Overleg gebruiker:Klijs

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
  • WikiLeeftijd VIII
  • Bewerkingen IV
  • Gebruikerspagina
  • Bevestigde gebruiker
Waarschuwing!
Dialog-STOP.svg
Stoppen, Klijs!

De bewerkingen die jij hebt gedaan op WikiKids zijn echt niet oké. Je bent daarom door een moderator geblokkeerd en kunt WikiKids voor een bepaalde tijd niet meer bewerken. Dit is je laatste waarschuwing, ga je na deze blokkade door met deze bewerkingen dan zul je opnieuw en langer geblokkeerd worden.

Als je gedrag echt niet door de beugel kan is het mogelijk dat we je persoonlijke gegevens gebruiken om contact op te nemen met je school of ouders.

Geen dossier gevonden voor Gebruiker:Klijs, klik hier om er een aan te maken.

Volgende actie: Zie de richtlijnen

Leuk dat je ons wil helpen met fouten in het artikel Rechtspraak. Als je wilt, kun je deze direct aanpassen en hoef je deze niet eerst te melden (als dat makkelijker voor je is). Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 21 feb 2016 19:04 (CET)

ruimtevoor 'comment',

Ik weet niet meer hoe die ruimte voor een comment te regelen is, ik moet zuinig zijn op mijn PoWererr Klijs (overleg)

ik moest dit zélf (:::)ontdekken. Vertel me eens waarom een hoofletter/kapitaal/bovenkast op een typemachine accenten kent?

Áls ik dat gebruik is dat niét voor nìks, ^D de 'D' kent geen accent, zo blijkt. :-) gesloten source versus open source, het verschil is duidelijk merkbaar. Klijs (overleg)

Zelf iets doen

Beste Klijs, ik zie je op diverse overlegpagina's missers aanstippen. Niet dat ik daar wat op tegen heb, maar als WikiKids-gebruiker kun je die fouten zelf verwijderen. Zou je daar voortaan aan willen denken? Groeten,  Gustaafff  (contact) 22 feb 2016 13:53 (CET)

je gaat voorbij aan mijn vraag en verlangt meteen omslachtige acties Klijs (overleg
oeit, ik las die post van jou verkeerd, ik zal die acties zeker uitvoeren, maar het is niet voor niks 'overleg', ik overleg immers want iemands stijl of dialect verkloten gaat me te ver. :-) beter lezen dus wat er staat. Klijs (overleg)

Verbeteren

[1] Waarom zou deze manier die wij al 10 jaar gebruiken als wiki niet "GOED verbeteren" zijn? Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 22 feb 2016 18:59 (CET)

Denk daar maar eens overna, Klijs (overleg)
Een systeem groeit, een mens natuurlijk ook. 'straf' werkt averechts, mee'corrigeren' werkt motiverend (in die zin heeft
dit systeem een valkuil. (terugdraaien)Klijs (overleg) 2 mrt 2016 21:47 (CET)

Oncollegiaal en onbeleefd bewerkingsgedrag

Beste Klijs, ik wil even kwijt dat ik vind dat je je, sinds je actief bent, zeer onbeleefd hebt opgesteld ten opzichte van andere (meer ervaren) gebruikers. In deze bewerking doe je zeer minachtend over een spelfout op de overlegpagina van een ander, terwijl jijzelf nauwelijks twee foutloze zinnen op kunt tikken (enige zelfreflectie is hier wel op z'n plaats). Hier doe je een volkomen onzinnige bewerking en als je daar op aangesproken wordt door Beem (zie kopje hierboven), reageer je slechts met een non-argument. Je stipt op diverse overlegpagina's missers aan (link, link), maar je weigert ook maar één vinger uit te steken om het te verbeteren. Hier snauw je zelfs (volkomen onnodig) een gebruiker af en dat doe je hier ook. Dit is zeer ongewenst en oncollegiaal gedrag en ik zou je eigenlijk willen vragen dit soort acties in het vervolg achterwege te laten. Met vriendelijke groet,  Gustaafff  (contact) 23 feb 2016 12:09 (CET)

