Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Wikikids:Boomhut/archief66

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Project van Web-Jack

Hallo allemaal, misschien kennen jullie gebruiker Web-Jack (overleg | bijdragen | bloks) wel. Jack is een oud docent die in opdracht van POLS-netwerk informatie en lesmateriaal toevoegd aan WikiKids. Soms lukte dit Jack niet helemaal omdat hij een bewerkingsconflict kreeg doordat iemand anders de pagina al had aangepast. Daarom hebben we nu afspraken gemaakt. Jack zet een werksjabloon op de pagina waar hij mee aan de slag gaat. Dit doet hij zo kort mogelijk van tevoren en als hij klaar is haalt hij het werksjabloon weer weg. Ik wil jullie verzoeken om de artikelen met een werksjabloon dan ook echt even met rust te laten. Als je ziet dat er al een tijdje niet aan een artikel is gewerkt, stuur dan even een berichtje om te vragen of je kunt bewerken. Dit is eigenlijk hoe het altijd al gaat met het werksjabloon, maar toch wil ik jullie er graag even opnieuw aan herinneren. Fijne dag allemaal! Groetjes, :) apoo overleg 28 sep 2017 12:40 (CEST)

Goed plan! Er wordt vaak bewerkt op paginas met een Werk-Sjabloon terwijl dat helemaal niet mag.Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 28 sep 2017 16:56 (CEST)

Vernieuwen artikelen van de week

Beste iedereen,
In 2015 heeft Beem toentertijd alle artikelen van de week vervangen voor nieuwe. Inmiddels twee jaar later zijn veel artikelen van de week kwalitatief minderwaardig en moeten dus vervangen worden. Graag zou ik van jullie willen weten welke artikelen artikel van de week moeten worden en welke artikelen van de week weg uit de lijst moeten. Ik hoor graag jullie mening! Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 29 sep 2017 20:14 (CEST) (@Wikischim: P.S. Micheal Jackson zal ik beter opmaken.).

Ik denk dat we beter de "moderne awards" in ieder geval artikel van de week kunnen maken, en lange goedgekeurde artikelen zoals het Verenigd Koninkrijk of Kenia etc. Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 29 sep 2017 20:19 (CEST)
Bij Michael Jackson gaat het niet alleen om de opmaak, de hoeveelheid informatie is ook simpelweg te weinig voor iemand die zo bekend is. Ik vind het, met alle respect, meer een aanfluiting. Onder iets als "uitgelicht" hoort een artikel te staan waar je ook echt een beetje mee voor de dag kunt komen (zoals de twee voorgestelde landenartikelen hierboven, die idd. veel beter zijn). Er is nu hoogstwaarschijnlijk ook geen tijd meer om het nog voldoende te verbeteren. Ofwel voor volgend jaar uitbreiden, ofwel volgend jaar een ander artikel voor deze week.
Overigens zie je oningelogd een ander artikel (Zweden) op de hoofdpagina. Een jaar geleden speelde dit laatste ook al (toen in nog ergere vorm). De Wikischim (overleg) 29 sep 2017 21:06 (CEST)
Micheal Jackson haal ik er anders wel uit en vervang hem door een andere artiest (z.B. Audrey Hepburn). Ik zal zo even mailen voor het probleem want dat klopt niet helemaal. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 29 sep 2017 21:09 (CEST)
Overigens, het artikel gaat voor de helft alleen maar over zijn dood en zijn drie (waarschijnlijk geadopteerde) kinderen, met details die weinig ter zake doen. Dus ook helemaal geen evenwicht in het artikel. Er valt anderzijds nog enorm veel meer te vertellen over zijn jeugd, zijn succes in de muziekwereld vanaf zijn tienerjaren, etc. De Wikischim (overleg) 29 sep 2017 21:13 (CEST)
Ik heb recent een aantal artikelen vervangen door artikelen die een award hebben gekregen, dus die kunnen nog wel een jaartje blijven staan. Sowieso wordt ieder award artikel een artikel van de week. :) apoo overleg 29 sep 2017 21:45 (CEST)
@Apoo: Dat klopt inderdaad. Beem had bedacht echter dat elk artikel maximaal zo'n drie jaar blijft staan. Ik probeer die artikelen juist te vervangen. Tevens worden de artikelen allemaal nagelopen op vandalisme en afbeeldingen die niet meer werken en worden de nieuws-achtige artikelen (zoals Olympische Spelen) weer bij de desbetreffende weken geplaatst (wat dit jaar niet gebeurd is). Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 29 sep 2017 23:38 (CEST)

