Help mee! Maak een account of meld je aan.
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Wikikids:Boomhut/archief71

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

waarom wikikids?

waarom hebben jullie wikikids bedacht

WikiKids is opgericht om een online-encyclopedie voor kinderen te maken. Hoewel Wikipedia al bestaat, is dit vaak toch nog iets te moeilijk voor kinderen. WikiKids is makkelijk qua taalgebruik en daarom geschikter voor kinderen. Ik hoop je vraag hier mee te hebben beantwoord. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 1 jun 2018 12:24 (CEST)

artikel bekend personage

hallo, ik ben een jongen met een vraag: mag ik ook een pagina maken over bijvoorbeeld een bekend persoon zoals enzoknol (hij is mijn neef) want ik heb toestemming aan hem gevraagd dus zou dat mogen? ik zou dit erg op prijs stellen. Doei


Groetjes Kato

Over Enzo Knol bestaat al een pagina. Maar je mag over bekende personen inderdaad een pagina maken, daar hoef je geen toestemming voor te vragen. Soms is iemand niet bekend genoeg en dan moeten we de pagina helaas weer verwijderen. Als je wat meer informatie wil toevoegen aan de pagina over Enzo Knol dan mag dat. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 5 jun 2018 17:45 (CEST)

Project en portaal: Social media, wat vinden jullie er van

Beste iedereen. Ik zou het een goed idee vinden om een portaal te maken over social media. Het is een onderwerp dat veel in het nieuws komt. Ook zou ik voorstellen om er naast het portaal ook nog eem project te draaien. Er is redelijk weinig te vinden op WikiKids over Social media. PS: Wat vinden jullie van mijn artikelen en bewerkingen de laatste tijd, want ik ben nu toch echt terug ;)Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 6 jun 2018 16:01 (CEST)

 • Tegen Tegen want;
 1. Ik vind het eigenlijk niet echt nodig omdat er niet echt heel veel te vertellen is over Social Media, social media is eigenlijk gewoon Facebook, Instagram en dit zijn niet echt zeer algemene onderwerpen zoals de natuur of infrascatuur.
 2. Er is al een gelijkwaardig portaal waarin sociaal media is inbegrepen. Namelijk; Portaal:Mediawijsheid.

Groeten, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 6 jun 2018 18:48 (CEST)

Project: Voor Voor. Nieuwe artikelen en verbeteringen zijn altijd welkom. Een project is daarvoor de uitgelezen kans.
Portaal: Voor Voor. Sociale media is iets wat hip is onder kinderen en het brengt ook sterren voort. Daarnaast heeft het veel termen, zoals "like". Genoeg links lijkt mij.
Aanvulling: Portaal:Mediawijsheid gaat verdwijnen, aangezien we het gaan samenvoegen met Portaal:Media. Portaal:Social media lijkt me dus een mooie aanvulling daarop. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 7 jun 2018 15:46 (CEST)
Ik ga dus nu beginnen aan het portaal. Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 8 jun 2018 07:37 (CEST)
Ik ben sowieso voorstander van een project. Over het portaal ben ik niet zeker, maar als je er iets mooi van kunt maken, vind ik het al gauw prima. Groetjes, Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 8 jun 2018 16:26 (CEST)
Oh ja, even een aanvulling voor het project; Voor Voor maar voor het portaal Tegen Tegen. Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 8 jun 2018 16:55 (CEST)

Lettertypes

Hallo medewerken van de Boomhut. Ik maak graag artikels, en ik schrijf graag verhalen, en bij verhalen gebruik ik soms andere Lettertypes. En nu vraag ik me af: kan je een ander lettertype voor je artikel gebruiken? Want, ik HOUD van lettertypes. P.S. Is dit een kinderachtige brief...?


