Aquanura

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Aquanura
Aquanura Efteling 3.jpg
Aquanura als het donker is.
Algemene informatie
Locatie Nederland Efteling
Themagebied
Soort attractie waterorgel
Bouwer(s) Water Entertainment Technologies
Tebodin Netherlands B.V.
Heijmans NV
Kuijpers
Hoppenbrouwers Elektrotechniek B.V.
Primagaz Nederland B.V.
Opdrachtgever Efteling
Ontwerper
Status Geopend
Bouw
Opening 31 mei 2012
Sluiting
Afbraak
Kosten 17 miljoen
Vervangt
Vervangen door
Animatronics leverancier
Thematisering en muziek
Thema Kikkerkoning
Voorshow
Wachtrijmuziek
Ritmuziek
Achtergrondmuziek
Componist
Vorige locaties en/of namen
'
'
'
Eigenschappen
Topsnelheid
Baanlengte
Lengte route
Maximale hoogte
Ritduur 12 min
Aantal voertuigen
Capaciteit 6500 personen per show
Onride foto
Veiligheid
Minimale lengte
Minimale lengte
zonder volwassene
Maximale lengte
Minimale leeftijd
Niet geschikt voor
Veiligheidsbeugel
Wachtrij
Snelpas
Single riders-rij
Baby switch
Website(s)
http://www.efteling.com/aquanura/
op RCDB
op RCDB
Portaal Portaalicoon Attractieparken

Aquanura is een watershow die bijna dagelijks in de Efteling te zien. Aquanura werd in 2012 geopend, ter gelegenheid van 60 jaar Efteling. Aquanura is zowel 's zomers als 's winters te zien, ten zij de weersomstandigheden het niet toelaten. Aquanura ligt bij de uitgang en wordt meestal twee keer per dag opgevoerd en er is ook een voorproefje bij de opening van het park te zien.

Het verhaal van Aquanura is gebaseerd op dat van de Kikkerkoning. Aquanura behoort nu tot het Fantasierijk.

Achtergrondinformatie

Een andere scene

Al sinds 1966 was er een watershow aanwezig in de Efteling, genaamd het Waterorgel. Deze was te vinden in het Carrousel Paleis aan de linkerkant. In een zaal keek men naar fonteinen die op geluid dansten. Het Waterorgel was een stuk kleiner, maar er waren meerdere voorstellingen op een dag. Bij het Waterorgel was overigens geen Eftelingmuziek te horen, maar de muziek van de Kermisklanten vanaf 1979. Voor 1979 werd de muziek live gespeeld.

Echter sloot het Waterorgel in 2010 om ruimte te maken voor een opnamezaal voor Efteling TV:De Schatkamer. Ondertussen waren er plannen voor een grote watershow in de Efteling, net voor de sluiting. Lang wilde men dit op de Siervijver houden, waar nu Gondoletta op ligt. Na de bouw van de Efteling Brink, waar nu Symbolica op ligt, wilde men vanaf daar stenen met fonteinen door het hele park leggen. 's Avonds zou er dan een show komen. Toch koos men voor een hele andere locatie, namelijk de Kanovijver. Populair was deze attractie niet. De kanten werden verstevigt en er kwamen vlonders. Uiteindelijk opende op 31 mei 2012 Aquanura.

Aan het begin van de voorstelling wordt een kort verhaal verteld in Nederlands en Engels. Dit is gebaseerd op de Kikkerkoning. Daarom staan er op de vier hoeken van de vijver elk een kikker. 1 kikker heeft een kroon, zoals in het oorspronkelijke verhaal van Hans Christian Andersen. Een prinses zou een gouden bal in de vijver van het paleis hebben laten vallen, nadat ze buiten ging spelen. De kikkers hebben deze bal teruggegeven en de vijver tot leven gewekt. Na aftellen begint de show, waarin allerlei fonteinen, vuur- en lichteffecten zijn te zien op de maat van bekende Efteling-muziek.

Jaarlijks wordt de vijver in het voorjaar deels droog gemaakt. Dan worden de fonteinen schoongemaakt. Gedurende deze tijd is de show niet te zien. 's Winters is de show wel te zien, ook als het vriest. De vijver wordt immers verwarmt. Tijdens harde wind, onweer en andere heftige weersomstandigheden is de watershow ook niet te zien. Tijdens de zomer is de show rond 8 uur te zien en soms zelfs om 12 uur tijdens lange openingen. Op alle andere dagen is de show te zien rond 6 uur.

Muziek

Er zijn twee versies van Aquanura, de Eerste en de Tweede Eftelingse Symfonie. Eerste Eftelingse Symfonie (sinds 2012)

Tweede Eftelingse Symfonie (sinds 2014)


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Aquanura&oldid=509059"