Vernieuwen Afbeeldingen van de week

Beste iedereen,
Een paar jaar geleden was het idee ontstaan om naast de artikelen van de week ook alle afbeeldingen van de week te vervangen. Helaas is dit toentertijd niet doorgegaan, maar ik zou dit toch graag willen doen. De afbeeldingen hoeven niet per se op WikiKids te staan, aafbeeldingen van Commons mogen ook. Het enige probleem is dat de puzzels waarschijnlijk niet meer zullen werken. Daarnaast zou ik nog alle filmpjes die afbeelding van de week zijn willen verwijderen, het laden duurt immers te lang. Graag hoor ik jullie mening hieronder. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 1 okt 2017 17:09 (CEST)

Hulp: Olympische Winterspelen 2018

Beste iedereen,
In 2018 vinden de Olympische Winterspelen 2018 plaats. Bij het vernieuwen van de artikelen van de week worden er in de drie weken dat de spelen plaatsvinden uitgelichte artikelen neergezet op onze Hoofdpagina. Hierbij gaat het om:

  • Het artikel Olympische Spelen (klein onderhoud, puntjes op de i)
  • Het artikel Zuid-Korea (uitbreiden en mooi opmaken)
  • Een artikel over een Olympische Wintersport naar keuze (uitbreiden en mooi opmaken)

Graag zou ik willen vragen of jullie hierbij willen helpen. Natuurlijk moeten er meer artikelen voor dit evenement worden uitgebreid, maar deze hebben echt voorrang nodig, zodat we alvast een begin hebben. Wie zou mij hiermee willen helpen? Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 2 okt 2017 22:11 (CEST)

Is er echt niemand die mee wil helpen? Het is namelijk een goede zet om mensen te laten zien wat WikiKids inhoudt en om mensen enthousiast te maken om bij te dragen. Aangemaakte artikelen komen sowieso op Facebook te staan! Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 5 okt 2017 16:38 (CEST)
Ik wil meehelpen! Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 5 okt 2017 16:49 (CEST)

Plaatjes uploaden

Hallo allemaal, plaatjes en licenties, het blijft lastig. Met de nieuwe visual editor is het gelukkig erg gemakkelijk geworden om plaatjes in een artikel te zetten die je zomaar mag gebruiken. Hiervoor is een handleiding. Kort gezegd klik je op "invoegen" en daarna op "plaatje" en kun je daarna met een zoekwoord zoeken in de plaatjes die op Wikimedia Commons staan. Om gebruikers te "dwingen" deze manier te gebruiken is het uploaden iets aangepast. Als je nu op "uploaden" klikt zul je eerst naar deze pagina: WikiKids:Uploaden gestuurd worden. Pas als je aangeeft dat je zelf een plaatje hebt geüpload dan kom je bij het uploadformulier. Helaas kan ik niet iedere link doorsturen naar die pagina, maar ik wil jullie graag ook op deze nieuwe functionaliteit wijzen. Groetjes, :) apoo overleg 3 okt 2017 20:10 (CEST)

In het plan WikiKids 2020 is een renovatie van de hulpportalen en vernieuwing van de pagina's met dit soort uitleg opgenomen. Helaas ben ik hier nog niet aan toe gekomen. Erg bedankt voor deze toevoeging, hulp is altijd welkom. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 3 okt 2017 20:28 (CEST)

artikel efteling

hallo wikikids mag ik het efteling artikel beheren want ik ben een echte efteling specialist die alles weet ?????

het artikel is niet alleen van jouw en andere mogen het ook bewerken. Iedereen kan dat zeggen dat hij een efteling specialist is. Ik ben trouwens wel een Pretpark specialist omdat ik de meeste artikelen over pretparken e/achtbanen en dergelijke heb geschreven Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 4 okt 2017 16:18 (CEST)
Je mag het Efteling Artikel wel bewerken maar beheren kan niet op WikiKids, want zoals Coolenleuk zei is het voor iedereen. Maar je mag het altijd bewerken natuurlijk. Groeten, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 4 okt 2017 18:34 (CEST)

eftelingspecialist

ik ben een efteling specialist dus ik beheer het efteling artikel mijn functie is om de foutjes te verbeteren en nieuwe dingen erbij toe te voegen ik werk hier al 5 jaar mee. dus ik ben verantwoordelijk. bedankt wikikids collega's

