Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 10 april t/m 10 mei staat WikiKids in het teken van de Spaanse en Portugese eilanden! Doe jij ook mee?

Overleg gebruiker:Mike1023/Archief10

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Nogmaals Infobox generiek

Hallo Mike. Ik dacht dat we hadden afgesproken dat we de infobox generiek niet meer zouden gebruiken voor nieuwe artikelen (en die voor bestaande artikelen zouden "uitfaseren"). Maar ik zie dat in het nieuwe artikel Tweede Kamerverkiezingen 2012 toch een op de infobox generiek gebaseerde {{Infobox verkiezingen}} wordt gebruikt. Hoe zit dat nu? Groetjes, Paul --PaulD (overleg) 7 jan 2016 18:57 (CET)

Als ik hier even tussen mag springen: ik was al van plan om morgen deze infobox aan te passen. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 7 jan 2016 19:10 (CET)
Ik had al hetzelfde idee als Stef. Deze infobox is nog voor het verbieden aangemaakt, toen was het niet helemaal duidelijk wat wel en niet moest gaan gebeuren. Ik wil met alle liefde en passie in mijn bezit de infobox generiek uit roulatie halen, maar hier heb ik tijd voor nodig, waar ik momenteel schaars bezit. Tevens gaat het andere moderatorwerk gewoon door. Van gisteren en vandaag ben ik anderhalfuur bezig geweest om dit na te lopen en in goede banen te leiden. Overigens kun je beter zo'n vraag stellen op de overlegpagina van WikiPro, die het sjabloon heeft gemaakt. Sommige gebruikers zijn helaas niet altijd even goed op de hoogte. Een fijne avond verder. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 7 jan 2016 19:22 (CET)
Ja, maar als je oogluikend toelaat dat ook voor nieuwe artikelen de infobox generiek wordt gebruikt, dan kom je er nooit vanaf. Dan zou ik zeggen: dan maar voorlopig geen infobox, tot het moment dat er een nieuwe is gemaakt. Enfin, mij maakt het niet uit hoor, maar het is natuurlijk een fluitje van een cent om even zo'n nieuwe infobox te maken, alleen de gegevens moeten iets anders. Dat is alles. Groetjes, Paul --PaulD (overleg) 7 jan 2016 19:35 (CET)
Overigens ben ik ook van plan om binnenkort meer infoboxen aan te passen. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 7 jan 2016 19:37 (CET)
Dass stimmt. Daarom staat het vervangen van de infoboxen door nieuwe versies gepland over drie weken. Ik zal proberen in de weekenden dan proberen de infoboxen te vervangen door nieuwere versies. Overigens zal ik even voor je kijken wat ik kan doen met je suggestie. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 8 jan 2016 08:09 (CET)

Schilders van vroeger

Dag Mike1023,

Je hebt het artikel Schilders van vroeger verwijderd. Dit was een artikel van een student van mij. Zij heeft dit als onderdeel geschreven voor haar studie en het is een onderdeel van haar beoordeling. Zij mailde me dat het was verwijderd. Omdat het een onderdeel is van haar beoordeling is ze nogal geschrokken. Wat is handig nu? Ik zeg namelijk niet direct dat je ongelijk hebt (weet ook niet zeker of zo'n verzamelartikel handig is) maar verwijdering nu is misschien ook niet direct handig. Hoor graag wat een (tijdelijke) oplossing kan zijn. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 8 jan 2016 17:07 (CET)

Als het een studie-onderdeel is, dan is het natuurlijk mogelijk dat dit zoals op WikiKids blijft staan tot de beoordeling. Ik wil dat er dan een sjabloon op de pagina komt te staan, dat het duidelijk is wat er aan de hand is en dat dit sjabloon tot de beoordeling op WikiKids blijft. Informeer de studenten svp ook even naar de vindbaarheid en ik ben helemaal tevrede. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 8 jan 2016 17:21 (CET)
die richting dacht ik ook op! Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 8 jan 2016 21:01 (CET)
Overigens vind ik het wel een prachtig initiatief. Als we studenten kennis laten maken met WikiKids, betrekken we WikiKids meer bij het onderwijs, waar onze wiki natuurlijk erg goed in past. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 8 jan 2016 22:22 (CET)

Griekse mythologie

Hallo Mike1023,

Ik keek op Portaal:Griekse Oudheid. Ik mis daar de oude Griekse mythologie erg. Is het een idee om een aantal helden/halfgoden toe te voegen aan de gewenste artikelen?

Groet, Wiki7 (overleg) 9 jan 2016 14:10 (CET)

Natuurlijk is dit een goed idee. Als je het onder het kopje van de Griekse Oudheid wil toevoegen. Veel succes! Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 9 jan 2016 14:18 (CET)

Gebruiker:Ron jans

Hallo Mike1023,

Moet Gebruiker:Ron jans niet geblokkeerd worden? Volgens mij voldoet zijn gebruikersnaam namelijk niet aan de regel: Namen die verwarring met bekende personen opleveren. Ik hoor graag van je.

Groetjes, Wiki7 (overleg) 9 jan 2016 19:39 (CET)

Sommige gebruikers zijn na één keer klaar met bijdragen. Drie dagen geleden is de laatste keer dat deze gebruiker heeft bijgedragen, dus ik denk dat je het beter even zo kan laten. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 9 jan 2016 19:56 (CET)
Oké is goed! Groet, Wiki7 (overleg) 9 jan 2016 19:57 (CET)

Infobox

Beste Mike, op deze pagina stel je dat Infobox Kasteel al in een andere vorm bestaat. Welke vorm is dat dan? Groeten,  Gustaafff  (contact) 12 jan 2016 10:39 (CET)

Hiermee bedoelde ik die voor gebouwen, die inmiddels verwijderd is. Met vriendelijk groet, Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 12 jan 2016 14:32 (CET)
Oké.  Gustaafff  (contact) 12 jan 2016 14:38 (CET)

Infoboxen

Hallo Mike1023, kan je mij ene uitleg geven hoe je een infobox moet veranderen naar de nieuwe Wikikids stijl? Alvast bedankt. Groet, Grab hand animation.gifWiki7 overleg 14 jan 2016 16:28 (CET)

