Nieuwe Testament

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken

Het Nieuwe Testament is een onderdeel uit de Bijbel dat het leven van Jezus beschrijft en hoe het verder ging na zijn dood. Het Nieuwe Testament bestaat uit 27 boeken. Niemand weet precies wie de teksten geschreven heeft. De oorspronkelijke teksten uit de 1e en 2e eeuw werden later vele malen vertaald, aangepast en veranderd.

Inhoud

Het begint met de vier evangeliën: Mattheüs, Marcus, Lucas en Johannes. Al deze vier boeken beschrijven het leven van Jezus, maar wel telkens op een andere manier.

Daarna komt het boek Handelingen (geschreven door Lukas). Hierin wordt beschreven wat er gebeurt met de apostelen nadat Jezus teruggaat naar de Hemel. Het boek Handelingen eindigt als Paulus in Rome logeert.

Na het boek Handelingen bestaat het Nieuwe Testament grotendeels uit brieven die geschreven zijn door de apostelen aan gemeentes. Paulus heeft verreweg de meeste brieven geschreven, maar ook andere apostelen, zoals Petrus, Johannes en Jakobus.

Het Nieuwe Testament eindigt met het boek Openbaringen. Hierin beschrijft de apostel Johannes een profetie over het einde der tijden en een nieuwe wereld door God gemaakt.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Nieuwe_Testament&oldid=500327"