                                          Hoogachtend, Skyler
Nee het is helaas niet mogelijk om andere lettertypes te gebruiken. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 10 jun 2018 12:08 (CEST)

Nieuw ontwerp infoboxen staten van Amerika

Beste iedereen, een paar maanden geleden zijn alle infoboxen van de landen op onze wereld en onafhankelijke gebieden geüpdatet en hebben een moderner uiterlijk gekregen. Ik zou nu graag willen beginnen aan de infoboxen van alle staten van Amerika. Ik wil onder meer bij iedere staat de bijnaam, vlag en grootzegel tonen en nieuwe, duidelijkere locatiekaart maken. Daarnaast wil ik nog de gegevens natuurlijk zelf updaten. Aangezien de infoboxen zelf qua kleur een update nodig hebben (ze gebruiken dezelfde kleuren als de landen), zou ik graag willen overleggen welke kleuren dit dan moeten worden. Ik heb een voorstel gemaakt op Sjabloon:Alabama. Kleuren zijn echter niet mijn sterkste punt, dus hulp is welkom ;-). Alvast bedankt! Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 11 jun 2018 21:34 (CEST)

Ik vind de kleuren bij sjabloon:Alabama niet heel mooi. Sjabloon:Louisiana vind ik wel mooi. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 16 jun 2018 15:20 (CEST)
Dan laten we de kleuren bij het oude. Dankjewel voor het reageren. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 16 jun 2018 17:28 (CEST)
Ik heb overigens ook voor Washington D.C., als federaal district, een sjabloon gemaakt. Ik weet alleen niet zo goed of we de blauwe of groene kleuren moeten gebruiken. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 17 jun 2018 22:08 (CEST)

Is C02 eetbaar?

Ik heb honger, maar heb geen voedsel. Ik vraag me heel erg af of CO2 op een bepaalde manier eetbaar is. En zo ja, hoe smaakt het?

Reageer aub :3

Co2 is een gas en daardoor kun je het niet eten. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 14 jun 2018 11:41 (CEST)

Verandering van naam Macedonie

Beste iedereen,
Binnenkort gaat Macedonië van naam veranderen in Noord-Macedonië, als oplossing van het conflict met Griekenland. Op WikiKids wordt echter tot dat de naamwijziging officieel is bevestigd en is doorgevoerd de oude naam gebruikt. Nog altijd is het onduidelijk wanneer de naamswijziging plaatsvindt en daarnaast is het een hoop werk voor het land zelf, alle paspoorten moeten bijv. worden vervangen. Hierdoor duurt het nog wel even voordat het land officieel de nieuwe naam draagt. Tot die tijd vraag ik jullie de oude naam te gebruiken. Met vriendelijke groet, Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 17 jun 2018 19:27 (CEST)

Portaal:Noord-Amerika

Een tijdje terug heb ik aangekondigd Portaal:Amerika te willen splitsen in Portaal:Noord-Amerika en Portaal:Zuid-Amerika. Aangezien niemand er iets op tegen had, is hier daarom een ontwerpje gemaakt. Ik hoop dat jullie het wat vinden :-). Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 22 jun 2018 13:59 (CEST)

Ik vind het zeker wat! Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 22 jun 2018 16:15 (CEST)
Dankjewel. Ik probeer in de loop van de week een ontwerp te maken voor Portaal:Zuid-Amerika. Dan nog Portaal:Oceanië en de portalen over continenten zijn gerenoveerd. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 24 jun 2018 10:19 (CEST)

Vuursteen'

Waar komt de vuursteen vandaan?

Als het goed is staat dat op het artikel vuursteen. Veel leesplezier! Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 25 jun 2018 16:14 (CEST)

Nieuwe taalversies Vikidia

Beste iedereen,
Er zijn twee nieuwe taalversies voor Vikidia in het Armeens en het Grieks. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 24 jun 2018 14:46 (CEST)

Overigens in de Duitse versie ook weer actief! Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 24 jun 2018 14:49 (CEST)
Ik stel voor om niet meteen interwiki's toe te voegen. Er zijn inmiddels wel heel veel Vikidia's, waarvan maar een handjevol daadwerkelijk actief is. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 24 jun 2018 19:30 (CEST)
Ik denk ik iets te enthousiast was, maar ik begrijp zeker je punt. Hoewel ik wiki's in iedere taal (met enig doel) toejuich, ben ik het echter met je eens dat veel Vikidia's niet hel erg actief zijn. Wel valt te melden dat dat de Italiaanse, de Franse en de Duitse Vikidia met een groot aantal artikelen gegroeid zijn. Het is vrij jammer dat een vrij grote taal, zoals Spaans of Russisch, zo weinig actief activiteit qua wiki kent. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 25 jun 2018 10:54 (CEST)

