Instagram

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Instagram app foto

Instagram is een app die beschikbaar is voor mobiele apparaten en tablets. Het is zowel voor mobiele apparaten die werken met de besturingsystemen iOS en Android. De app is te verkrijgen in de Appstore, Playstore en in de Windows Store Instagram is een soort socialmedia app.

Je maakt een Instagram account aan waardoor jij je eigen foto's die je maakt met je mobiel of tablet kan plaatsen op je account. Je kan de foto uploaden en dan met verschillende aanpassingen van kleur en scherpte, filters genoemd, je foto's mooier maken. Door een hashtag(#) of haakje toe te voegen aan jou titel van je foto laat je weten wat een belangrijk trefwoord is dat omschrijft waar jou foto over gaat.

Je kan mensen van over de hele wereld volgen, wat betekent dat anderen ook jou kunnen volgen. De foto's van de personen die je volgt komen terecht op één hoofdpagina, je feed, waardoor je op de hoogte blijft van de foto's die worden geplaatst. Jij kan laten weten dat je de foto leuk vindt of waardeert door te klikken op het hartje wat onder de foto staat, net als het praatwolkje waardoor jij een reactie kan toevoegen.

Instagram weetjes

  • De naam Instagram komt van het instant effect van polaroid foto's die gebruikers via het netwerk met elkaar delen.
  • In 2012 is Facebook eigenaar geworden van Instagram.
  • De meest gelikete foto is een foto van een ei. Deze foto heeft meer dan 53 miljoen likes.
  • Ruim 20% van de mensen die iets plaatsen gebruiken een hastag.
  • In totaal zijn er al bijna 50 miljard foto’s en video’s gedeeld waarvan er 100 miljoen per dag bij komen.
  • De artiest Selena Gomez is het meest gevolgde account op Instagram na het officiële account van Instagram.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Instagram&oldid=621279"