Help mee! Maak een account of meld je aan.
In februari staat WikiKids in het teken van Turkije! Doe jij ook mee?

Raveleijn (attractie)

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
De toegangspoort

Raveleijn is een parkshow in de Efteling. Het gaat over vijf kinderen, Thomas, Maurits, Emma, Lisa en Joost die een mysterieuze poort ontdekken in het bos dat leidt tot een heel oude, andere wereld. Het verhaal wordt in het kort nagespeeld in de show, maar voor het complete verhaal is er de dvd met 12 afleveringen. Enige tijd geleden was er de Raveleijn Game die inmiddels niet meer bestaat, en de website raveleijn.nl bestaat daarom ook niet meer. Op de webshop van de Efteling, toen die er nog was, waren er ook diverse producten beschikbaar. Nu zijn de producten te koop in de winkeltjes in de Efteling. De show is al 2 keer vernieuwd. Er is ook een Raveleijn Restaurant.

Verhaal

Let op!
Hieronder staat de samenvatting van een verhaal. Soms is het niet leuk als je al weet hoe het verhaal afloopt!


Als de jongste van de vijf kinderen (Joost) een mysterieuze, oude poort ontdekt, en in die wereld belandt, is hij in een volwassen ridder te paard veranderd. Terug thuis vertelt hij het aan de anderen. Niemand gelooft hem. Totdat, in de nacht, de vier andere kinderen Joost achtervolgen die slaapwandelt in het bos. Hij stopt bij de poort, spreekt de tekst uit (Raveleijn, waar raven ruyters zullen zeyn) en gaat de poort binnen. De poort groeit weer dicht. De oudste (Thomas) is erg bezorgd. Uiteindelijk leest een van de vier 'Raveleijn' wat op de poort staat. Uiteindelijk gaat de poort open, er ontstaat een dikke, zwarte mist in de poort. Voordat ze de poort kunnen betreden, moet er 'Waar Raven Ruyters Zullen Zeyn' uitgesproken worden. Ze gaan de poort binnen en komen net als Joost volwassen, te paard uit. Vervolgens rijdt een onbekend persoon erlangs en dwingt hun 'zijn' land te verlaten. Later blijkt dit Joost te zijn. Thomas, de oudste wil onmiddelijk vertrekken. De rest stemt hier niet bij in, dus ze blijven.

Gallerij

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia CommonsWikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Raveleijn_(attractie)&oldid=544551"