Astroloog

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een astroloog is iemand die astrologie beoefent. Als iets ontstaat of iemand geboren wordt, maakt hij daar een horoscoop van. Dat is een tekening van het hemelgewelf met Zon, Maan, planeten en andere hemellichamen en belangrijke punten. De astrologie geeft dan allerlei regels hoe die horoscoop 'gelezen' en verklaard dient te worden. Zo probeert de astroloog bijvoorbeeld om iemands toekomst te voorspellen, of om iemand aan te raden welk beroep hij of zij moet kiezen.

Je zult waarschijnlijk wel eens een rubriek in een krant of tijdschrift over astrologie gelezen hebben. Daarin staan lijstjes met de sterrenbeelden, met voor elk sterrenbeeld uit de dierenriem een voorspelling voor die week. Bijvoorbeeld: Ram; Deze week zul je iemand ontmoeten, en je gaat het erg druk hebben. Dit is de enige vorm van astrologie die de meeste mensen kennen. Maar eigenlijk is dit gewoon flauwekul. Meestal worden die 'voorspellingen' niet eens door echte astrologen geschreven. Pas dus erg op dat je niet zomaar alles gelooft wat je leest.

Heel populair zijn de relatiehoroscopen om een liefdesrelatie te bekijken.

Het gaat niet altijd om personen voor wie een horoscoop wordt gemaakt. Een astroloog kan over van alles en nog wat een horoscoop opstellen:

  • om te weten wanneer je het best een zaak opstart
  • om te weten op welke dag je best op reis gaat
  • om beurskoersen te voorspellen
  • om grote rampen te voorspellen
  • om te vragen of iemand zal genezen
  • om het weer te voorspellen

Je kunt meer hierover lezen in het artikel astrologie.

Tegenwoordig bestaan er ook in Nederland opleidingen (scholen) voor astrologie. Omdat het geen vakgebied is dat erkend wordt door de wetenschap, kan ook iemand die het allemaal uit boeken leert zichzelf 'astroloog' noemen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Astroloog&oldid=765769"