TikTok

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Nieuws.gif
Verouderd?
Dit artikel bevat gegevens die verouderd kunnen zijn, zoals het aantal abonnees van een YouTuber.
De informatie in dit artikel kan dus al snel verouderd zijn!
Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.
TikTok

Tiktok logo text.svg

Logo TikTok
Ontwikkelaar ByteDance
Land van herkomst China
Releasedatum septemer 2017
Gebruikers Oktober 2020:
Vlag van Nederland Nederland 4,5 miljoen
Vlag van België België 3 miljoen
Soort platform Social Media, korte filmpjes
Portaal Portaalicoon IT

TikTok is een Chinese social media-app waarmee je filmpjes van vijftien seconden tot drie minuten kunt maken in verschillende categorieën, zoals Vlog, Style, Comedy, Sport, Dieren of complete Videoclips. Het lijkt een beetje op Vine. Het is de populairste app voor het maken van video's onder jongeren van 10 tot 25 jaar. De app maakte zijn grote doorbraak in 2015 met een nummer 1 notering in de App Store. TikTok staat momenteel op nummer 1 in veel verschillenden landen en heeft meer dan 1 miljard (1.000.000.000) maandelijkse actieve gebruikers. In Nederland zijn er meer dan 2,5 miljoen actieve gebruikers. TikTok word niet alleen door volwassenen gebruikt. Veel kinderen gebruiken het ook.

Een van de grootste TikTokkers (zo heet de gebruiker van deze app) is Charli D'Amelio. Ze heeft meer dan 130 miljoen volgers. Drie van de populairste TikTokkers van Nederland zijn Sara Dol (OfficialSaarx), Casper Feddema (TheOfficialCasper) en Nina Schotpoort (NinaSchotpoortxx). TheOfficialCasper was officieel de beste TikTokker van Europa. Hij won The TikTok Battle in Nederland en de grote finale in Italië.

Geschiedenis

Voorgeschiedenis

In 2012 richtte Zhang Yiming het bedrijf ByteDance op, TikToks moederbedrijf. In 2016 lanceerde het de app Douyin. Dit was een app speciaal voor China, met hetzelfde concept als dat van TikTok. In 2017 lanceerde ByteDance, na het succes van Douyin, TikTok.

Na lancering

In 2017, een maand na de oprichting, kocht het bedrijf de, eveneens Chinese, concurrent musical.ly. In 2018 besloot ByteDance de apps samen te voegen, onder de al bestaande naam TikTok. Hierdoor groeide het platform flink. In oktober 2018 was TikTok de meest gedownloade app in de VS.

Ophef

Veel landen zijn bang dat China via de app kan spioneren. Daarom mogen politici van een aantal landen, waaronder Nederland, de app niet meer op hun werktelefoon hebben. De Verenigde Staten denken na over een algemeen verbod.

Lees verder

Kijk verder

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=TikTok&oldid=839501"