Lieve Gustaafff, we zijn geen collega's. Mike had het over subectiviteit, daar hebt u geen kaas van gegeten.Klijs (overleg)
Echter zijn we een soort van collega's. Wat Gustaafff hier boven zegt ben ik het wel mee eens, hoewel ik het helpen met typfouten respecteer. Ik ben echt blij dat je wilt helpen op WikiKids, maar een beetje terughoudener kan geen kwaad. Ik vindt het juist goed als je je mening geeft als dit van belang is, maar je moet ook begrijpen dat we hier met vrijwilligers werken. Vrijwilligers die onbetaald in hun vrije tijd bijdragen aan WikiKids en dat is wel iets om te respecteren. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 2 mrt 2016 17:32 (CET)
Indien we collega's zijn steunen we, lezen we wat de ánder typed/schrijft, beantwoorden we de vragen die de gebruiker/medewerker (ik ben geen gebruiker) en letten we op wat we 'roepen', aan spelfouten corrigeren doe ik niet zo zeer. Dan heb ik een dagtaak. Ik ben net zo'goed' onbetaald. U moest eens weten wat ik aan zelfreflectie doe. Ik word wederom terughoudender, er heerst een kloof in taalvaardigheid. Da's geen doen. Klijs (overleg)
Inderdaad ben jij net zo goed onbetaald vrijwilliger en bemoei me ook niet persoonlijke zaken als zelfreflectie. Geloof me, ik bemoei me alleen met zaken die uitvoerd op WikiKids en die in belang zijn van deze site, voor de rest niet. Sommige gebruikers zijn niet heel goed in spelling of grammatica, de taalvaardigheid schiet op sommige punten te kort. Dat geeft ook niet, het zijn kinderen en Nederlands is gewoon een lastige taal. Gelukkig zijn er gewaardeerde gebruikers doe deze fouten met liefde willen aanpassen, net als we je bijdragen respecteren en luisteren naar je suggesties. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 2 mrt 2016 18:19 (CET)
Mike ben jij nu 22 jaar of 15? Yep, ik heb jou niet 'gehoord', wel stel ik onderzoek voor. Heeeeeeel veel mensen zijn gewoon SLECHT door wat voor oorzaak dan ook in hun moedertaal. :) De suggesties prijken nog steeds op die pagina die ik als eerste 'bezocht', wat ik niet 'zeker weet' doe ik daar, wat dan ook alszodanig te lezen is. Mijn dolle bui zal ik bij jou nog wel 'uiten'. Weet je trouwens wat énorm balen is? Vele leerkrachten beheersen hun taal niet vlekkeloos, die hobbelen in het onderwijssysteem mee, de leerling moet het híermee doen. ^_^ jammer genoeg ben ik een pietlut met taal, want ik controleer wat ik roep :$ elkekeerweer. Mijn partner (nota bene onderwijzer(es) ) maakt er privé een lolletje van. 'N Beetje HumOR kan geen kwaadNIwaaar?Klijs (overleg)
Wat ik eerder bedoel is dat kinderen wat meer moeite hebben taal en vaak "hele simpele" dingen fout doen. Volwassenen doen ook genoeg dingen qua taal fout, evenals leraren, zelfs in Nederlands. Niemand heeft ooit het Groot Dictee der Nederlandse Taal foutloos gemaakt. Met "pietluttigheid" is zeker ook niks mis, in kan okk slecht tegen fouten. Het bewerken op de overlegpagina van rechtsspraak begreep ik ook niet helemaal, maar als je in de toekomst dingen niet zeker kun je dit natuurlijk altijd op de overlegpagina zetten. Dat kunnen we uitzoeken. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 2 mrt 2016 18:47 (CET)
De tranen springen in mijn ogen 'in kan okk slecht tegen fouten', ik zie dat als pure emotie. Ik ben mij aan het beraden over hoe ik 'moet ingrijpen', want ik zie enorm veel 'warrigheden'. Mijn partner riep 'de mijnes ' (mijnes of de mijne) die corrigeert mij ook vaak. Ik zag dat de 'correctie' met Één half teruggedraaid is, ik zie dat als overwinning (want wie zegt dat ík pertinent gelijk hebTT? HUH???) Taal is verrot moeilijk, heb een kunstgebit en het is nog 'kloteriger'; mensen die op de plek van 'zij'-'hun' zeggen omdat het 'zij' gewoon niet gaat.- taal is voor trefzekere interactie. Veel is in 'taal' ingebouwd, om 'onzuiverheden' op te vangen (CRC bij computers). Volgens mij is Nederlands moeilijker dan Engels.

