Ontdekking van Amerika

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Columbus 'ontdekt' Amerika

De Ontdekking van Amerika vond plaats in 1492 toen Christoffel Columbus met drie schepen vanuit Portugal als eerste Europeaan en voet aan land zette in Amerika (toen ook wel de "nieuwe wereld" genoemd). Zelf dacht hij echter dat hij India had bereikt. Slechts 7 jaar later (in 1499) ontdekte Amerigo Vespucci dat men een nieuw continent had ontdekt. Hierdoor werd dat naar hem genoemd. Slechts enkele plaatsjes in Amerika waaronder Washington D.C. (District of Colombia) werden naar Colombus vernoemd, maar ook het land Colombia draagt zijn naam.

Door de ontdekking van Amerika konden veel nieuwe vruchten zoals tomaten en aardappelen die nergens elders in de wereld gekweekt konden worden naar Europa gebracht worden, waardoor Europa er financieel beter op werd.

Eigenlijk geeft de naam "ontdekking van Amerika" een verkeerd beeld. In werkelijkheid woonden er namelijk al duizenden jaren mensen in Amerika, en Europese Vikingen waren al 500 jaar vóór Columbus in Amerika gekomen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Ontdekking_van_Amerika&oldid=556088"