WhatsApp

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Logo WhatsApp

WhatsApp is een app waarmee je korte berichten kan sturen via je mobiele telefoon. Het lijkt op sms-en. Het verschil is dat op WhatsApp berichten worden verstuurd via het internet en die gratis zijn. WhatsApp lijkt op Pingen.

Wat kun je ermee?

Met WhatsApp kun je gratis berichten sturen naar je contactpersonen die ook WhatsApp hebben geïnstalleerd. WhatsApp heeft ook meer functionaliteiten waardoor het zelfs op een social medium begint te lijken. Het heeft bijvoorbeeld een status- functie: hiermee kun je je contacten op de hoogte houden van je beschikbaarheid en je activiteiten.

Bijzondere WhatsApp gebruiksmogelijkheden

WhatsAppen is een ideale manier om contact te houden met mensen in het buitenland: het maakt immers gebruik van de internetverbinding en is dus gratis zo lang je je datalimiet niet overschrijdt (als je die hebt.)

Nieuwe functies

Sinds een tijdje geleden heeft Whatsapp nieuwe functies gekregen met onder andere; statussen op je profiel zetten, die andere ook kunnen lezen, de contact lijst veranderen in een oproep lijst, en een foto maken die je daarna direct kunt delen met vrienden en familie.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=WhatsApp&oldid=767129"