Toekomst

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Genetische manipulatie gaat een grote invloed uitoefenen

De toekomst is het gene wat nog komt. De toekomst is het tegenovergestelde van de geschiedenis (of het verleden). Je kunt het hebben over de verre toekomst en de nabije toekomst. Met de verre toekomst bedoelen we de tijd die pas over een hele tijd komt. Er zijn geen afspraken over hoeveel jaar dit precies is. Soms bedoelt iemand hier mee dat iets over een jaar gebeurt, of over 10 jaar of over een miljoen jaar. Ook over de nabije toekomst zijn geen afspraken gemaakt. De nabije toekomst kan over een week beginnen maar ook over een jaar.

Fantaseren over de toekomst

Mensen fantaseren graag over de toekomst. Dat zie je bijvoorbeeld terugkomen in boeken of films. Films en boeken die over de toekomst gaan zijn bijvoorbeeld sciencefiction films. In dat soort films en boeken gebruiken mensen allerlei technieken (science) die nu nog niet bestaan (fiction). Hele sombere toekomstvisies wisselen af met optimistische.

Videoclip

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Toekomst&oldid=735926"