Christen

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Arrow.gif Bedoel je het geloof Christendom. Klik hier.

Een christen (strekking: volgeling van Christus) is iemand die in de christelijke God gelooft en probeert te leven volgens de regels van de Bijbel. Een christen gelooft dat Jezus Christus de zoon van God is en dat hij is gestorven voor onze zonden. Zonden zijn dingen die je doet (en die je niet had moeten doen).

Er zijn veel christenen in de wereld. Meer dan één miljard. In Nederland is het christendom het meest voorkomende geloof. De grootste groepen zijn:

Protestanten geloven in simpele kerken, en de dominee. Katholieken geloven dat de paus de plaatsbekleder van Jezus is. De bisschop is de baas van een bisdom, bijvoorbeeld van het bisdom Utrecht.

De regels van het christendom die christenen volgen staan in de Bijbel in het Oude en in het Nieuwe Testament (eerste & tweede deel).

Orthodoxe christenen

Verschillende christenen zijn orthodox. Dat betekent dat zij de wetten in de Bijbel zeer strikt nemen. Vooral in de VS wonen veel orthodoxe christenen. Met een moeilijk woord noemt men ze ook wel conservatief.

Orthodoxe christenen vinden dat mensen op zondag niet mogen werken. Ook is het verboden te fietsen en te reizen met de bus. Door rustig over straat te gaan wijdt men de zondag aan God.

Over het algemeen is men dan ook voor de zondagssluiting van winkels, zoals de SGP en ChristenUnie in de Nederlandse politiek betogen.

Zie ook

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Christen&oldid=488948"