Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

De Vliegende Hollander (Efteling)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Vliegende Hollander
Efteling vl hollander.jpg
Algemene informatie
Locatie Nederland Efteling
Type Waterachtbaan
Dark water ride
Walkthrough
Model
Bouwer(s) Kumbak Coasters
Efteling
intamin AG
Opdrachtgever De Efteling
Status geopend
Bouw
Opening 1 april 2007
Sluiting
Afbraak
Kosten 20.000.000
Thema Zeevaart
Vorige locaties en/of namen
'
Vervangt
Vervangen door
Eigenschappen
Topsnelheid 70 km/u
Baanlengte 420 m
Baanhoogte 22,5 m
Maximale g-kracht 2+ g
Inversies 0
Ritduur 3 min 43 sec
Treinen 11 boten
Capaciteit 1900 personen per uur
Onride foto
Veiligheid
Minimale lengte 120 cm
Minimale lengte
zonder volwassene
Maximale lengte
Minimale leeftijd
Niet geschikt voor Verboden voor zwangeren Zwangeren
Verboden voor hartpartiënten Hartpatiënten
Veiligheidsbeugel
Wachtrij
Chicken exit Aanwezig
Snelpas
Single riders-rij
Baby switch
Voorshow
Website(s)
Website
op RCDB
Portaal Portaalicoon Attractieparken

De Vliegende Hollander, afgekort als DVH, is een attractie in de Efteling. Het is een combinatie van een walkthrough, achtbaan en dark ride. Hoe wel de attractie in 2007 opende, werkte hij pas in 2008 vlekkeloos.

De Vliegende Hollander staat bij de heftigere attracties van de Efteling in Ruigrijk. In de buurt van de DVH staan Joris en de Draak, de Python en Baron 1898. Het verhaal rond De Vliegende Hollander is gebaseerd op De legende van De Vliegende Hollander.

Verhaal en beschrijving

De ingang van de attractie
Let op!
Hieronder staat een samenvatting van een rit van een attractie/achtbaan. Soms is het niet leuk om te weten hoe het afloopt

Aan de buitenkant ziet de attractie eruit als een stad in de 17e eeuw, de Gouden Eeuw. Men loopt door langs de perkjes en komt binnen in het huis kapitein Willem van der Decken. Willem was een man met twee gezichten. Hij was erg succesvol als kapitein, maar had ook een duistere kant. Hij kreeg voor zijn successen een gouden penning en daarna steeg het succes naar zijn hoofd. Hij ging schepen kapen. Zijn vrouw Catherina, zoals in haar dagboek staat, vraagt zich af wanneer hij terugkomt. Hoe mooi het gebouw aan de buitenkant eruit ziet, hoe verbrand is het aan de binnenkant. Men gaat verder naar de bibliotheek, die ook door de brand getroffen is. In de spiegel ziet men om de zoveel minuten het gezicht van de kapitein verschijnen. Men loopt door een scheur in een groot schilderij in. Het schilderij moest ooit een smokkelgang verbergen, waar de kapitein gestolen goederen door kon vervoeren. Men loopt door de gang en ziet vele kisten en zelfs een kleine schatkamer. Om de 4 minuten raast de geest van de kapitein voorbij. Rook komt uit het plafond en de woorden "Niets of niemand, geen sterveling zal mij ervan weerhouden morgen uit te varen, ik zal varen, storm of geen storm, Pasen of geen Pasen, verbod of geen verbod, al is het tot d'n eeuwigheid. Ik zal varen!" klinken door de kamer. Men loopt vervolgens door een café heen en komt uiteindelijk in de haven uit. Hier stapt men in een bootje.

Het bootje vaart door de haven en hierna komt het op de open zee terecht. Het is nacht, niets is te zien. Er klinkt een scheepsbel en vogels vliegen weg. Er volgt een watergordijn, waar een spookschip op verschijnt. Voordat je er mee in aanraking komt, gaat het watergordijn weg. Er volgt een bliksemschicht en je ziet de echte Vliegende Hollander. Hierna vaart je aan het schip door en komt in de lift terecht. Hier zie je de vlag van het schip waar het gezicht van de kapitein op verschijnt. Hierna gaat het bootje omhoog en wordt de toren uitgegooid. Na het buitenstuk eindigt de rit in een splash op het naastgelegen meer en vaart men terug de haven in.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=De_Vliegende_Hollander_(Efteling)&oldid=687071"