Excuus voor het late antwoord. Ik heb het een beetje druk. Paul heeft je inmiddels al uitgelegd hoe het moet. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 15 jan 2016 09:36 (CET)
Hallo Mike1023, is de infobox Concentratiekamp niet al vernieuwd? Anders zou ik hem met plezier willen vernieuwen! Grab hand animation.gifWiki7 overleg 23 jan 2016 07:54 (CET)
Hey Wiki7, ja die is al vernieuwd. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 23 jan 2016 08:26 (CET)
Die is inderdaad al vernieuwd. Ik denk dat iemand vergeten is om hem af te strepen. Ik zal hem vandaag even op de lijst afstrepen. Bedankt voor het melden. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 23 jan 2016 09:22 (CET)

Tekst laten staan

Hoi Mike, laat ik voorop stellen dat ik het met je eens bent dat het klakkeloos verwijderen van geschreven tekst niet de bedoeling is en dat het ook heel goed is dat jullie scherp de bewerkingen van de pabo-studenten in de gaten houden. Echter, moet je je wel afvragen of je een goed artikel kunt (her)schrijven zonder dat je aan de bestaande tekst komt. Ik denk namelijk van niet. Ondanks dat het netjes is om daar rekening mee te houden is het niet altijd mogelijk om alle geschreven tekst te laten staan en dat is ook zeker niet het idee van een online encyclopedie. Het is namelijk algemeen bekend dat iedereen jouw tekst kan en mag aanpassen en verbeteren. Ik vind dat in dit geval ook zo. Het herschreven stuk is van betere kwaliteit dan het stuk wat er al stond en het heeft dezelfde strekking. Vandaar dat ik het heb teruggedraaid en om miscommunicatie te voorkomen jouw bericht heb verwijderd. Wat ik zelf altijd doe is dat ik de versies met elkaar vergelijk en als ik van mening ben dat het artikel er op achteruit is gegaan herstel ik de bewerking en spreek ik de gebruiker daar op aan. Is het artikel er op vooruit gegaan dan laat ik het zo. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 24 jan 2016 15:08 (CET)

Het artikel is er inderdaad op vooruit gegaan en daarom liet ik, toen ik het had gezien, ook laten staan. Stef had hier blijkbaar andere ideeën over en heeft de versie teruggedraaid, zonder de gebruiker hierop aan te spreken, wat bij meerdere gebruikers/moderatoren gebeurd even tussendoor. Aangezien ik niets voor iemands voeten wil werpen, heb ik het even zo opgelost, voordat we weer het hele drama krijgen van "mijn tekst is verwijderd en niets noch niemand kan dit meer terughalen". Dat je het op meerdere manieren kan aanpakken, klopt, maar ik nam de keuze om dit zo aanpakken. Maar goed, ik blij met je mening en dat weet ik ook weer voor de volgende keer. Overigens lijk het me slim om dit bericht ook even te melden aan Stef, by the way. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 24 jan 2016 15:19 (CET)
@Mike/Apoo ik heb die versie teruggedraaid omdat ik het Pabo-sjabloon steeds meer als 'misbruik' begin te zien (dat is dan mijn mening), maar dat een student zomaar een stuk geschreven tekst weghaalt en dat veranderd in een artikel waar wij als 'normale' gebruikers (en moderators) verder niet aan mogen komen omdat er een Pabo-sjabloon op staat. Overigens: mag dit wel? In mijn ogen vind ik dat dan pure onzin, maar dat is nogmaals mijn mening. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 24 jan 2016 15:26 (CET)
Ik snap dat je dit zo ervaart Stef, maar als je nu eens goed kijkt naar wat er is gebeurd dan zouden we dit bij een normale gebruiker wel geaccepteerd hebben en een pabo-student mag het ineens niet doen? Dat is natuurlijk een beetje gek. Zoals ik hierboven schreef moet je bij het herschrijven van een stuk tekst kijken welke versie er beter is. De 'beste' versie blijft dan staan. Dat is de regel die voor iedereen geldt. Het pabo-sjabloon bovenaan de pagina maakt dit niet ineens anders. Het is natuurlijk een ander verhaal als er op Griekenland (of een ander groot artikel) ineens een pabo-sjabloon geplaatst wordt, in dat geval zou ik dat gewoon even melden aan Gerard. :) apoo overleg · (MOD) 24 jan 2016 15:32 (CET)
Geloof het of niet maar, ik snap Stef wel. Ik heb niets tegen het project. Uiteindelijk worden we er allemaal beter van. De pabo-studenten hebben blijkbaar uitleg gekregen, hoewel je daar aan kunt twijfelen (geen punt). Vervolgens worden er artikelen aangemaakt, wat wordt gezegd (ook geen punt). Vervolgens wordt er een verzamel-artikel aangemaakt, wat je in andere artikelen probeert in te voegen (nog steeds geen punt). Dan krijg je een bericht, dat je niet aan de pabo-artikelen mag gaan zitten, terwijl dat project al een maand bezig is (minpunt 1). Dan komt er vervolgens een sjabloon (geen punt), wat eigenlijk meer onduidelijkheid schept dan duidelijkheid (minpunt 2). Dan gaat een andere gebruiker ook zo'n pabo-artikel bewerken, omdat er zo'n duidelijk sjabloon opstaat (geen punt). Deze wordt vervolgens op zo'n fantastisch vriendelijke manier aangesproken (minpunt 3). Dan probeer je als moderator zijnde de tekortkomingen van een ander te herstellen (geen punt, doe het met liefde), waar je dan iets uit probeert te leggen waarbij geen ondersteunend materiaal bij is (minpunt 4). Dan start er een discussie in het Clubhuis waarbij er gebruikers zijn die het "misbruik" vinden (minpunt 5) en dan worden er tips gevraagd waar vervolgens volgend jaar niets maar dan ook niets mee wordt gedaan (minpunt 6). Dan verschijnt er twee en een halve weken voor het einde van het project opeens een bericht in de Boomhut met uitleg over de pabo-artikelen (minpunt 7). Alsjeblieft, dit lijkt net we de Fyra. Ik snap niet dat iets, wat nota bene geregeld is door iemand die al geruim tijd ervaring heeft met wiki's en pabo-studenten, zo erg mis kan gaan. 7 minpunten! Vindt je het gek dat mensen in hun hoofd gaan halen dat het "misbruik" is, als het zo onduidelijk en vaag is geregeld. Als je aan zo'n project begint, is het als eerste belangrijk dat je dit meldt aan je vaste mede-gebruikers en dat is iets waar de heer Gerarddummer zijn eerste steken liet vallen. En dan kan dit misschien allemaal hard overkomen, maar komt op zeg, dit is gewoon een grote blamage. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 24 jan 2016 15:50 (CET)
Ho ho, er is inderdaad te laat communicatie geweest en dat kan volgende keer beter. Ik geloof ook echt dat hier lessen uit worden geleerd en dat een volgende opdracht beter gaat verlopen. Dat er door de miscommunicatie een aantal zaken zijn misgelopen is natuurlijk te betreuren, maar om direct keihard te stellen dat dit een groot fiasco is geworden lijkt mij zeer kort door de bocht. Als je ziet wat voor mooie artikelen er door de studenten gemaakt zijn en nog steeds aangemaakt worden denk ik dat we hier heel erg blij mee mogen zijn! Het is een mooi project, wat wat mij betreft een vervolg mag krijgen, maar wel met de verbeterpunten die voorgesteld zijn in het Clubhuis. Dat hele misbruik verhaal snap ik voor geen meter, de meeste artikelen zijn nieuw aangemaakt en een enkeling bewerkt een klein artikel wat al jaren geen aandacht meer krijgt. Na beoordeling gaat het sjabloon er af en mag alles aangepast en op de juiste plek gezet worden. We moeten van een mug geen olifant maken. :) apoo overleg · (MOD) 24 jan 2016 16:00 (CET)
Apoo jij hebt het wel over prachtige artikelen, maar de opmaak kan wel beter... – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 24 jan 2016 16:27 (CET)
Dus? Daar zijn wij toch voor om dat straks aan te passen. Of wacht dat je ervan om je taak als moderator uit te voeren en de studenten tips te geven? Ik heb dat niemand nog zien doen behalve Gustaaf en ik. Daarnaast heb ik ook nog nooit een nieuwe gebruiker gezien hier die in één keer alles goed deed. Wel een beetje realistisch blijven! :) apoo overleg · (MOD) 24 jan 2016 16:31 (CET)
Mag ik er overigens op wijzen dat dit al de tweede keer is dat er gewoon niet goed communiceert wordt en dat ik en anderen handen in het vuur moeten steken voordat we eens reactie krijgen van van iets wat anderhalve maand geleden gewoon had moeten gebeuren. Toen ik die infobox generiek ging veranderen heb ik ook netjes een discussie gestart, net als het herstructureren van de portalen Nederland en Geschiedenis. Dat mogen misschien kleinere projecten zijn, maar dan denk ik hoeveel seconden duurt het nou om een bericht te typen. Dat de opmaak niet voldoet aan het standaard ist mir egal. Als er gewoon duidelijkheid was dan had mij althans een hoop stress gescheelt en dan was ipv van discuseren over dit soort onzin, bezig met ZB het vervangen van de infoboxen wat tevens moet gebeuren. Maar ik ben klaar met deze discussie. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 24 jan 2016 18:15 (CET)
Eens. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 24 jan 2016 18:26 (CET)

