Boston

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Boston (Massachusetts))
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dit artikel gaat over Boston, Massachusetts. Zoek je een andere betekenis? Klik dan hier!
De skyline van Boston.
Massachusetts in de Verenigde Staten
Boston Suffolk.png


Boston is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Massachusetts en wordt ook beschouwd als de hoofdstad van heel New England. Inwoners van Boston worden Bostonians genoemd. Sinds 1993 is Thomas Menino de burgemeester van Boston, hij is de eerste Italiaanse burgemeester van Boston in de geschiedenis.


Boston werd gesticht in 1630. De stad is vernoemd naar de stad Boston in Lincolnshire, Engeland. Het is één van de oudste en rijkste steden van de Verenigde Staten. Bekende culturele centrums zijn het Boston Symphony Orchestra en het Boston Ballet. De luchthaven van Boston heet Logan International Airport. Er zijn drie belangrijke snelwegen die langs Boston gaan:

  • Interstate 90 - westwaarts: via Cleveland en Chicago helemaal naar Seattle.
  • Interstate 95 - zuidwaarts: via New York City en Washington, DC naar Miami; noordwaarts: via Maine naar de Canadese grens.
  • Interstate 93 - noordwaarts: via New Hampshire en Vermont naar de Canadese grens.

Boston staat vooral bekend om de vele scholen en universiteiten:

Bomaanslag tijdens de Boston Marathon 2013

Tijdens de Boston Marathon in 2013 gingen er om 14:45, plaatselijke tijd, vlak voor de finish twee bommen af. Drie mensen stierven en 141 mensen raakten gewond, waarvan 17 mensen in kritieke toestand kwamen.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Boston&oldid=686479"