Waarom 'zegt' men een T achter een fiets? Bij de tweede persoon? Omdat het spraakmechanisme zonder dit 't' veel harder moet werken, (de adem kan zich tegen de 't' afzetten en 'tot rust komen', ik fiets heeft dat niet. Klijs (overleg)

Berisping

Waarschuwing!
Dialog-STOP.svg
Stoppen, Klijs!

De bewerkingen die jij hebt gedaan op WikiKids zijn echt niet oké. Je bent daarom door een moderator geblokkeerd en kunt WikiKids voor een bepaalde tijd niet meer bewerken. Dit is je laatste waarschuwing, ga je na deze blokkade door met deze bewerkingen dan zul je opnieuw en langer geblokkeerd worden.

Als je gedrag echt niet door de beugel kan is het mogelijk dat we je persoonlijke gegevens gebruiken om contact op te nemen met je school of ouders.

Geen dossier gevonden voor Gebruiker:Klijs, klik hier om er een aan te maken.

Volgende actie: Zie de richtlijnen

Goede taal is belangrijk, maar normaal kunnen omgaan met collega's (en ja, dat zijn wij) is nog veel belangrijker. Met je reacties geef je totaal geen blijk van enig medewerken en je blijft maar doorzeuren over rare fouten die niet door ons gemaakt worden. Zo samenwerken is niet mogelijk en daarom zal ik je blokkeren als je nog steeds zo bars tegen ons blijft doen. Als Mike in een reactie een 'k' in plaats van een 'o' typt flip jij hem helemaal, terwijl je op de rest van het bericht niet eens reageert. Zo gaan we hier niet met elkaar om. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 3 mrt 2016 08:18 (CET)

Vitory, bijdeze, dit persoon doet geheel niks meer. Heldere taal 'zak in de stront', blokkeer me, ik zorg geen post meer te ontvangen. Stelletje kleuters. Aju - Deze reactie werd toegevoegd door Klijs (overleg | bijdragen)
En ik heb hier zojuist een keiharde waarschuwing van gemaakt. De eigenlijke kritiek (die je overigens volledig naast je neergelegd hebt) betrof dat je anderen op een totaal onbeschofte wijze behandeld en geef je, zoals Vviktorrie al aangeeft, geen blijk van enig medewerken. Hierboven ga je weer compleet door het lint door een gebruiker, die jou op je gedrag aanspreekt, met een "zak in de stront" af te wimpelen. Stop nou met het onzinnige geklets in "WhatsApp"-taal en ga inhoudelijk, zinvol bijdragen. In het Kidsportaal lees je hoe dat moet. Rest mij jou ook nog te vragen waar deze bewerking (die alrede teruggedraaid is) eigenlijk voor nodig was?  Gustaafff  (contact) 3 mrt 2016 10:11 (CET)