Hoi anderzj, zoals BobbyJohn je al vertelde mag iedereen het artikel van de Efteling aanpassen. Op WikiKids moet je namelijk goed samenwerken met andere kinderen. Ik heb trouwens je bewerking ongedaan gemaakt. Disneyland Parijs en Europa-Park hadden vorig jaar echt meer bezoekers dan de Efteling. Groetjes, :) apoo overleg 5 okt 2017 10:19 (CEST)
nou apoo sorry maar ik ben wel degene die alles weet van de efteling? want ik werk er zelf. en mijn functie is dat ik de kleine foutjes verbeter en nieuwe informatie erbij toevoeg

groetjes de enige echte efteling specialist [eftelingfan]

Als jij alles weet van de Efteling dan mag je het artikel zeker aanpassen, graag zelfs! Je plaatst alleen hier meer berichtjes dan dat je ook echt aan het artikel werkt. Dus misschien moet je daar mee stoppen en weer aan het artikel Efteling gaan werken. Handig trouwens dat je er werkt. Misschien kun jij morgen dan ook even een foto maken van de Symbolica voorshow. Groetjes, :) apoo overleg 7 okt 2017 11:05 (CEST)

Mediamasters

Dag allemaal,

Binnenkort gaat het spel Mediamasters van start. Leerlingen gaan ook vragen beantwoorden over WikiKids. Ze gebruiken daarbij onder andere de pagina's over coderen, mp4-horloge, programmeur en snapchat. Dit zijn nog niet de mooiste artikelen van WikiKids. Ziet iemand kans om deze artikelen uit te breiden? Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 6 okt 2017 10:02 (CEST)

Pagina's gerelateerd aan social media zou ik wel kunnen doen, bijv. Snapchat. Heb je een lijstje wat daar een beetje ondervalt? Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 6 okt 2017 15:58 (CEST)
Ja kun je misschien een lijstje maken van de artikelen. Groeten, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 6 okt 2017 17:04 (CEST)
Als de vier artikelen die ik noem al uitgebreid kunnen worden dan zijn we al een heel eind! Fijn dat jullie dit willen oppakken! Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 9 okt 2017 14:52 (CEST)
Ik zal van de week ermee beginnen. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 9 okt 2017 15:02 (CEST)

foute bewerkingen

dames en heren ik zie een paar foutjes bij het efteling artikel. ik heb die verbeterd,en in de efteling attractie lijst moet symbolica toegevoegd worden wil iemand dat voor mij doen>

CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 7 okt 2017 10:54 (CEST)

sri lanka

'is sri lanka heel erg vervuilennt

Zie het artikel Sri Lanka. Groeten, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 7 okt 2017 16:43 (CEST)

Afbeelding bijsnijden

Is het ook toegestaan een afbeelding van Commons hier te plaatsen en bij te snijden (cropped)? Volgens de voorwaarden op Commons zou het mogen, begrijp ik. Groetjes, Paul PaulD (overleg) 7 okt 2017 14:42 (CEST)

Bedoel bijsnijden met Paint en daarna uploaden? Of een bepaalde functie? In het eerste geval hangt het af van de licentie. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 7 okt 2017 14:54 (CEST)
Het eerste. Groetjes, Paul PaulD (overleg) 7 okt 2017 14:58 (CEST)
In grote lijnen:
  • Creative Commons: Ja, alleen niet als er ND (afgeleide werken) in de licentie staat.
  • Publiek Domein: Ja
  • GFDL: Ja
  • Beperkt: Hangt af van de voorwaarden, persoonlijk zou ik het niet doen.
Ik hoop je te hebben geholpen. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 7 okt 2017 19:07 (CEST)

Goedkeuring: Nieuwe artikelen van de week

Beste iedereen,
Ik heb een nieuwe lijst van het artikelen samengesteld. Mijn vraag is wat jullie ervan vinden. Uitleg is via de blauwe link te vinden. Mochten er suggesties zijn hoor ik ze hier graag. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 7 okt 2017 17:14 (CEST)

Ik keur het goed. Mooi! Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 7 okt 2017 17:32 (CEST)
Prima! :) apoo overleg 7 okt 2017 18:42 (CEST)
Ik zal kijken of ik alvast kan beginnen met omwisselen. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 7 okt 2017 19:08 (CEST)

Terugkeer

Hallo iedereen!