Dag mannen, zouden jullie mij rechtstreeks aan willen spreken als jullie ergens problemen mee hebben! Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 24 jan 2016 21:20 (CET)

Aber natürlich. Ik was al van plan een mail te sturen. Ik houd zelf namelijk ook niet van "achter de rug om". Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 24 jan 2016 21:51 (CET)

leenwoord en boomhut

Hoi Mike, Allereest wil ik zeggen waarom je zei dat de discussie afgerond was? terwijl het allang afgerond was! Ik gaf alleen maar mijn mening dat ik die opmerking nergens op vindt slaan en dat ik zelf het ook wel weet! over die opmerking: 2 handen en toetsenbord. En over dat leenwoord: Waarom draaide je mijn bewerking terug op leenwoord? Het is wel een feit wat ik zeg: Lenen is dat je het teruggeeft en dat heeft de Nederlandse taal niet gedaan! Want we hebben het niet teruggegeven. En daarom zette ik bij dat leenwoord het onjuiste woord is! (Feit). Hopelijk is dit duidelijker.-- Maxie1Hoi E-mail 28 jan 2016 21:26 (CET)

Vraag 1: Dat was duidelijk nog niet. Ik neem aan dat je anders niet in de Boomhut had gereageerd. Jij vraagt een vraag en het spijt me zo te formulieren, maar dat is een vraag die je misschien van een nieuwe gebruiker verwacht, maar niet van een vaste gebruiker. Je weet dat we weinig gebruikers hebben en dat we zo goed mogelijk proberen bij te dragen. Als ik net zoveel gebruikers had als artikelen, dan was het waarschijnlijk anders geweest. Overigens heb je zelf twee handen en je weet hoe je moet bewerken, dus kun je het zelf ook toevoegen. Dat is wat ik met mijn opmerking bedoelde. Ik snap dat mensen soms erg moe worden van je vragen, dus dan kan ik het maar beter zo verwoorden, want anders komt het gewoon niet bij je aan.
Vraag 2: Een leenwoord is een woord is een taal die niet geleend, maar ontleent uit een andere taal is. Dit staat gewoon op Wikipedia en de Van Dale, althans mij uitgave uit 2012 en sindsdien zikn er drie woorden aan de Van Dale toegevoegd. Het is belangrijk dat je je bronnen goed natrekt en conclusie hiermee kan ondersteunen, wat duidelijk niet is gedaan.
Ik hoop dat je er wat aan hebt. Dit maal was het een rustige, duidelijke reactie, waar je meer mee bereikt. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 28 jan 2016 21:39 (CET)

Miamiloverr

Geachte heer Mike zou u Miamiloverr alstublieft deblokkeren want ze krijgt nu een therapie om haar snelle boosheid te verminderen ze gaat het echt niet meer doen. Alvast Bedankt

Met vriendelijke groet Geschiedenisleraar

Ik zou een CU laten doen ivm sokpopmisbruik. :) apoo overleg · (MOD) 2 feb 2016 19:00 (CET)
Dat was overigens een TIP aan jou Mike. :) apoo overleg · (MOD) 3 feb 2016 17:01 (CET)
Excuus. Ben er denk ik overheen gescrolld. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 3 feb 2016 17:52 (CET)

voice over

Hoi Mike, Waarom zouden we lui zijn als we nasyn. gebruiken dan voice over? Als je voice over gebruikt lijkt dat meer op lui zijn! waarom? 1.Je wilt naar een film kijken die in je eigentaal ingesproken is maar dat is er niet omdat die mensen lui zijn of geen geld hebben en dan gebruiken ze voice overs 2.Als mensen ondertiteling doen doen ze dat om de taal beter te leren.-- Maxie1Hoi E-mail 7 feb 2016 16:48 (CET)