Europese wegen

Hebben jullie een snellere manier om alle Europese wegen aan te maken? Of is dat niet nodig. 159qazsew (overleg) 27 jun 2018 21:25 (CEST)

Hoi, een snelle manier hebben we helaas niet. Het schrijven artikelen is en blijft handwerk. De lijst met Europese wegen aanmaken is daarom ook een hele opgave, maar elk beetje is weer een stukje dichterbij. Met vriendelijke groet, Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 27 jun 2018 22:09 (CEST)

Portaal:Zuid-Amerika

Hoi iedereen, het op-een-na-laatste continentale portaal is af: Portaal:Zuid-Amerika. Hier kunnen jullie het ontwerp zien. Mijn vraag is wat jullie ervan vinden. Met vriendelijke groet, Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 28 jun 2018 18:55 (CEST)

Mooi hoor! Alleen er zitten soms wel grote lege vakken tussen zoals bij de introductie. Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 29 jun 2018 16:44 (CEST)
Ik zal er eventjes morgen naar kijken. Ik denk dat ie in de introductie sowieso al op te lossen is door de afbeelding iets te verkleinen. Dank voor het opmerken. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 29 jun 2018 17:08 (CEST)
Nog een opmerking: bij landen en afhankelijke gebieden zou ik landen (etc.) niet >center< doen. Want zonder center vind ik het naar mijn mening mooier. :) Groeten, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 30 jun 2018 11:43 (CEST)

WikiNieuws editie 2

Beste iedereen. Ik ga vandaag de nieuwe editie van ons nieuwsblad typen en wil graag weten of ik niets vergeten ben. Ik heb nu:

 • Opmaak van de portalen Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa en Azië.
 • De artikelen Rusland en Frankrijk
 • Herindelingen van categorieën Aardrijkskunde en geschiedenis
 • Nieuwe Vikidia-versies
 • Nieuwe Awardartikelen
 • Terugtrekken award Amerikaans-Samoa

Ben ik iets vergeten? Ik hoor het graag. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 30 jun 2018 10:03 (CEST)

Ik zou niets anders weten! Mooi hoor. Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 30 jun 2018 11:41 (CEST)
Volgens mij heb je zo wel alles. :) apoo overleg · (MOD) 30 jun 2018 11:59 (CEST)

Verwijzingen naar landen op artikelen EK, WK, kwalificaties en dergelijke

Momenteel is het zo dat we op artikelen over het EK voetbal, WK voetbal, de kwalificaties ervan en alles er omheen de sjablonen gebruiken die verwijzen naar het land zelf. Zo gebruiken we bijvoorbeeld {{NL}} en {{BE}}, of als de vlag van het land rechts in plaats van links moet staan, {{NL-r}} en {{BE-r}} om respectievelijk naar Nederland en België te verwijzen.

Op Wikipedia worden deze sjablonen ook gebruikt voor de voetballanden., het verschil is alleen dat zij de ISO code gebruiken (landcodes van drie letters, Zie hier voor een lijst van de ISO codes op Wikipedia.) Achter die ISO codes zetten zij een "f" (de "f" staat voor het Engelse woord football, bij het vrouwenvoetbal wordt de toevoeging "fv" gebruikt van football vrouwen). Als een vlagafbeelding rechts moet staan zetten zij hier de toevoeging f-r of fv-r achter, wat wij ook doen met de landcodes. Dit sjabloon verwijst dan naar de nationale elftallen van de landen in plaats van het land zelf. Zo wordt voor het Duitse mannenelftal het sjabloon {{GERf}} gebruikt en voor het Franse vrouwenelftal gebruiken ze het sjabloon {{FRAfv}}.