Ik dacht er al een tijdje over om eindelijk eens een terug te keren naar WikiKids, sinds 2 jaar (?) inactief te zijn geweest - of dit daadwerkelijk zal lukken, dat zal de toekomst uitwijzen.

Ik ga een poging doen alles wat ik indertijd onafgewerkt heb achtergelaten eindelijk af te werken, en hopelijk WikiKids verder helpen te verbeteren zoals vroeger.

Een laatste vraag die ik nog zou willen stellen: Is er iets significants gebeurd in de tijd dat ik weg was? Ik ben eigenlijk wel benieuwd...

Ik hoop dat ik weer een leuke tijd hier zal hebben, zoals ervoor!

Josse.Cottenier - Overleg (+) 7 okt 2017 18:40 (CEST)

Hoi Josse, leuk je weer te zien. Hoe is het met je? Leuk dat je weer wilt bijdragen op WikiKids. Eind 2015 heeft WikiKids helaas een grote leegloop meegemaakt; veel gebruikers stopten in een paar maanden tijd of werden verminderd actief. Desalniettemin hebben we nog een hoop voor elkaar gekregen. WikiKids is heeft recent 20.000 artikelen gekregen, aan de vergeten portalen wordt wat gedaan en ook het snoeien van de categorieboom staat op de planning, er komen nieuwe artikelen en afbeeldingen van de week en de afgelopen tijd hebben we verschillende projecten weten te houden. Voor volgend jaar staat een project over de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea op de planning (waarin alle Olympische wintersporten een uitgebreid artikel krijgen), net als een project over het WK Voetbal in Rusland (waarin alle Russische speelsteden o.a. een artikel krijgen). Aangezien in Nederland ook verkiezingen dit jaar zijn gehouden en we deze maand waarschijnlijk een nieuw kabinet krijgen, moeten ook alle nieuwe staatssecretarissen en ministers een artikel krijgen en de ministeries worden upgedated. Daarnaast hebben we verschillende gebruikers er inmiddels bijgekregen. Kijk gerust terug in de Boomhut-archieven. Veel succes en natuurlijk veel schrijfplezier. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 7 okt 2017 19:15 (CEST)
Hoi Mike, ook leuk om jou terug te zien! Met mij gaat alles goed, en de leegloop is zeer spijtig. Ik vertrok net op het moment dat WikiKids in een "lift" zat, maar zo te zien zijn de nog actieve gebruikers goed aan het werk :). Ik kijk er tevens ook naar uit om aan een van deze projecten mee te werken! (Nog een klein vraagje: de "Recente Wijzigingen"-knop in het linkermenu schijnt verdwenen te zijn. Fix?) Josse.Cottenier - Overleg (+) 7 okt 2017 19:54 (CEST)
Hallo Josse, de recente wijzigingen vind je onder het kopje "Begeleiders" als "Gewijzigde pagina's"! Mvg, Grab hand animation.gifWiki7 overleg 7 okt 2017 21:43 (CEST)
Hey Josse, ik denk dat ik bij de periode toen jij actief was er nog niet was. Maar leuk om weer een (hopelijk) actieve gebruiker terug te zien, we hebben het (denk ik) zeker nodig. Alleen heb ik helaas een paar kleine opmerkingen op je artikelen, je schrijft (denk ik) te lange lappen tekst met weinig plaatjes. Ik vind het zeer goed en mooi dat je het doet maar misschien kun je verschillende kopjes plaatsen en plaatjes. Hopelijk; Welkom terug! Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 8 okt 2017 14:43 (CEST)
En trouwens voor de recente wijzigingen kun je ook op je GP het sjabloon: {{Speciaal:RecenteWijzigingen}} gebruiken zoals ik op mijn GP heb. Groeten, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 8 okt 2017 14:44 (CEST)
@Wiki7 dank! Ik zag "gewijzigde paginas" niet meteen aan voor "recente wijzigingen" :)
@Bobbyjohn10: Dat klopt, en ik hoop ook in de toekomst nog de kans te krijgen om terug actief te zijn. Hiervan ben ik mij bewust, maar het probleem is dat ik tekst vertaal van artikelen op het internet, waarvan de tekst wel vrij te vertalen is (je neemt ze niet letterlijk over, en van de inhoud is de copyright al verlopen, wegens feiten meer dan 70/100 jaar geleden), maar de afbeeldingen die ik daar vind (als ik al het geluk heb er daar een te vinden), vallen meestal nog onder copyright. Ik zal proberen er nog wat aandacht aan te besteden, maar desondanks dank voor de tip :). Josse.Cottenier - Overleg (+) 8 okt 2017 18:02 (CEST)
Leuk dat je weer terug bent Josse! Veel plezier en succes alvast met bewerken! Face-grin.svgAntu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 17 okt 2017 10:00 (CEST)