Ik wou net een bericht hierover typen op je eigen overlegpagina. Maar goed, het gaat mij er niet om wat jij lui vindt. Lui is namelijk een beoordelingswoord, net als mooi, duur of groot. Voor iedereen is het woord lui anders. Je conclusie bij 1 is tevens al fout en niet beargumenteerd. Voor een voice-over moet de anderstalige tekst worden vertaald en ingesproken worden (wat duurder is, aangezien niet ieders stem goed is), bij ondertiteling hoef je alleen maar de tekst te vertalen en in een programma te zetten (wat ongeveer iedereen, dus minder duur is). Als je zo kijkt ben je in principe intensiever bezig om een voice-over te zoeken, dan je op je zoek met naar iemand die wat tekst in een film of televisieprogramma moet zetten (waarvan er zo'n honderd bij de techniek van een mediabedrijf rondlopen), lijkt mij althans. Conclusie 2 is niet de belangrijkste reden. Als ik Duits wil leren door bijvoorbeeld naar Cobra 11 te kijken, heb ik bij RTL alleen de Nederlandse ondertiteling, dus ik leer in principe meer snel lezen en ondertussen televisiekijken, dan ik uiteindelijk weet hoe ik een u met Umlaut moet uitspreken. Ondertiteling wordt namelijk gebruikt aangezien veel Nederlanders en Vlamingen er waarde aanhechten. In andere landen, bijv. Frankrijk en Duitsland, wordt alles nagesynchroniseerd, waardoor de lippen van de acteurs nooit gelijk lopen met de tekst. In Nederland en Vlaanderen vinden we dit afschuwelijk om te zien en daarom kiezen we voor ondertiteling. Tot slot wil ik meegeven, doe geen eigen onderzoekjes. Als je gaat onderzoeken over hoe ZB een IJskristal ontstaat door bronnen te gebruiken en alleen info uit de bronnen te gebruiken is het een goed onderzoek. Als je er conclusies bij gaat trekken, boven al zonder argumenten, is dat fout (want we kunnen niet checken of het klopt). Wat je nu doet is het presenteren van een eigen onderzoek en op Wikipedia (en met die regel ben ik het eens) was je tekst al lang verwijderd. Dus dat is echt iets waar je mee moet oppassen. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 7 feb 2016 17:29 (CET)
Maar als dit een vrijheids van menings uiting is. Waarom is het dan erg als ik zeg dat ze lui zijn? Kinderen van 4 zouden geen moer weten wat die subtitels inhouden. Hoe dan ook als kind vidn je het fijner om naar nas. te kijken en als ouder naar sub. Maar dan kan iedereen anders over denken.-- Maxie1Hoi E-mail 9 feb 2016 20:22 (CET)
Aangezien het jouw mening is en die van een ander dus verschilt. Er zijn meer dan 7 miljard mensen op deze wereld waarvan er ongeveer 23 miljoen Nederlands spreken. Al die mensen hebben een andere mening en een andere intrepatie van lui. Lui is een beoordelingswoord en is dus een mening. Ik vindt bankiers ZB luie mensen, maar iemand die meer politiek-rechts is dan mij, vindt het misschien harde werkers en weer andere mensen lui. Dus pas op het beoordelingswoorden en vermijdt ze het liefste, tenzij het iets is waar mensen het over het algemeen over eens zijn, ZB de Tweede Wereldoorlog is een vreselijke tijd. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 9 feb 2016 21:15 (CET)

--- niet alleen een vreselijke tijd, ook een DOMMEoorlog (tendoel Islam en joden te elimineren) vanwege rente. Klijs (overleg)

Daens

Een beetje research doen kan nooit kwaad. Adolf Daens is in 1907 overleden en heeft dus geen fb-pagina. Face-wink.svg Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 17 feb 2016 08:17 (CET)

Ik zei ook misschien, ik kende de persoon ook niet. Overigens hebben genoeg wetenschappers die lang geleden overleden zijn wel een Facebook. Ik sta er niet van te kijken als er een fan-facebookaccount voor Einstein is. Maar bedankt voor het melden. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 17 feb 2016 14:48 (CET)

eeeeeeeeeeeyyyyyyyyyyyyyyyyyyy :3

Klijs (overleg) Hai Mike

1 dingetgjeeeee, ik las 'enigsteeeeeeeeeeeeee' dat is zo ongeveer een koe leren loeien, dat doet die vanzELLUF

- het is 'enige' :3 er bestaat geen 'enigsteeeee' er is van 1 immers slechst 1

♥ dankje voor die PAGina vaoorrrrrr mieeeee


pfff, ik zat dat 'kopje' nog even te lezen, het 'daast' me wat, ik moet denk ik maar bewust een komma toevoegen, KOMTGOEE Klijs (overleg)

Is aangepast, dank voor het melden. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 21 feb 2016 19:42 (CET)
eeyyyyy, dat WAS'm nog eem iets -

(vraag vragen)=een vraag stellen, stel een vraag /////dan ik, i.p.v. dan mij, voor de rest vind ik je houding plezierig, tot gauw Klijs (overleg)

Ik heb de eerste in iets andere woorden veranderd, de tweede kon ik helaas niet vinden. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 22 feb 2016 12:20 (CET)

Drie dagen?

Geef zo iemand gewoon meteen een blok voor onbepaalde tijd. Dit wordt echt nooit iets, en mocht hij hier toch besluiten iets constructiefs te willen doen dan maakt hij maar een andere account aan. Deze is sowieso "besmet". De Wikischim (overleg) 27 feb 2016 09:49 (CET)

