Station Delft Zuid

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Station Delft Zuid (Dtz)

Delft Zuid2.jpg

Opening 31 mei 1970
Plaats Delft
Deelgebied Flag of Zuid-Holland.svg Zuid-Holland
Land Vlag van Nederland Nederland
Aantal perrons 2
Aantal perronsporen 2
Spoorlijn Oude Lijn
Aantal reizigers 4.688 (in 2015) per dag
Portaal Portal.svg Openbaar vervoer

Station Delft Zuid is een spoorwegstation in Delft, bij de wijken Tanthof en Voorhof. Het station ligt aan de Oude Lijn tussen Amsterdam en Rotterdam.

Het station opende in 1970, maar is in 2006 vernieuwd. Men heeft toen het stationsgebouwtje afgebroken, aangezien het al 3 jaar niet in gebruik was. Tussen 2009 en 2011 heeft men het gebied om het station heen aangepakt. Men wilde de sociale veiligheid vergroten, maar ook de bereikbaarheid verbeteren en een nieuwe impuls aan het gebied geven. Men heeft toen onder andere een nieuwe busbaan aangelegd, het aantal parkeerplaatsen uitgebreid en nieuwe fietsstallingen geplaatst. Sinds 2012 doet ook het gemaal wat naast het station staat het weer.

Lang was er een plan om het station een stationsgebouw te geven met een kantoorpand daarin, maar hier was echter niet genoeg geld voor. In 2011 werd bekend dat ProRail tussen Delft Zuid en Rijswijk vier sporen wil hebben. Hierdoor krijgt het station er twee sporen bij. Dit moet voor 2023 geregeld worden. Ook moet het station onderdeel worden van de zogeheten Stedenbaan.

Dienstregeling


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Station_Delft_Zuid&oldid=651327"