Genesis

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
De eerste pagina van Genesis

Genesis is het allereerste boek van de Hebreeuwse Bijbel (Het Oude Testament). In het Hebreeuws is dit de naam voor Genesis: בראשׁית (Spreek je uit als Beresjiet). Het begint met de schepping van hemel en met name de aarde en het verhaal van Adam en Eva. Het grootste deel van het boek wordt in beslag genomen door het verhaal van Abraham, zijn zoons en zijn (achter)kleinzoons. Het zijn verhalen die voor het jodendom, het christendom en de islam erg belangrijk zijn.

De eerste zin:

Aanhalingsteken openen

In den beginne schiep God de hemel en de aarde.

Aanhalingsteken sluiten

is een de bekendste zinnen uit de Bijbel. Het is tevens de zin waar de Bijbel mee begint. Verder staan er de verhalen van de ark van Noach en de Toren van Babel en allerlei opsommingen van mensen die in die tijd leefden en welke volkeren in welke gebieden woonden. Deze stukken tekst worden gezien als de oudste teksten die zijn overgeleverd op papyrus. De teksten zijn al enkele duizenden jaren oud.

Videoclips


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Genesis&oldid=687934"