Hemelvaartsdag

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Het Christendom
Artikelen
Gebeurtenissen
Personen
Stromingen

Hemelvaartsdag is een christelijke herdenking van de hemelvaart van Jezus Christus. De christenen herdenken op deze dag de opvaring van Jezus naar de Hemel. In de Bijbel wordt de gebeurtenis beschreven in het derde boek van het Nieuwe Testament van de Bijbel, het evangelie van Lucas.

Achtergrond

Volgens de Bijbel voer Jezus Christus, na zijn lijden en sterven en zijn opstanding, op naar de Hemel. Jezus moest opvaren naar de Hemel, zodat de Heilige Geest kon komen. De Bijbel verhaalt dat Jezus naar een berg ging, samen met zijn discipelen. Volgens het bijbelboek Lukas zegende hij zijn discipelen en vertelde hem dat hij genoodzaakt was te vertrekken. De Bijbel vertelt dat Jezus op een wolk naar de hemel "opvoer".

Uit de Bijbel

Dit is het stukje uit de Bijbel waarin de Hemelvaartsdag naar voren komt:

Aanhalingsteken openen (Vers 9) Toen hij dit gezegd had, werd hij voor hun ogen omhooggeheven en opgenomen in een wolk, zodat ze hem niet meer zagen. (Vers 10) Terwijl hij zo van hen wegging en zij nog steeds naar de hemel staarden, stonden er opeens twee mannen in witte gewaden bij hen. (Vers 11) Ze zeiden: "Galileeërs, wat staan jullie naar de hemel te kijken? Jezus, die uit jullie midden in de hemel is opgenomen, zal op dezelfde wijze terugkomen als jullie hem naar de hemel hebben zien gaan."
— - De Bijbel
Aanhalingsteken sluiten


De mensen

Veel christenen die hun geloof belijden gaan op Hemelvaartsdag naar de kerk. Het is dan ook een vrije dag.

Bronnen

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Hemelvaartsdag&oldid=416767"