Momenteel gebruiken wij deze sjablonen (nog) niet op WikiKids, tevens bestaan ze ook nog niet. Is het een idee om deze sjablonen in te voeren voor voetbalartikelen? Het invoeren van de sjablonen betekent dan ook dat alle pagina's waarop de sjablonen worden gebruikt moeten worden bijgewerkt met de nieuwe sjablonen. Nu hebben we nog niet enorm veel artikelen van de EK's en WK's, dus het valt nu nog redelijk mee als we de sjablonen willen aanpassen op die pagina's, dit kost hooguit 2-3 dagen werk maar ik ben bereid om dat dan op mij te nemen.

Hieronder een voorbeeldje van hoe de sjablonen er dan uit komen te zien op de pagina's (inclusief code voor verwijzingen):

Een paar voorbeelden; {{NL}} geeft nu het sjabloon Vlag van Nederland Nederland, {{BE-r}} geeft nu het sjabloon België Vlag van België terug. Met de nieuwe sjablonen wordt dit: {{GERf}} wat Flag of Germany.svg Duitsland (verwijzing naar het Duitse elftal) resulteert en {{FRAfv-r}} Frankrijk (verwijzing naar het Franse vrouwenelftal) Flag of France.svg als resultaat teruggeeft.

Hoewel dit in eerste instantie voor de voetbalartikelen is bedoeld kan dit ook worden gebruikt voor onder andere nationale korfbalteams (toevoeging kb) en links naar landen op de Olympische Spelen (toevoeging os). Om dat laatste dan aan te passen is teveel werk voor mij, dus dat zouden we dan onder elkaar moeten verdelen. Zijn jullie voor of tegen de invoering? Tevens ben ik dan ook graag benieuwd naar jullie voor- en tegenargumenten. Met vriendelijke groet, – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 2 jul 2018 19:26 (CEST)

Ik ben tegen. Categorie:Nationaal voetbalelftal bevat 7 artikelen, waarvan de meeste ondermaats zijn. Categorie:Nationaal vrouwenvoetbalelftal bevat zelfs maar 2 artikelen. Ik heb dus liever niet dat we hiernaartoe gaan linken, want dan krijgen we ontzettend veel rode links en een paar blauwe links (naar artikelen die vaak dus ondermaats zijn). Als we nou 100 goede artikelen over mannenvoetbalteams hadden, zou het een ander verhaal zijn. Nu lijkt het me eigenlijk alleen maar een achteruitgang. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 2 jul 2018 20:39 (CEST)
Tegen Tegen; het lijkt mij dat er dan te veel verwezen wordt naar artikelen die niet bestaan. Ik zie daarom ook liever eerst dat deze artikelen worden aangemaakt (bijv. in een project). Mocht we een grote collectie hebben van deze artikelen (rond de 50/60) dan vind ik het wel een goed idee. Overigens denk ik wel dat je het alvast kunt doen met de artikelen van nationale elftallen die wel bestaan. Met het idee is zeker niets mis, maar momenteel denk ik niet dat we daardoor een volledig eindresultaat krijgen. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 3 jul 2018 20:46 (CEST)
@Mike1023: ik ben de laatste dagen ook bezig om de artikelen van de spelers aan te maken, uiteindelijk wil ik ook zoveel mogelijk artikelen van de nationale elftallen maken als onderdeel van een 'eigen projectje'. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 3 jul 2018 20:48 (CEST)

tijd

wanneer is wikikids gemaakt? - Deze reactie werd toegevoegd door Moppiexx (overleg | bijdragen)

2006 :) apoo overleg · (MOD) 3 jul 2018 18:08 (CEST)

Problemen met WikiKids

Beste iedereen, de laatste week heb ik zowel Vviktorie!! als Coolenleuk problemen met WikiKids te horen gekregen. In het ene geval ging het erom dat een gedeelte van de afbeeldingen niet te zien zijn (inmiddels opgelost) en in het andere geval dat er problemen zijn met het laden van artikelen. Mijn vraag is dan ook of meerdere mensen met dit soort problemen te maken hebben en of ze dit even hieronder zouden willen melden de komende dagen. Zelf heb ik nergens las van, maar wil graag voorkomen dat we (net als in 2016) op stel en sprong een nieuwe update moeten uitvoeren. Ook als iemand zou weten waar dit probleem aan ligt wil ik ze vragen het hieronder te melden. Ik wil graag dat WikiKids voor iedereen toegankelijk en bewerkbaar is. Vrijdag zal ik een mail sturen naar het bestuur met de problemen (en eventuele oplossingen) en dan gaan we kijken hoe we dit gaan oplossen. Alvast bedankt voor jullie reacties. Als je nergens last van hebt mag je het er ook onder vermelden. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 4 jul 2018 09:47 (CEST)