Mee eens. Dit soort gebruikers hebben geen intentie om zinvol bij te dragen. Graag een OT-blokje dus.  Gustaafff  (contact) 27 feb 2016 10:06 (CET)
Inderdaad kort en inmiddels aangepast naar een maand. Dat lijkt misschien erg kort. Ik neem aan dat er genoeg wiki's zijn waar zo'n blokkade langer duurt, o.a. Wikipedia. Echter is WikiKids een wiki voor kinderen. Kinderen halen vaak iets in hun hoofd en denken dan niet aan de consequenties, iets wat in de hersenen van volwassenen beter is ontwikkeld. De hersenen zijn pas af op je 21e. Toch kan een kortere blokkade, net zoveel uitbrengen als een langere blokkade. Misschien dacht de gebruiker in kwestie dat een "leuke grap" was. Je moest is weten hoeveel keer ik per week het woord "Nazi" alleen al hoor! Overigens noem ik dit niet besmet, besmet ben je met een ziekte en niets anders. Overigens als de gebruiker over een maand besluit om door te gaan maak ik er wel drie maanden, vervolgens een half jaar en dan een OT. OT bij de eerste keer, zou ik persoonlijk alleen bij spambots uitdelen. Ik neem aan dat het zo is opgelost. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 27 feb 2016 11:37 (CET)
Ik geef nu een best 'zware ' waarschuwing en (deze fout) ga ik consenquent (één keer in overleg) corrigeren - ; we hebben 'eens' en we hebben 'is'. In dit stukje lees ik 'je moest IS weten', (wat pertinent fout is), 'je moest eens weten'. Ik klap er van dubbel net als bij 'want' i.p.v. 'waarom'. Je mag mij voor freggel uitmaken zolang je maar geen 'is' schrijft.Klijs (overleg) 3 mrt 2016 04:35 (CET)

wijzelf zijn niet het doel

Wat ik hier zie gebeuren is dat mensen 'kissebissen'met elkaar om 'het gelijk', (gelijk hebben boeit me niet) inplaats van dat we ons inspannen om een goed woordeboek te fabriceren, wijzen (we) met het vingertje, én ik zal je (u) [klopt kleine letter nieuwe spelling] vertellen; ook ík schrijf niet foutloos, hoewel ik (taal)coach ben. FOUTLOOS bestaat niet, stap naar een ándere provincie en je hebt per direkt een ander gebruik. Ik zie mensen 't' overbodig neerzetten (eerstepersoon enkelvoud). Schrijven doe je voor de ánder, niet voor jezelf. Boekie schrijven net zo, geen mens leest interpunctieloos werk. PItty, ik ben terughoudend geworden, energie voor nop doe ik niet. Klijs (overleg)

Als één iemand de verschillende tussen dialecten en Standaard-Nederlands begrijpt, ben ik het wel. Je schrijft ook voor een ander, voor de lezers van de artikelen, een bezig die ik persoonlikk erg leuk vindt. Overigens bedoel ik niets anders met het woord terughoudender, dat je woordkeuze bij het aanspreken van gebruikers ietsjes anders moet. Aardig is er misschien een te groot voor, maar iets minder hard. Ik snap best dat het met alle goede bedoelingen is bedoeld, en kan er okm wel tegen, maar anderen hebben er iets meer moeite mee. Ik hoop dat ik het iets beter heb uitgelegd. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 2 mrt 2016 18:28 (CET)
Ik heb begrepen dat ik vrij 'ambtelijk' en 'direkt' ben, - hard- ben ik slechts als iemand me in een hoek drijft of het bloed onder mijn nagels trekt. Ik kwam iemand tegen die de vriendschap had beëindigd, die dacht me te kunnen 'paaien' mij uit te laten hoe het met me gaat, dan reageer ik eveneens 'puur', maar de betrokkene krijgt het wel 'koud'. Een overtogen woord zal ik niet laten vallen. Klijs (overleg) 2 mrt 2016 21:15 (CET)

Privacyschending?

Hoi Mike, is dit inderdaad privacyschending? Gustaafff vindt van wel, maar ik twijfel. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 9 mrt 2016 10:37 (CET)

Ik vindt van niet. Kinderen zetten wel vaker hun naam onder artikelen. Overigens kunnen mensen ook hun volledige naam zetten in hun gebruikersnaam, wat ook niet verboden is. Ook zijn er meerdere mensen met dezelfde naam, ik weet dat er 3 mensen zijn met mijn naam. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 9 mrt 2016 15:50 (CET)

Controleren

Hey Mike, kan je KIND een gebruiker die dingen toevoegt dat niet waar is controleren of blokkeren of waarschuwing geven. Flag of Europe.svg Bobby John (overleg)

Dank voor je oplettendheid. De gebruiker is kwestie had al twee waarschuwingen gehad en bij de derde keer geven we een blokkade. Als je een blokkade wilt indienen, kan dat op Wikikids:Blokverzoek. Daar vul je een klein lijstje in en vaak is de gebruiker al binnen een paar uur geblokkeerd, afhankelijk van de tijd van het indienen. Het melden op mijn overlegpagina is zeker geen slechte actie, maar liever op de blokverzoekpagina. Het was goed van je om meteen in actie te komen en bewerkingen terug te draaien. Veel succes! Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 26 mrt 2016 10:59 (CET)
Graag gedaan, bedankt alvast ik zal de volgende keer het op de Wikikids:Blokverzoek pagina zetten. Ik kon er wel niet tegen dat hij echt veel onzin toevoegt. Groetjes Flag of Europe.svg Bobby John (overleg)
Bepaalde mensen doen aan vandalisme voor de "lol", maar ik denk dat ze ook niet hun eigen huis bekliederen met bussen verf. Het is gewoon verleving of mensen denken dat ze "cool" zijn en uit die droom moet je die gebruikers soms helpen met een waarschuwing al dan niet een blokkade. Het is op een wiki een goede eigenschap als je niet tegen vandalisme kan. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 26 mrt 2016 11:47 (CET)

Goed?

Hey Mike, ik vraag met af als dit goed is? Flag of Belgium.svg Bobby John (overleg) 27 mrt 2016 16:44 (CEST)