waarvanacte

Stoppen met nutteloze toevoegingen op andermans overlegpagina

Beste Klijs, sinds gisteren ben je bezig met het schrijven van nutteloze bewerkingen- en toevoegingen op de overlegpagina van andere gebruikers. Hierbij heb je zelfs het commentaar van een ander geredigeerd en daar blijven we van af (zie kopje hierboven). Vandaag heb je weer zo'n bericht geplaatst, dit keer op de OP van Vviktorrie. Het was een zinloze toevoeging aan een al lang afgerond overleg waar jij niets mee te maken had. Ik adviseer het je nogmaals dringend: ga je bezighouden met het inhoudelijke werk, namelijk de inhoud van de kinderencyclopedie en blijf af van de overlegpagina's, tenzij je een nuttige bewerking hebt om toe te voegen. Met vriendelijke groet,  Gustaafff  (contact) 3 mrt 2016 13:32 (CET)

lieve Gustaaf, ik begon heel vrolijk dit werd gestimuleerd, tot jij om de hoek kwam. Mijn plezier is compleet kapot gemaakt, bijdragen kan je vergeten, corrigeren waar 'men' zo blij mee 'was/is', sneer jij evenwel neer. Je volgt me, dát moet je niet doen. Ik leer wel van jou gedrag, niet dat jij daar wat aan hebt. We leven gescheiden van elkaar, dat zal zo blijven. Als jij in het dagelijkse leven mensen ook zo 'bekneld', wens ik je een behouden vaart toe. IK heb moeite met je gekregen want non-moderator die zijn ei kwijt wil, er niet tegen kan als er onverwachtte dingen gebeuren OCD noemen we dit. Klijs (overleg)

Blokkade

Je doet onaardig tegen andere, loopt maar wat te bazelen over onderwerpen die totaal niet met de berichten te maken hebben en draagt totaal niet bij: 1 maand blokkade. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 3 mrt 2016 14:00 (CET)

ik ben niet zo gauw bang, zo gaan we niet met elkaar om Klijs (overleg) 3 mrt 2016 14:05 (CET)
Graag niet zo onbeleefd doen in het vervolg. Flag of New Holland.svg Bobby John overleg? 27 mei 2016 17:47 (CEST)

een respectloze site

Wat een bezoeker toevoegt wat verwijderd wordt is respectloos omgaan met 'inzet'. Ik overwoog even om wat te neuzen en wellicht nog wat 'toe te voegen', maar als gewoonweg verwijderd wordt en 'eigenpagina' ongemoeid blijft getuigt dit van schaamteloos ingrijpen.

U verlaagt zich dus tot het niveau wat u veroordeelt, - niet dat ík schaamteloos werk(te),

dit is mijn eigen pagina, dus ik hanteer myrules

Op jouw overlegpagina gelden gewoon de regels van WK. Grab hand animation.gifWiki7 overleg 27 mei 2016 15:23 (CEST)
Je eerste stelling klopt niet. WikiKids groeit momenteel met 1000 artikelen per jaar. Als de bijdragen verwijdert worden, zou er geen groei zijn. Circa 50% komt van nieuwe gebruikers. Deze maken vaak 1 of een paar bewerkingen en vertrekken weer. De vaste gebruikers complimenteren de nieuwe gebruikers voor hun bijdragen en controleren de artikelen op o.a. spelling en opmaak. Artikelen verwijderen gebeurd alleen bij vandalisme, cyberpesten of als een artikel al bestaat. In het laatste geval wordt de artikel van het ene artikel gecontroleerd, verplaatst naar de goede naam en wordt de dubbele info er tussenuit gefilterd. Niet encyclopedisch als reden van verwijdering gebeurd als een artikel echt niet binnen een encyclopedie past (zoals een onbekend persoon). Echter wordt er altijd uitgelegd waarom het artikel verwijderd is aan de gebruiker. Dit is zeker niet respectloos, maar juist als support en uitleg. Zou ik overigens mogen weten waarop deze theorie gebaseerd is? Slechts ter info zodat ik het misschien kan uitleggen. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 28 mei 2016 18:01 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg_gebruiker:Klijs&oldid=459340"