Station Rotterdam Noord

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Station Rotterdam Noord (Rtn)

Station Rotterdam Noord 01.jpg

Opening 4 oktober 1953
Plaats Rotterdam
Deelgebied Flag of Zuid-Holland.svg Zuid-Holland
Land Vlag van Nederland Nederland
Aantal perrons 2
Aantal perronsporen 2
Spoorlijn Spoorlijn Utrecht - Rotterdam
Aantal reizigers 2289 (2016) per dag
Portaal Portal.svg Openbaar vervoer

Station Rotterdam Noord, vroeger halte Hillegersberg, is een spoorwegstation in Rotterdam. Het station ligt in het stadsdeel Rotterdam-Noord, waar het station ook naar vernoemd. Het station ligt aan de spoorlijn tussen Utrecht en Rotterdam.

Station Rotterdam Noord ontstond toen in 1953 de spoorlijn werd verlegd van het voormalige Station Rotterdam Maas naar het huidige Station Rotterdam Centraal. Hiervoor was er al een halte op die plek, Hillegersberg. Deze halte was in 1899 als onderdeel van de Ceintuurbaan, die het oude Rotterdam Maas verbond met Station Rotterdam Delftsche Poort. Rotterdam Noord is gebouwd in de Nieuwe Zakelijkheid, een bouwstijl, door Sybold van Ravesteyn. Naast het station werd een stationsgebouw gebouwd, maar dit tegenwoordig in gebruik als café. Het spoor zelf bevindt zich op een viaduct, waar Het Muizengaatje ligt. Dit is de hele nauwe opening voor het verkeer onder het spoor.

Dienstregeling

De volgende treinen stoppen op station Rotterdam Noord:


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Station_Rotterdam_Noord&oldid=651387"