Concord (New Hampshire)

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
Het centrum (downtown) van Concord

Concord is de hoofdstad van de Amerikaanse staat New Hampshire. De stad heeft 42.695 inwoners en is daarmee na Manchester en Nashua de grootste stad van de staat. Concord is ook de hoofdplaats (county seat) van Merrimack County.

Het state house in Concord, waar vanuit de staat New Hampshire wordt bestuurd, is het oudste state house van de Verenigde Staten, dat nog steeds in gebruik is. Dat betekent dat het bestuur van de staat nog steeds in de zelfde kamer vergadert als in 1819.

Concord heeft drie lokale kranten. De 'Concord Monitor' verschijnt dagelijks en de 'Concord Insider' en de 'Hippo' verschijnen wekelijks. De stad heeft ook een eigen televisiezender, 'Concord TV'.

Concord heeft geen partnersteden.

De stad heeft ook een universiteit, namelijk de 'University of New Hampshire School of Law'. Dit is de enige school in New Hampshire waar je rechten kan studeren.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Concord_(New_Hampshire)&oldid=686933"