Een goed dierenartikel

Beste iedereen,
Zoals jullie weten ben ik de artikelen van de week aan het vernieuwen. In week 15, nu het artikel Kat, zou ik graag voor de diversiteit een artikel willen hebben over een klein zoogdier. Helaas ontbreekt het aan artikelen op WikiKids over dit onderwerp. Mijn vraag is of iemand een leuk idee heeft voor een dier of uit te breiden of aan te maken. Eis is dat een klein zoogdier is, het liefst een landdier (maar sta open voor andere dingen). Onder klein zoogdier valt alles wat ongeveer kleiner is dan een koe. Ik hoor graag jullie suggesties. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 8 okt 2017 17:09 (CEST)

Spookdiertjes is een mooi artikel vind ik. Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 8 okt 2017 17:18 (CEST)
Ik zag het toevallig in de rc na het plaatsen van het bericht. Ik denk een prima kandidaat voor de artikelen van de week. Toevallig ook nog een artikel voor week 23 (Vis of in-water-levend dier). Deze moet het artikel haai gaan vervangen. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 8 okt 2017 17:21 (CEST)
Dan denk ik aan het artikel Walvis of Dolfijn. Groeten, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 8 okt 2017 17:30 (CEST)
Doe ook een keer iets anders,dan bekende dingen. Bijvoorbeeld Spoorlijn Tilburg - Turnhout of VuursteenEmblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 8 okt 2017 17:36 (CEST)
Vuursteen is volgens mij niet geschikt als artikel van de week. En Mike's idee vind ik wel goed. Groeten, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 8 okt 2017 17:37 (CEST)
@Bobby: Ik vind dolfijn wel een mooi artikel voor dat onderwerp. Voeg van de week een paar plaatjes toe en het is af. Als je wilt, als je zin hebt, mag je ook de andere "onderwerpen tussen haakjes" artikelen voor zoeken. Een beetje opmaak en uitbreiden is geen probleem.
@Coolenleuk: Ik ben het zeker met je eens dat we in onderwerpen een keer moeten wisselen, o.a. wetenschap, cultuur en maatschappij is te weinig. Dit jaar gaat dat helaas niet lukken. Het probleem is enerzijds dat er een tekort is in diversiteit van artikelen en anderzijds dat we in 2018 sowieso al zeven weken kwijt zijn aan de Olympische Winterspelen en het WK Voetbal. Eind volgend jaar wordt weer de hele lijst afgegaan en dat wordt dit ook opgenomen. Sowieso krijgen dat ook alle artikelen die een Award hebben gekregen in 2018 een plekje in de lijst (om zo te zorgen voor diversiteit). Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 8 okt 2017 22:14 (CEST)

@mike1023:ik wil best op mijn kladblok artikelen van de week maken,zal ik dat doen?Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 9 okt 2017 12:01 (CEST)

Als je een paar artikelen zou willen aanmaken graag. Voor de "onderwerpen tussen haakjes" zoek ik nog echte artikelen. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 9 okt 2017 15:02 (CEST)

Oproep: Mooie afbeeldingen

Beste iedereen,
Komende weken worden naast de artikelen van de week ook de afbeeldingen van de week vervangen. Helaas heb ik hiervoor 52 afbeeldingen van uiteenlopende onderwerpen nodig. Denk hierbij aan landschappen, groepsfoto's, overzichtsfoto's, portretten, panorama's, kaarten, historische prenten en vlaggen/wapens/emblemen met informatief onderschrift. Daarnaast moeten de afbeeldingen ook nog mooi ogen. Hiervoor heb ik jullie hulp nodig. Heb je mooie afbeeldingen gevonden, zet de link alsjeblieft hieronder met een kleine uitleg als onderschrift. Alvast bedankt, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 8 okt 2017 22:21 (CEST)

