Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Flag of Ukraine.svg Zoek je informatie over Oekraïne? Neem dan een kijk op Portaal:Oekraïne! Flag of Ukraine.svg

TikTok

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Musical.ly)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
dit is het logo van TikTok

TikTok is een Chinese social media-app waarmee je filmpjes van 15 tot 60 seconden kunt maken in verschillende categorieën, zoals Vlog, Style, Comedy, Sport, Dieren of complete Videoclips. Het lijkt een beetje op Vine. Het is de populairste app voor het maken van video's onder jongeren van 10 tot 25 jaar. De app maakte zijn grote doorbraak in 2015 met een nummer 1 notering in de App Store. TikTok staat momenteel op nummer 1 in 19 verschillenden landen en heeft 260 miljoen gebruikers, waarvan 3,5 miljoen accounts in Nederland. Tiktok word niet alleen door volwassenen gebruikt. Veel kinderen gebruiken het ook.

De grootste TikTokkers (zo heet de gebruiker van deze app) is Charli D'Amelio. Ze heeft meer dan 130 miljoen volgers. Drie van de populairste TikTokkers van Nederland zijn Sara Dol (OfficialSaarx), Casper Feddema (TheOfficialCasper) en Nina Schotpoort (NinaSchotpoortxx). TheOfficialCasper was officieel de beste TikTokker van Europa. Hij won The TikTok Battle in Nederland en de grote finale in Italië. In 2018 is Musical.ly omgedoopt tot TikTok.

Links

Bronnen

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=TikTok&oldid=708747"