Help mee! Maak een account of meld je aan.
In februari staat WikiKids in het teken van Turkije! Doe jij ook mee?

Efteling Bosrijk

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Het zandkasteel van Klaas Vaak op het midden van het meer.

Efteling Bosrijk is een vakantiepark dat onderdeel is van de Efteling. Naast Bosrijk kan men ook in het Efteling Hotel overnachten en vanaf 2017 in Efteling Het Loonsche Land. Bosrijk opende op 12 december 2009 en heeft zowel appartementen als huisjes. In totaal zijn er 203 accommodaties. Bosrijk is 17 hectare groot en grotendeels bebost. Bosrijk staat in het teken van Klaas Vaak.

Geschiedenis

Logeren op de Efteling kon al sinds 1960. Toen was er de camping Kraanven met 40 bungalows. Echter was de camping niet meer populair en sloot in 1985 zijn deuren. Toch wilde de Efteling wel een vakantiepark, maar dan groter. In 1992 opende het Efteling Hotel en in 1997 waren er al plannen voor een groot vakantiepark genaamd Droomrijk. Milieuorganisaties waren het niet eens met deze plannen en de Raad van State keurde de plannen af. Uiteindelijk mocht de Efteling na gesprekken een kleiner vakantiepark openen en dit werd Bosrijk. In 2007 werd begonnen met het ontwerp en in 2009 ging het park officieel open.

Faciliteiten en accommodaties

Een plein met Dorphuyzen

Bosrijk ligt een stuk van de ingang af en word via een bospad met het park verbonden. Anders dan bij het Efteling Hotel komt men via de hoofdingang binnen. Bosrijk begint bij het 'Poorthuys. Dit is de ingang van Bosrijk. Links bevinden zich de receptie, een restaurant en een winkel. Rechts bevind zich een klein overdekt zwembad. Boven de poort zijn appartementen voor 4 personen, in totaal 24 stuks. Onder de poort leest Klaas Vaak elke avond sprookjes voor.

Helemaal aan de andere kant van het park ligt het Landhuys. Deze grenst aan Efteling Golf. Ook hier zijn appartementen te vinden. Deze zijn ook voor 4 personen, maar er zijn 54 appartementen in totaal. Beneden bevind zich een huiskamer, waar gasten elkaar kunnen ontmoeten. Deze ruimte kan ook ingezet worden voor gelegenheden. Het Landhuys is vormgegeven als een soort kasteel.

Qua huisjes zijn er twee types, het Boshuys en het Dorphuys. Het Dorphuys ligt aan een plein. Er zijn twee van dit soort kernen. De een ligt naast het Poorthuys, de ander ligt achterin het park. De Dorpshuyzen zijn rijtjeshuizen en zijn voor 6 of 8 personen. Er zijn er in totaal 64. De Boshuyzen liggen verspreid tussen de bossen. Deze huisjes zijn vrijstaand zijn ook voor 6 of 8 personen. Daarnaast zijn er speciale boshuyzen die aan het meer liggen. Er zijn er in totaal 104.

Er is ook een speciale variant van het Boshuys, namelijk de Boshoeve. Deze zijn voor 12 tot 24 personen en er zijn er 8. Ook zijn er speciale VIP-appartementen en -huisjes. Deze beschikken over een sauna, een welkomstpakket en meer. Daarnaast kan men ook brood en avondeten bestellen.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Efteling_Bosrijk&oldid=509058"