Ik vind van wel, ja. Als het artikel op Wikipedia erbij pakt, kun wel zien dat Wikipedia hebt gebruikt, maar als bron. En dat is een belangrijk verschil. Je zet alle informatie om in eigen woorden en dan heb ik er niets op tegen. Dus dit artikel over deze beroemde Britse koning verdient zeker een plekje op WikiKids. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 27 mrt 2016 16:53 (CEST)
Ik ga de bron bij toevoegen zodat iedereen dat weet anders krijgen we weer discussies. Dus je mag eigenlijk de hulp van Wikipedia gebruiken alleen je moet het omzetten in je eigen woorden? Flag of Belgium.svg Bobby John (overleg) 27 mrt 2016 16:56 (CEST)
Technisch gezien wel ja. Wikipedia kan je gebruiken als bron en wordt ook vaak gebruikt als bron. Uit onderzoek is gebleken dat rond de 80% van alle feiten op Wikipedia kloppen, althans de Engelstalige variant. Als je de informatie omzet in je eigen woorden en een beetje eigen inbreng er bij doet, dan mag het op WikiKids komen te staan. Bronnen vermelden hoeft niet, maar ik raad het wel aan. Maar als je Wikipedia bijna altijd voor je artikelen gebruikt, dan hoeft dat perse. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 27 mrt 2016 17:01 (CEST)
Oke maar even over de Geschiedenis van de Aarde Vviktorie wilt de religie's weghalen. En een aparte artikel over vind ik wel goed. Hoe gaat die aparte artikel dan heten. Ik bedoel wat het best past. Flag of Belgium.svg Bobby John (overleg) 27 mrt 2016 17:02 (CEST)
Misschien toevoegen aan godsdienst? Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 27 mrt 2016 17:05 (CEST)
Ik weet het niet zeker maar het kan ook: "De opmars van religie" heten. Flag of Belgium.svg Bobby John (overleg) 27 mrt 2016 17:06 (CEST)
Er moet nog even naar gekeken worden, want veel feiten kloppen niet. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 27 mrt 2016 17:10 (CEST)
Ik heb het niet verzonnen mijn bronnen hebben dit allemaal gezegd maar ik heb het in kinderversie geschreven. Flag of Belgium.svg Bobby John (overleg) 27 mrt 2016 17:14 (CEST)
Komt denk ik omdat je de Engelstalige Wikipedia gebruikt. In Engels formulieren ze dingen anders. Ik zal eerdaags kijken of ik de fouten eruit kan halen, hoewel ze niet heel ernstig zijn. Evolutie is ook een moeilijk onderwerp. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 27 mrt 2016 18:30 (CEST)
Dit komt niet van de Engelse Wikipedia. Maar uit de Nederlandse, alleen ik heb dit op mijn manier geschreven. Flag of Belgium.svg Bobby John (overleg) 27 mrt 2016 20:06 (CEST)
O, dacht ik aangezien bij je bronnen de Engelstalige Wikipedia. Ik zal eerdaags even het artikel nalopen.
Ik wacht alleen nog wel op een reactie waar ik de "opmars van religie" kan opvangen. Flag of the Netherlands.svg Bobby John overleg? 28 mrt 2016 16:32 (CEST)
Had ik al eerder gezegd. Zie boven. Je zou het eventueel kunnen toevoegen aan Godsdienst. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 28 mrt 2016 17:35 (CEST)
Vviktorie moest het nog goedkeuren maar Vviktorie heeft nog niet gereageerd.
Ik denk dat Vvik het er wel mee eens zal zijn. Dus van mag het. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 28 mrt 2016 18:01 (CEST)

Verwijderen 'De Verlichting'

Hey Mike, ik zag laatst dat er twee artikelen over De Verlichting bestonden, één met de titel De verlichting en een met de titel Verlichting (stroming). Ik heb de belangrijke informatie uit die twee artikelen samengevoegd tot één artikel (De verlichting). Nu is de pagina Verlichting (stroming) echter leeg. Zou je die kunnen verwijderen? MLNBLD (overleg) 28 mrt 2016 12:29 (CEST)

Hey MLNBLD, deze reageer ik voor je. Ik kan zelf de pagina niet verwijderen maar ik heb een doorverwijzing geplaatst voor het geval dat er iemand opklikt. Dan ga je automatisch naar de Verlichting (stroming). Flag of the Netherlands.svg Bobby John overleg? 28 mrt 2016 12:31 (CEST)
Dat je de artikelen hebt samengevoegd is heel goed. Ik zie dat het al gedaan is. Als je artikelen ziet die samen moeten worden gevoegd, moet je de tekst samenvoegen en van het ene artikel dan een doorverwijzing maken naar het andere artikel. Als je een goede reden hebt, mag je altijd samenvoegen. Twee artikelen over hetzelfde onderwerp is een goede reden. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 28 mrt 2016 15:25 (CEST)

Mike! Bedankt!

Bedankt voor het goede werk op Wikikids! Daarom krijg je van mij een Bugatti Veyron.

Hey Mike, bedankt dat je de Categorie Sexy hebt verwijdert, Face-grin.svg! Ook bedankt voor al het goede werk dat je doet op Wikikids. Daarom verdien je die Bugatti omdat je de beste moderator bent. Nou Vviktorie is ook wel aardig. Flag of the Netherlands.svg Bobby John overleg? 28 mrt 2016 15:17 (CEST)

Natuurlijk doe ik dat graag. Zou je in het vervolg {{weg}} neerzetten op zo'n pagina die weg moet. Moderatoren kunnen dan makkelijk zien dat iets weg moet. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 28 mrt 2016 15:25 (CEST)
Oke alvast bedankt voor de volgende keer, heb je je Bugatti Veyron wel getest. Flag of the Netherlands.svg Bobby John overleg? 28 mrt 2016 15:30 (CEST)
Erg leuk cadeau. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 28 mrt 2016 18:01 (CEST)
Haha, bedankt maar ik ben nu wel erg arm. Flag of the Netherlands.svg Bobby John overleg? 28 mrt 2016 18:06 (CEST)

Gebruikers aanspreken

Farm-Fresh bullet go.png Meer info over deze zaak? Klik dan hier.

Aangezien jij de meest actieve moderator bent momenteel: je moet dit echt serieus even heel goed in de gaten gaan houden! Ik heb beide gebruikers (onder het mom van gelijke monniken gelijke kappen) maar even uitgelegd wat de officiële regel is. Maar bij Bobby gaat het té vaak mis. Ik hoop dat je dit serieus neemt, want het is absoluut onaanvaardbaar om gebruikers op verkeerde wijze aan te spreken. :) apoo overleg · (MOD) 29 mrt 2016 20:51 (CEST)