Hieronder mijn kandidaten:
Tot zover mijn kandidaten, misschien later nog meer. Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 9 okt 2017 07:53 (CEST)
Dankjewel voor de vele mooie afbeeldingen. Dan is er al een groot gedeelte af. Ik zal ze vanavond in de lijst zetten. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 9 okt 2017 15:01 (CEST)

hallo allemaal (belangrijk)

ik wil zeggen dat het heel goed gaat met ons allemaal. blijf dororgaan met bewerken en heb nog veel plezier. ik wil iedereen alvast vertellen FIJNE VAKANTIE !!! en maak er wat van. en ik als eftelingspecialist zal veel aan het efteling artikel werken.

Categorieën: Meer- of enkelvoud

Beste iedereen,
In 2018 wordt begonnen met het snoeien van de categorieboom. Echter loop ik tegen iets aan. Bepaalde categorieën staan in enkelvoud en anderen in meervoud. Hierdoor zijn er een hoop dubbele categorieën. Is het misschien een idee om of meervoud of enkelvoud aan te houden? Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 14 okt 2017 22:35 (CEST)

Ik denk zelf dat een categorie in het meervoud toch wel het handigste is. Dit is dan vooral omdat een categorie ook meerdere items bevat. Bijv. categorie: Muizen (waar meerdere soorten muizen in staan) klinkt beter dat Categorie: Muis. Want enkelvoud hoort eigenlijk alleen bij categorieën met één enkel item. En een categorie wat in het meervoud staat, daar staan ook meerdere items in. Wouter15 overleg · (MOD). 15 okt 2017 08:55 (CEST)
Het enige probleem is dat bepaalde woorden meerdere meervoudsvormen hebben. Ik denk dat het dan slimmer is om in het enkelvoud te zetten. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 16 okt 2017 19:30 (CEST)
Lijkt mij wel een goed idee. We moeten er wel voor zorgen dat we consequent zijn. Dus of alles in het enkelvoud of alles in het meervoud. Dus niet een beetje van het een en een beetje van het ander. Wanneer wil je deze wijziging gaan doorvoeren? Wouter15 overleg · (MOD). 16 okt 2017 21:09 (CEST)
Nou het idee is om het categoriesysteem aan te pakken op de langere termijn, maar als eerste moeten we wel plannen hebben, waarvan dit er eentje is. Ik probeer dit zo snel mogelijk te doen. Ik heb ff nagedacht en opgesomd, maar veel verschillende meervoudsvormen kan ik niet vinden, daarnaast op Wikipedia houden ze het meervoud aan, wat voor overstappers van Wikipedia naar WikiKids handiger is en ook andersom hulpvol kan zijn. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 16 okt 2017 22:32 (CEST)
Op Wikipedia houden ze het enkelvoud aan en ik stel voor om dat hier ook te doen, net zoals de artikelnamen. Gr, :) apoo overleg 16 okt 2017 23:45 (CEST)
Laten we enkelvoud doen. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 17 okt 2017 09:08 (CEST)
Lijkt mij een goed idee. Wil de komende tijd best kijken of er categorieën zijn die van meervoud naar enkelvoud moeten. Wouter15 overleg · (MOD). 17 okt 2017 20:34 (CEST)
Nou, het punt is meer dat het categoriestelsel moet worden aangepakt en ik dacht als je het aanpakt kan je het beter goed aanpakken. Als ik de categorieën omgooi zal ik dit ook doen en natuurlijk is hier hulp bij nodig. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 17 okt 2017 22:12 (CEST)

Ik ben op dit moment aan het kijken via Speciaal:Categorieën of er dubbele categorieën zijn op WikiKids. Mochten er mensen zijn die willen helpen, graag! Ik heb zelf bij de A begonnen dus als anderen bij een andere letter willen beginnen is dat wel zo handig. Wouter15 overleg · (MOD). 24 okt 2017 20:22 (CEST)

ogen

wie had de word ogen verzonnen

Aanvraag: oude artikelen awards intrekken.