Ja, soms duurt het even voordat wijzigingen in sjablonen (of nieuw aangemaakte sjablonen) zichtbaar worden op een artikel, als je op bewerken klikt en vervolgens het artikel opslaat (terwijl je geen wijzigingen aanbrengt) worden ze ineens wél snel zichtbaar. Verder is het om de haverklap zo dat WikiKids verschrikkelijk lang aan het laden is. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 4 jul 2018 10:46 (CEST)
Ik ervaar niet de problemen die anderen vermelden, wat me wel opvalt is dat verwijderde pagina’s soms als rode link in de recente wijzigen blijven staan terwijl ze horen te verdwijnen. Soms blijven bepaalde pagina’s ook in categorieën staan terwijl je ze al uit de categorie hebt verwijderd. Als je de pagina bewerkt of “purged” is het probleem soms verholpen, maar ook niet altijd. Wat me verder opvalt is wanneer je op “bewerking markeren als gecontroleerd” klikt je de ene keer naar een nieuwe pagina wordt doorverwezen om op “OK” te klikken (extra vervelende handeling) en de andere keer niet. De eerste twee problemen lijken heel erg op qat Stef beschrijft en hebben vermoedelijk dan ook dezelfde oorzaak. :) apoo overleg · (MOD) 4 jul 2018 12:08 (CEST)
Aanvulling: soms duurt het ook even voordat een artikel in een categorie staat. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 4 jul 2018 17:37 (CEST)
Ben met Stef eens. Een nieuwe update met ook andere dingen zou erg handig zijn. PS: Het zou bij een nieuwe update leuk zijn om gebruik te maken van badges. Daar bedoel ik mee dat als je zoveel bewerkingen hebt gemaakt bijvoorbeeld een bronzen badge automatisch krijgt. Dat je ook voor als je een foto upload een badge krijgt en zo steeds meer badges ontgrendelt. Kijk eens naar tripadvisor.com en museumkids.nl . Het stimuleert echt mensen om meer op een platform te gaan werken. Wat zouden jullie hier van vinden. Ik heb nog wel meer ideeën.Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 7 jul 2018 09:41 (CEST)
Je idee is leuk, alleen bestaat er helaas geen systeem om dit automatisch te laten gebeuren. Als meer mensen dit een leuk idee vinden kunnen we wel kijken of we een handmatig systeem kunnen maken. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 7 jul 2018 10:09 (CEST)
Dus hetzelfde als Air Miles, maar dan anders. Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 7 jul 2018 12:54 (CEST)
De website vernieuwen zou ook een goed plan zijn, want veel kinderen uit mijn klas vinden WikiKids er ook een beetje ouderwets uit zien. Ik zou iets zoals de lay-out van wikihow.nl voorstellen. Misschien is het goed om WikiKids helemaal te vernieuwen.Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 8 jul 2018 09:28 (CEST)
Ik denk dat we er eerst even voor moeten zorgen dat WikiKids technisch goed werkt en daarna kunnen we hier naar gaan kijken. Je kunt trouwens zelf ern ander uiterlijk kiezen via “voorkeuren” rechtsboven, mocht je graag iets “moderners” willen. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 8 jul 2018 11:49 (CEST)
Hoewel WikiKids zeker met zijn tijd mag meegaan, lijkt het me op dit moment handiger dat WikiKids eerst bereikbaar wordt. Ik houd Coolenleuks idee in het achterhoofd, maar de bereikbaarheid en eventuele update is momenteel eerder van belang. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 8 jul 2018 23:26 (CEST)
Ik heb inmiddels mail terug. De problemen worden naar de technische dienst toegestuurd en die gaan kijken wat nodig is. Ik zal zorgen dat jullie op de hoogte gehouden worden! Mochten de problemen al eerder niet meer voorkomen mag je het hieronder melden. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 10 jul 2018 14:11 (CEST)
Volgens Gerard moeten de meeste problemen inmiddels opgelost zijn. Graag hoor ik of dit het geval is. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 11 jul 2018 11:10 (CEST)
Ik heb nergens meer last van. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 11 jul 2018 14:30 (CEST)
Wikikids wil nog wel eens traag laden bij mij (Google Chrome) – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 11 jul 2018 17:51 (CEST)
Bij mij is de website juist aanzienlijk sneller geworden. :) apoo overleg · (MOD) 11 jul 2018 20:14 (CEST)
@Stef: Zou je het willen zeggen als je erover twee of drie dagen nog last van hebt? Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 11 jul 2018 21:59 (CEST)
Zal ik doen! Face-wink.svgAntu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 11 jul 2018 22:58 (CEST)
Er blijven nog steeds rode links naar verwijderde pagina's in de recente wijzigingen staan (soms, niet altijd). Dus dat probleem is nog niet opgelost. Hoe het komt weet ik ook niet, geen enkele andere wiki heeft daar standaard last van en het is ook geen instelling of iets dergelijks. :) apoo overleg · (MOD) 12 jul 2018 00:20 (CEST)