Sorry dat ik het volgende zeg maar, jullie geven wat onduidelijk uitleg. Flag of the Netherlands.svg Bobby John overleg? 29 mrt 2016 21:00 (CEST)
Ik denk dat jij nog een beetje te jong bent en dat je het daarom niet snapt. :) apoo overleg · (MOD) 29 mrt 2016 21:03 (CEST)
Jullie geven een beetje ja hoe zeg ik dat, volwassen uitleg, maar dat is het niet, ik zie dat gewoon als dat aan. Flag of the Netherlands.svg Bobby John overleg? 29 mrt 2016 21:06 (CEST)
Ik probeer het zo makkelijk mogelijk voor je uit te leggen, maar sommige dingen zijn gewoon nog iets te moeilijk om uit te leggen en dan is het beter dat je iets anders gaat doen. :) apoo overleg · (MOD) 29 mrt 2016 21:09 (CEST)
Kennis ben ik natuurlijk niet. Ik ben gewoon goed in geografie, maar ik ben niet goed in snappen. Trouwens, gewoon een klein vraagje, hoe oud ben jij als je volwassen bent? Flag of the Netherlands.svg Bobby John overleg? 29 mrt 2016 21:10 (CEST)
Kun je mooi artikelen toevoegen over geografie. Ik ben 21 jaar. :) apoo overleg · (MOD) 29 mrt 2016 21:13 (CEST)
Ik kan dat wel goed, alleen ik ben een goed onderwerp aan het vinden waar ik veel info kan toevoegen. De artikelen: Palawan (Filipijnen) en Bokrijk (plaats) of Lommel is niet echt heel veel info. Maar bij de mens zoals Evolutie van de mens en Geschiedenis van de Aarde is gewoon veel meer dan mijn geografie onderwerpen. Ook de Cubaanse Revolutie of George VI van het Verenigd Koninkrijk zijn allemaal grote onderwerpen. Flag of the Netherlands.svg Bobby John overleg? 29 mrt 2016 21:19 (CEST)
PS: Weet je nog een artikel over geografie met veel info die er nog niet is? Flag of the Netherlands.svg Bobby John overleg? 29 mrt 2016 21:19 (CEST)
@Apoo: Natuurlijk neem ik dit serieus en ik doe mijn best om iedereen te begeleiden waar nodig en dingen te regelen voor iedereen. Het spijt me ten zeerste je de indruk te geven dat ik dat niet doe. Ik kan helaas mij niet in tienen splitsen, dus niet alles in de gaten houden, regelen en begeleiden. We hebben hier 6 moderatoren, waardoor ik al een lange tijd het idee krijg dat er gewoon werk op mij wordt afgeschoven. Ik heb laatst in verband met een toetsweek een week geen moderatortaak gedaan. Het eerste wat ik vrijdag kon doen is de rommel vanaf maandag opruimen. En dan spreek ik niet alleen over vergeten categorieën, maar ook over vandalisme en vergeten blokkades. Ik snap dat je daar niets aan kan doen, maar ik wil het tich maar gezegd hebben. Ik houd nieuwe gebruikers altijd in de gaten, aangezien ik vindt dat die goede begeleiding verdienen. Dus ook de gebruiker in kwestie. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 29 mrt 2016 21:53 (CEST)
Ik heb alle begrip voor je situatie, dat ik jou er op aanspreek zou je als compliment moeten zien, jij leek me op dit moment de beste moderator daarvoor. Als je het te druk hebt moet je dat eerlijk zeggen, want toetsweken gaan voor! Vergeet ook niet via de mail zulke dingen met je collega moderators bespreken! Zoals bij de aanmelding vermeld: moderator zijn is niet voor de lol, er wordt ook wat van je verwacht. Dat betekend dat als jij het druk hebt, de rest gewoon wat vaker moet kijken. :) apoo overleg · (MOD) 29 mrt 2016 22:45 (CEST)
@Apoo: Weet je nog een artikel over geografie met veel info die er nog niet is? Flag of the Netherlands.svg Bobby John overleg? 30 mrt 2016 10:08 (CEST)

Nieuw sjabloon

Hallo Mike,

Ik heb een nieuw sjabloon ontworpen op Gebruiker:Wiki7/BlokkadeVerzoek en heb hem op Sjabloon:BKkennisgeving gezet om hem te kunnen testen. Als je kijkt naar Gebruiker:Wiki7/Zandbak dan zie je hoe het sjabloon werkt. Is het sjabloon goed genoeg om in de praktijk te gaan gebruiken?

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Grab hand animation.gifWiki7 overleg 31 mrt 2016 12:25 (CEST)

Hoewel ik het sjabloon een goed en duidelijk initiatief vind, zou ik persoonlijk niet tegen gebruikers zeggen dat je een blokverzoek tegen hun hebt ingediend. Er zit namelijk een ruimte tussen het indienen en de werkelijke blokkade. Het sjabloon kan dus stimuleren om verder vandalisme te spreken en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 31 mrt 2016 16:51 (CEST)
Toch is het wel zo eerlijk om te zeggen dat iemand een blokverzoek heeft ingediend. Dan kan iemand nog zijn kant aangeven bij het blokverzoek. Evt. kan een bot dit sjabloon automatisch plaatsen. Gr. Grab hand animation.gifWiki7 overleg 1 apr 2016 10:06 (CEST)
Ik heb er wat bij toegevoegd, is die nu wat beter? Mvg, Grab hand animation.gifWiki7 overleg 3 apr 2016 11:13 (CEST)
Het is misschien achterdochtig om dat niet te doen, maar op onnodig vandalisme zit niemand te wachten. Iemand die vandalisme pleegt die is er op zijn minst twee keer op aangesproken, als de knop bij de derde keer niet om is zijn hardere maatregelen nodig. Dan maakt de melding van dat je een blokverzoek hebt ingediend niet zoveel uit. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 3 apr 2016 17:40 (CEST)

De Helpster!

Omdat je nieuwe gebruikers goed op weg helpt! Deze heb je verdient. Grab hand animation.gifWiki7 overleg 1 apr 2016 10:09 (CEST)
Bijvoorbeeld ook bij Bobby John, dat doe jij geweldig! Grab hand animation.gifWiki7 overleg 1 apr 2016 10:10 (CEST)
Ik sluit me van harte aan bij Wiki7.  Gustaafff  (contact) 1 apr 2016 13:46 (CEST)
Heel erg bedankt! Ik doe dat graag. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 2 apr 2016 09:10 (CEST)

gebruiker:Roguibalo

Hallo Mike, kun jij Roguibalo even een brp'tje geven, ik mag dat namelijk niet. Zie zijn bewerkingen op Chocolade. Alvast bedankt. Mvg, Grab hand animation.gifWiki7 overleg 4 apr 2016 10:17 (CEST)

Hoi Wiki7, gezien de afwezigheid van deze actieve moderator, heb ik het even gedaan. Met vriendelijke groet,  Gustaafff  (contact) 4 apr 2016 10:40 (CEST)
Bedankt Gustaafff. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 4 apr 2016 12:36 (CEST)

IP-block

Aanhalingsteken openen

Je bent geblokkeerd door een moderator! "Je IP-adres is het zelfde als dat van IEKVIENDHELEMAALMOOI, die geblokkeerd is voor: Het plaatsen van verkeerde/foute informatie is niet toegestaan (id: 15279)". Je blokkade verloopt op 5 apr 2016 11:49.

