Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 1 t/m 28 juli staat WikiKids in het teken van de Griekse mythologie! Doe jij ook mee?
Stem nu op: Natuurkunde

Droomvlucht

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Droomvlucht
Efteling Droomvlucht.jpg
De ingang van Droomvlucht
Algemene informatie
Locatie Nederland Efteling
Themagebied
Soort attractie Hangende darkride
Bouwer(s) CPM
BHS München
Translift
Opdrachtgever Efteling
Ontwerper
Status Geopend
Bouw
Opening 9 mei 1993
Sluiting
Afbraak
Kosten ƒ24.000.000
Vervangt
Vervangen door
Animatronics leverancier
Thematisering en muziek
Thema Fantasy
Voorshow
Wachtrijmuziek
Ritmuziek
Achtergrondmuziek
Componist
Vorige locaties en/of namen
'
'
'
Eigenschappen
Topsnelheid 20 km/u
Baanlengte 425 meter
Lengte route
Maximale hoogte 13 meter
Ritduur 6 minuten
Aantal voertuigen 28 gondels
Capaciteit 1800 personen per uur
Onride foto Aanwezig
Veiligheid
Minimale lengte
Minimale lengte
zonder volwassene
Maximale lengte
Minimale leeftijd
Niet geschikt voor Voor rolstoelgebruikers ontoegankelijk Rolstoelgebruikers
Veiligheidsbeugel Heupbeugel
Wachtrij
Snelpas Niet aanwezig
Single riders-rij Niet aanwezig
Baby switch Aanwezig
Website(s)
Website
op RCDB
Portaal Portaalicoon Attractieparken

Droomvlucht is een attractie in de Efteling. De Droomvlucht is een zogeheten darkride, een attractie waarbij men langs allerlei scenes wordt gevoerd. De Droomvlucht maakt gebruik van hangende bakjes, waarbij twee tot drie personen inzitten. De Droomvlucht is één van de bekendste en populairste attracties van de Efteling. De Droomvlucht duurt circa 6 minuten en voert je langs een sprookjeswereld met elfjes, kastelen en trollen.

De wachtrij van de Droomvlucht begint bij een grote, hoge poort met een gegroeid dak. Vroeger ging deze rij rechtdoor, maar sinds de jaren 90 loopt men via een deur naar een pleintje, wat deels overkapt is. De Droomvlucht zou eigenlijk in 1992 openen, maar door technische problemen werd dit 1993.

Rit

Koning Oberon in Droomvlucht
Let op!
Hieronder staat een samenvatting van een rit van een attractie/achtbaan. Soms is het niet leuk om te weten hoe het afloopt


De Droomvlucht heeft niet echt een verhaal, maar men "droomt" als het ware weg in een fantasiewereld. Nadat men instapt, komt men bij het Kastelenrijk. Hier ziet men verschillende kastelen met een waterval en nevel. Achter de ramen schijnt licht, maar ook bewegen de torentjes. Hierna gaat men naar het Wonderwoud, waar men verschillende elfjes en trollen samen ziet. In het midden verschijnt een fee, waarbij de waterval betoverd wordt. Vervolgens gaat men naar de Elfentuin, waar men allerlei elfjes ziet genieten en de dieren ziet verzorgen. Ook zit koning Oberon in zijn troon en zwaait de bezoekers toe. Via de sterrentunnel gaat men naar de ruimte waar bewoonde planeten en kastelen zweven. Deze zogeheten hemelburchten en planeten zijn verlicht. Hierna gaat men terug naar de aarde, waar men in het Zompenwoud terecht komt. Hier wonen de trollen en men gaat in een spiraal naar beneden rond een ring bomen. Als laatste scene komt men in het Droommoeras, waar de trollen en elfjes samen met de dieren spelen. Vervolgens "ontwaakt" men uit de droom.

Wist je dat...

  • ...er ook een musical is van de Droomvlucht? Deze was in verschillende theaters in 2011 te zien, onder meer Theater de Efteling.
  • ...de bakjes waarin men zit allemaal een eigen computer hebben, die de bakjes op het juiste moment draaien?
  • ...er op 30 april 2007 brand ontstond in de Droomvlucht?
  • ...de Droomvlucht was gebouwd ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Efteling? Ook werd het gebouwd omdat Disneyland Paris is hetzelfde jaar werd geopend en men bang was dat dat park veel bezoekers zou weglokken.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Droomvlucht&oldid=509074"