Enzo Knol

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Nieuws.gif
Verouderd?
Dit artikel bevat gegevens die verouderd kunnen zijn, zoals het aantal abonnees van een YouTuber.
De informatie in dit artikel kan dus al snel verouderd zijn!
Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.
Enzo Knol
Enzo Knol - Koningsdag 2015 Assen 05.jpg
Enzo Knol op Koningsdag 2015 in Assen
Persoonlijke info
Volledige naam
Bijnaam
Pseudoniem
Geboren 8 juni 1993
Geboorteplaats Rolde
Geboorteland Nederland
Overleden
Overleden te
Gehuwd met /
relatie
Carrière
Beroep
Actief
Bekend van YouTube
IMDb-profiel
Website
https://knolpower.nl/
Portaal Portaalicoon Sociale media

Enzo Knol (8 juni 1993) is een bekende Nederlandse vlogger op YouTube. Hij uploadt 1 video per dag: een "gewone" vlog die komt uit om 16:00. Soms een extra video om 17.00. Hij heeft op dit moment meer dan 2,75 miljoen abonnees.

Jeugd

Enzo is geboren in Assen. Bij zijn geboorte was zijn achternaam Erkelens. Toen Enzo's ouders scheidden heeft hij niet de achternaam van zijn vader maar die van zijn moeder aangenomen, omdat hij en zijn vader geen goede band hadden. Na een tijdje verhuisde Enzo samen met zijn moeder en zijn oudere broer Milan naar Den Haag. Daar heeft hij de rest van zijn jeugd gewoond. Zijn moeder woont nu weer in Assen en Enzo woont nu in Zeist.

Bekendheid

Hij verscheen voor het eerst in enkele video's die zijn broer maakte, deze zijn nog te vinden op het YouTube-account van Milan.

Enzo maakte een account op YouTube op 8 augustus 2011. Op 9 juni 2013 uploadde hij zijn eerste eigen video, met de naam 'ENZO KNOL VLOG #1'. Op het moment dat hij deze video maakte, was hij bij Milan (zijn broer) in Hilversum. Nadat Enzo begin 2014 een vlog had gepost waarin hij zijn arm brak, werd zijn kanaal ineens enorm populair. Niet heel lang daarna werd hij uitgenodigd bij RTL Late Night om te praten over zijn succes als YouTuber. In oktober 2014 was hij op de Jaarbeurs in Utrecht. Hij verscheen in 2015 als zichzelf in Spotlight en werkte ook mee aan de tekenfilm De notenkraak (als stemacteur).

Enzo Knol is de eerste YouTuber ooit die een eigen wassen beeld in Madame Tussauds (in Amsterdam) heeft gekregen.

Games

Enzo Knol heeft naast vloggen ook een andere hobby, namelijk gamen. Hij maakt ook video's op waarin hij aan het gamen is. Deze zet hij op zijn tweede YouTube kanaal. (EnzoKnol2)

Minecraft

Op 7 december 2013 uploaden hij voor het eerst een Minecraft-video, dit was tevens de eerste aflevering van Minecraft Survivial #1. Deze serie eindigt op 4 november 2014 met aflevering #300. Hierna heeft hij nog 2 andere seizoenen geüpload met allemaal 300 afleveringen. Sinds kort is hij via de livestreams weer gestart met Minecraft.

Hij speelt ook al lang minigames (spellen die je in Minecraft kan spelen in verschillende werelden; servers) zoals Eggwars, Lucky Island, BuildBattle en Witchwars.

Hij stopte met minecraft in 2022.

Externe links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Enzo_Knol&oldid=857499"