Aanhalingsteken sluiten

Het is al 5 april 2016 11:49 geweest en het schoolip is nog steeds geblokkeerd. Weet jij waarom? Gr. Grab hand animation.gifWiki7 overleg 5 apr 2016 11:58 (CEST)

Ik bewerk nu met data... Grab hand animation.gifWiki7 overleg 5 apr 2016 11:59 (CEST)
Ik kan weer bewerken vanaf school. Grab hand animation.gifWiki7 overleg 5 apr 2016 14:02 (CEST)
De servertijd is anders dan de CET-tijd, wij lopen een uurtje voor op de server, dus vandaar kon je niet bewerken tot en met 12:49. Southparkfan 5 apr 2016 14:20 (CEST)
Oké, ik snap het. Bedankt! Grab hand animation.gifWiki7 overleg 5 apr 2016 14:22 (CEST) P.S. er is een blokverzoek op WK:B.

GP

Beste Mike1023, ik denk dat je op je GP even dit zinnetje moet veranderen: Je zult je vast afspreken, spreek je dan Esperanto?

HG.

FFT2003 (overleg) 8 apr 2016 14:21 (CEST)

Geregeld. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 8 apr 2016 16:46 (CEST)

Ye

Hoi Mike, Bedankt voor je antwoord op het artikel Boris. Maar mag ik weten waarom je het weer terug verandert hebt in "je""? Als je op google translate deze letter intypt met russisch alfabet geeft hij onder de latijnse uitspraak etc aan. En er staat duidelijk: Ye. Tevens zeggen ze dit ook op site's waar ze je Russisch geven als je russich wil leren.-- Maxie1Hoi E-mail 8 apr 2016 20:07 (CEST)

Kijk, het is een beetje een heet hangijzer. Aan de ene kant, zoals jij denkt, moet je het zoals in de taal van oorsprong zeggen. Aan de andere kant, dit is een Nederlandstalige wiki, dus zou je het in het Nederlands moeten zeggen. Natuurlijk is het allebei ergens wel goed, dus heeft WikiKids besloten dat we in dit soort gevallen dezelfde titel aanhouden als Wikipedia NL. Bijvoorbeeld: je kan de naam van de Luxemburgse groothertog Hendrik in zowel het Nederlands als Luxemburgs (volgensmij) neerzetten. Beide is goed. Daarom zeggen we kijk wat de titel is op Wikipedia en houd die aan. Ik hoop het duidelijk te hebben uitgelegd. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 8 apr 2016 21:13 (CEST)
Het punt is: Als we ons zoveel bezig houden met transilatie wordt het nooit en "je" die getransleert wordt, wordt soms als je gezegt en getransleert en soms als "e" getransleert, zie wikipedia in welke taal het zo uitgesproken wordt net als jim van het arabisch, waarom kan je geen artikel er over maken, aangezien jij meer weet over dit onderwerp dan ik!-- Maxie1Hoi E-mail 8 apr 2016 21:58 (CEST)
Tussen talen zijn nou eenmaal verschillen. Dat is niet vreemd. Neem bijvoorbeeld de letter u. In het Nederlands wordt dit uitgesproken als een uu, maar in het Duits als een oe. De Duitse u-klank is de letter ü. Om dus esn goede uitspraak te kijken is soms een spellingsaanpassing nodig. Veel namen van personen komen ook in verschillende taalversies voor. Neem de naam Frederik in het Duits Fredriech. De naam Peter is het Fran Pierre. Hoe het allemaal precies zit weet ik niet helemaal. Als er meer over wilt weten kun je misschien de Universiteit Leiden aanschrijven. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 8 apr 2016 22:14 (CEST)

Even voor de goede orde...

In feite was dit geen mening. Slechts constateerde ik dat ik alrede een ster had gegeven en het 'm van harte gunde. Zo negatief was dat dus niet. Evenzo ook niet de tekst van Stef, Vviktorie en de jongste vanBobby John. Voor mij was dit was ook een uitgelezen moment om een ieder even een fijn weekend te wensen (Face-smile.svg wat ik jou nu ook wens): prettig weekend verder! Met vriendelijke groet,  Gustaafff  (contact) 9 apr 2016 09:37 (CEST)

Ik zeg ook dan niets tegen jouw. Ik snap alleen niet dat als ik op iets reageer, gelijk vier andere mensen ook moeten reageren die ergens technisch niets aan toevoegen. Dat werkt averechts. Verder heb ik niets gezegd. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 9 apr 2016 10:22 (CEST)

Verwijderen

Kun je Lijst van dieren uit de Ijstijd even verwijderen? Mvg, Grab hand animation.gifWiki7 overleg 10 apr 2016 12:25 (CEST)

Ik heb het al gedaan. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 10 apr 2016 12:26 (CEST)
Bedankt Stef! Grab hand animation.gifWiki7 overleg 10 apr 2016 12:38 (CEST)
Ik zie dat Stef me voor was. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 10 apr 2016 12:39 (CEST)

Foutje

Bij jouw infobox over het referendum werkt de afbeelding niet. Grab hand animation.gifWiki7 overleg 10 apr 2016 13:33 (CEST)

Opgelost. Als het goed is klopt het weer. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 10 apr 2016 14:33 (CEST)

Roguibalo en Police21

Hallo Mike1023, heb jij nog iets van Wouter15 gehoord betreffende de CU-aanvraag van Roguibalo en Police21? Alvast bedankt voor de tijd en aandacht! Grab hand animation.gifWiki7 overleg 14 apr 2016 18:26 (CEST) P.S. je schreef Roguibalo verkeerd... ik heb het even verbeterd.

Ten eerste bedankt voor de verbetering. Wouter zal reageren op zijn overlegpagina wanneer hij tijd heeft, maar meestal is het dat wel snel. Naar aanleiding daarvan wordt het opgelost. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 14 apr 2016 19:22 (CEST)
Ik heb gereageerd op mijn overlegpagina. Wouter15 overleg · (MOD). 15 apr 2016 08:14 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg_gebruiker:Mike1023/Archief10&oldid=570884"