. Alleen werd op TV10 nooit sport uitgezonden. Tevens bleven er herhalingen op TV10, maar 's avonds waren er ook spelshows, films en programma's over auto's en reizen. Toch bleef de zender slecht bekeken. De meeste mensen die keken waren ouderen. In 1997 deelde de zender een kanaal met de zender FOX Kids. Dit werd later Jetix en vervolgens Disney XD. FOX Kids was van het bedrijf FOX, wat later ook de zender zou overnemen. In 1998 werd de zender opgedoekt, omdat alleen op vrijdag- en zaterdagavond de zender goed werd bekeken.

FOX

FOX nam de televisiezender uiteindelijk over. FOX is een Amerikaanse zender en zond tussen 1998 en 2001 uit in Nederland. Hiervoor was het hele kanaal nodig, omdat 's ochtends en 's middags FOX Kids werd uitgezonden. In 1999 ging de zender FOX 8 heten, maar in 2000 werd dit weer teruggedraaid. In 2001 werd de zender verkocht aan SBS Broadcasting, voor ruim 20 miljoen euro. FOX Kids bleef tot en met 2002 bestaan en werd daarna verkocht aan ABC Familiy Worldwide, wat onderdeel is van Disney.

V8

Zie Veronica Omroep Organisatie voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Veronica Omroep Organisatie (VOO) was een omroep op de Nederlandse televisie. Uiteindelijk wilde de omroep een commerciële zender worden en na veel dingen te geprobeerd te hebben, kwam de omroep uit bij SBS Broadcasting. Daar werd het een zender onder de naam V8. De 8 moesten de o's in de naam van de omroep voorstellen. De zender richtte zich op de doelgroep 15 t/m 25 jaar. Toch was de zender niet erg succesvol en SBS wilde het na een jaar al opheffen. Uiteindelijk is dit niet gebeurd. Sinds 2003 heet de zender Veronica TV, maar veel mensen noemen de zender Veronica.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Veronica_(Talpa_TV)&oldid=725018"