2 Timoteüs

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
2 zeer oude papiersnippers van de 2e brief van Paulus aan Timoteüs

De tweede brief van Paulus aan Timoteüs, kortweg 2 Timoteüs geheten is een van de laatste brieven die de apostel Paulus heeft geschreven aan het einde van zijn leven. Het is waarschijnlijk dat iemand anders de brief voor hem heeft geschreven, want de schrijfstijl is iets anders dan in andere brieven. De brief is heel persoonlijk. Hij kent Timoteüs al een tijdje en hij heeft samen met hem vaak het christendom verkondigd. In het boek Handelingen 16: 1-3 wordt er kort iets over vermeld.

Inhoud

Paulus spoort Timoteüs aan om vol te houden in het geloof. Paulus heeft immers vaak moeten ervaren hoeveel tegenstand en zelfs vervolging hij heeft mee moeten maken. Daarom schrijft Paulus ook over de moeilijke omstandigheden waarin hij verkeert. Hij schrijft er ook over de heilige geschriften die er al bestonden in die tijd. Hij vertelt dat ze zijn geïnspireerd door God.

Video


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=2_Timoteüs&oldid=685399"