Ik zoek werk

Ik zou graag aan pagina's werken maar ik begin niet graag aan eentje. Is er een plek waar ik onafgewerkte pagina's kan vinden? Robin De Meyer (overleg) 5 jul 2018 19:03 (CEST)

Dat zijn alle pagina's met het label "Beginnetje". Dus
https://wikikids.nl/index.php?title=Speciaal%3AVerwijzingenNaarHier&target=Sjabloon%3ABeginnetje&namespace=
Succes. Groetjes, Paul PaulD (overleg) 5 jul 2018 19:55 (CEST)

plaatsen

hallo!

ik had een vraagje, hoe kiezen jullie wat voor informatie jullie op deze site zetten?

Dat is er helemaal van afhankelijk of iemand zin heeft om iets te schrijven. Als iemand iets wil schrijven over muziek, schrijft hij of zij iets over muziek. Als iemand iets wil schrijven over steden, schrijft hij of zij iets over steden. Dat is ook het mooie van WikiKids: alles is vrijwillig geschreven, omdat iemand zin had om er wat over schrijven. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 11 jul 2018 14:29 (CEST)

Infobox

Is het mogelijk dat we een hele grote infobox maken? Rots16 (overleg) 10 jul 2018 12:12 (CEST)

Waarvoor? – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 10 jul 2018 12:12 (CEST)
Anders ben ik een tijdje aan het zoeken naar een infobox. Als je er 1 heb dat overal op past heb je ook nog minder pagina's nodig. Rots16 (overleg) 10 jul 2018 12:19 (CEST)
Nee dat is helaas technisch niet mogelijk. :) apoo overleg · (MOD) 10 jul 2018 12:57 (CEST)

Nieuwe portalen over wetenschap

Beste iedereen,
Nu de WikiKidsAtlas bijna klaar is met de restauratie (alleen nog de portalen Canada, Japan, Oceanië en kleinere opmaakdingetjes) zou ik jullie graag willen laten kennis maken met een nieuw initiatief. Om de portaal-hoofdstructuur aan te pakken leek het mij een mooie gelegenheid om ook twee nieuwe portalen over wetenschap te maken. Het eerste portaal wordt Portaal:Wetenschap dat vervolgens doorlinkt naar Portaal:Biologie, Portaal:Scheikunde, Portaal:Natuurkunde en het nieuwe Portaal:Wiskunde. Op die manier hebben we ook daar een mooie doorstroom. Ik zal van de week een plan schrijven zodat jullie wat meer weten waar jullie aan toe zijn. Tot dan hoor ik graag wat jullie ervan vinden. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 10 jul 2018 14:25 (CEST)