Beste iedereen,
Sinds dit jaar hebben we weer Awards op WikiKids en het blijkt zeer goed te werken. In het Award Museum zijn de nieuwe en oude awardartikelen te zien. Echter zijn er meer Awardartikelen die niet meer aan de eisen voldoen, bijvoorbeeld kroket. Heeft iemand er problemen mee als ik de awards van dit soort artikelen intrek? Ik hoor graag jullie reactie. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 16 okt 2017 19:34 (CEST)

Intrekken gaat misschien te ver? Maar aangeven dat dit oude categorie was? Maar tegenargumenten hoor ik graag! Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 16 okt 2017 22:00 (CEST)
Ik heb met het bewerken van het {{award}}-sjabloon er rekening mee gehouden dat het onderscheid tussen oude en nieuwe awards zichtbaar is. Ondanks dat ze nu niet meer aan de nieuwe richtlijnen voldoen hebben we er destijds wel met de hele community over gestemd. Ik stel dus ook voor om in het awards museum onderscheid te maken, maar niet om de awards in te trekken. :) apoo overleg 16 okt 2017 22:10 (CEST)
@Gerard: Sorry dat ik het zeg maar deze artikelen voldoen echt niet aan de eisen. Om deze artikel met een award te bekronen is hetzelfde als Noord-Korea prijzen als milde dictatuur. Er zijn zelfs artikelen zonder award die tien keer beter zijn en om dan awards op die pagina's te houden noem ik eerder doorgestoken kaart dan het behouden van nostalgie. Het aangegeven met een oude categorie verneemt het probleem dat het sjabloon zelf op de pagina staat niet weg.
@Apoo: Inderdaad is er destijds besloten om Awards te nemen en is in het plan, wat ik persoonlijk getypt heb, opgenomen om awardartikelen die outstyled zijn een award in te nemen. Blijkbaar had niemand hier commentaar op, althans van de mensen die toen actief waren. Het maken van een onderscheid in het Award Museum is te ingewikkeld voor kinderen naar mening en bovendien vrij raar. Ik bedoel je hebt een pagina met de beste artikelen van onze wiki en dan zet je er artikelen bij die toen schitterend waren, maar inmiddels zo'n vijf jaar later outdated zijn, op dezelfde pagina te zetten. It doesn't make any sense.
@Beide: Ik snap best dat het niet leuk is voor mensen die artikelen hebben gemaakt, maar ik denk, eenmaal opgegroeid en inmiddels denk wel (haast) volwassen (en bovendien inactief), er begrip voor hebben. En mij kende kijk ik echt wel drie keer en kan ik het wel onderbouwen. Ein gutes Abend. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 16 okt 2017 22:26 (CEST)
Excuus, ik heb je deels verkeerd begrepen, ik dacht dat je het had over het intrekken van alle oude Awards. Ik heb alle artikelen met een Award nagelopen en ben het met je eens dat er een aantal artikelen tussenzit dat echt niet award-waardig is. Nu niet, maar toen ook niet. Het gaat misschien een beetje lastig worden om op één lijn te komen, maar dit is in ieder geval mijn lijstje (Aardbei, Giraffe, Hillegom (twijfel), IJsselstein (misschien beetje opmaak nodig), Kroket, Michiel de Ruyter, Rechtspraak, Sterrenbeeld, Telecommunicatie). Van de andere artikelen vind ik dat ze zeker hun Award mogen behouden en een plekje kunnen hebben in het Award Museum onder het kopje van Awards van voor 2006-2010. :) apoo overleg 16 okt 2017 23:39 (CEST)
Geeen probleem, misschien had ik een aantal voorbeelden moeten geven. Met de artikelen hier boven ben ik het in ieder geval eens. Ik heb een lijstje, echter op papier en ben wegens vakantie niet thuis. Ik zal het zaterdag even hieronder zetten. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 17 okt 2017 08:44 (CEST)

foto uploaden

ik kom er niet uit. Ik heb zojuist een foto geupload (een van mijzelf), maar kan hem vervolgens nergens terug vinden om op de pagina te zetten. Wanneer ik het nogmaals probeer te uploaden krijg ik de melding dat er al een bestand bestaat, dat klopt inderdaad. Mijn vraag is nu: hoe zorg ik er nou voor dat die afbeelding in het artikel komt te staan?

Ik zie dat het je al gelukt is ;-) :) apoo overleg 18 okt 2017 19:58 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut/archief66&oldid=642876"