Sterrenbeeld

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Oude kaart met sterrenbeelden van noordelijk halfrond

Een sterrenbeeld is een verzameling sterren die een figuur vormt als je ze door lijnen met elkaar zou verbinden. De twaalf bekendste sterrenbeelden (ook zonnetekens genoemd) zijn de tekens van de dierenriem. Welk astrologisch sterrenbeeld jij hebt wordt bepaald door het moment waarop je geboren bent. Klik hier op jouw sterrenbeeld en kijk welke karaktereigenschappen bij jou horen:

Sterrenbeeld Je hebt dit sterrenbeeld als je geboren in de periode van...
Ram 21 maart t/m 20 april
Stier 21 april t/m 21 mei
Tweelingen 22 mei t/m 21 juni
Kreeft 22 juni t/m 23 juli
Leeuw 24 juli t/m 23 augustus

Maagd

24 augustus t/m 23 september
Weegschaal 24 september t/m 23 oktober
Schorpioen 24 oktober t/m 22 november
Boogschutter 23 november t/m 22 december
Steenbok 23 december t/m 20 januari
Waterman 21 januari t/m 18 februari
Vissen 19 februari t/m 20 maart

Opgelet: de tabel hierboven kan er al eens aan dagje naast zitten... De precieze datum dat de zon een teken binnentreedt of verlaat kan immers van jaar tot jaar verschillen! Zo zal een kind dat in Nederland wordt geboren op 22 december 2017 geen Boogschutter zijn zoals de tabel ons vertelt, maar een Steenbok. Reeds op 22 december 2017 gaat de zon immers het teken Steenbok binnentreden. Als je dus heel zeker wil zijn, moet je het eens laten berekenen of zelf online een astrologische website zoeken waar je je geboortedatum en tijdstip van geboorte kunt invoeren. Een astroloog maakt voor deze berekening gebruik van "efemeriden" (zoals op deze site).

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Sterrenbeeld&oldid=494182"