Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 24 juni t/m 24 juli staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Honderdjarige Oorlog. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!
Lees de nieuwste editie van ons nieuwsblad!

Heilige Drie-eenheid

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Boven de leerlingen van Jezus is de Geest van God te zien

De Heilige Drie-eenheid heeft betrekking op God de Vader, Jezus Christus de Zoon en de Heilige Geest. Gelovigen van de Rooms Katholieke Kerk maken voordat ze gaan bidden een kruisteken in de naam van de Heilige Drie-eenheid. Daarmee wordt bedoeld dat God als Algeest toch dichtbij staat, hoewel God alles geschapen heeft en almachtig is. Omdat in de persoon van Jezus de Geest van God werkzaam was, ook wel de Heilige Geest, wordt gesproken van een Heilige Drie-eenheid. Tijdens het Pinksteren hebben de leerlingen van Jezus ook iets mogen ervaren van de Heilige Geest van God en werden ze ook een kind van God. Ze gingen het verhaal van de Heilige Drie-eenheid verder vertellen. Juist dankzij die Heilige Geest zeggen gelovigen , is het christendom de grootste godsdienst ter wereld geworden.

video

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Heilige_Drie-eenheid&oldid=623191"