Juneau

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Juneau vanaf het water.

Juneau is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Alaska. De stad heeft 32.164 inwoners.

Juneau is genoemd naar Joe Juneau. Deze man ontdekte in 1880 goud op deze plek.

Sinds 1900 was Juneau de hoofdstad van het territorium Alaska. Toen Alaska in 1959 een staat werd, bleef Juneau Alaska's hoofdstad. Toch is niet iedereen het er mee eens dat Juneau de hoofdstad van Alaska moet zijn. De noordelijke steden Anchorage en Fairbank zijn groter dan Juneau en hebben een goede economie. Van 1970 tot en met 1996 hebben de inwoners van Alaska drie keer gestemd over plannen om de hoofdstad te verplaatsen. Juneau won de stemmingen altijd en is daarom nu nog steeds Alaska's state capital.

De stad heeft zijn eigen luchthaven, Juneau International Airport, met vluchten naar andere plaatsen in Alaska en naar Seattle. In 2010 vertrokken er 344.057 mensen vanaf de luchthaven.

Juneau heeft zijn eigen dagelijkse krant, de 'Juneau Empire'. Deze komt elke dag uit, behalve op zaterdag. De 'Capital City Weekly' komt, zoals de naam al zegt, wekelijks uit. Deze krant wordt ook gelezen door mensen in de rest van Zuid-Alaska.

Partnersteden


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Juneau&oldid=688890"