Goed plan. Ik twijfel wel een beetje over de naam Portaal:Wetenschap en over het Portaal:Wiskunde. Wetenschap hoeft niet hetzelfde te zijn als natuur- of exacte wetenschap. Psychologie en bedrijfskunde zijn ook wetenschappen. Misschien moet dat hoofdportaal dus Natuurwetenschap genoemd worden, maar dat sluit wiskunde en informatica dan weer uit. Verder weet ik niet of een portaal:Wiskunde gaat werken. We hebben nog maar weinig artikelen over wiskunde en echt pure wiskunde is misschien sowieso te moeilijk voor onze doelgroep. Het lijkt me wel een goed idee om structuur te brengen in de exacte portalen en te kijken wat we kunnen doen om deze onderwerpen toegankelijk te maken voor de doelgroep. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 11 jul 2018 14:25 (CEST)
Aan de naam Portaal:Wetenschap is wel wat werk nodig ;-p, maar ik ben blij dat je het idee alvast leuk vindt. Portaal:Wiskunde wil ik meer op de doelgroep richten door een box met rekenen te maken en natuurlijk de makkelijk som (bijv. 90+30) en de moeilijke som (een verhaaltjessom) van de week. Daarnaast komen er artikelen over bijvoorbeeld de vormen, ruimtelijke figuren, lijnen (straal), bijzondere getallen (googol) en statistiek (verschillende grafieken en waarden als gemiddelde). Eigenlijk grotendeels dingen die je in de eerste en tweede leert en niet bijzonder moeilijk zijn. Dingen als algebra en goniometrie laten we dan ook buiten het portaal, ook is er wel een klein beetje aandacht voor. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 11 jul 2018 14:37 (CEST)
Misschien dat dit helpt. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 11 jul 2018 14:59 (CEST)
Ja, dat ziet er goed uit. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 11 jul 2018 16:23 (CEST)
Goed ideeEmblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 12 jul 2018 07:56 (CEST)

Mediamasters vragen bedenken

Dag allemaal,

Elk jaar doet WikiKids mee met Mediamaster, een wedstrijd voor kinderen van de basisschool over mediawijsheid. Dit jaar willen we weer meedoen. De deadline voor het aanleveren van vragen is 26 juli. Onze vraag aan jullie is of jullie vragen voor Mediamaster kunnen bedenken dit jaar! Hoe je vragen bedenkt kun je op de website van Mediamasters lezen. Lijkt het je leuk om mee te doen hieraan? Stuur dan je vragen naar mij toe via de mail. Ben benieuwd wat jullie bedenken! Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 11 jul 2018 11:56 (CEST)

Naam

Ik heb een sjabloon op m'n zandbak gemaakt. Maar nu weet ik niet hoe ik het sjabloontje ga noemen. Brengt iemand me op een idee? Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 11 jul 2018 21:31 (CEST)

Navigatie schrijvers van bijbelboeken? :) apoo overleg · (MOD) 12 jul 2018 10:44 (CEST)

Beginnetje

Beste moderators,

Is het niet mogelijk om het sjabloon Beginnetje iets op te krikken? Ik denk dan aan een ander kleurtje als achtergrond. Een beter te lezen lettertype. Of elke keer een ander kleurtje. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 12 jul 2018 10:10 (CEST)

WikiKids is geen disco, dus iedere keer een ander kleurtje kunnen we niet doen. Verder kan ik wel even kijken naar het lettertype en grootte. :) apoo overleg · (MOD) 12 jul 2018 10:32 (CEST)
Ik bedoel niet dat als je op die pagina komt dat het dan geleidelijk van kleur verandert. Maar net zo als Willekeurig daar veranderd de pagina niet elke seconde. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 12 jul 2018 10:41 (CEST)
Dat is helaas technisch niet mogelijk. :) apoo overleg · (MOD) 12 jul 2018 10:43 (CEST)
Jammer maar als het lettertype aangepast word en niet cursief dan is dat ook al een hele verbetering. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 12 jul 2018 10:45 (CEST)
Wat vind je van het nieuwe sjabloon? :) apoo overleg · (MOD) 12 jul 2018 14:55 (CEST)
Ik kan het nu beter lezen en het valt ook meer op! Een goede verandering.Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 12 jul 2018 15:50 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut/archief71&oldid=520876"