Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Stem nu op: John F. Kennedy

God de Vader

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
God, afgebeeld op het Het Lam Gods in Gent

God de Vader is een beeld van God dat afkomstig is van Jezus Christus. Hij bedoelt ermee dat God dichtbij kan komen, maar vaak ook afwezig lijkt terwijl Hij voor je werkt. Voor de Joden uit het Oude Testament was God een machtige figuur die kon zegenen en straffen. Jezus legt op de liefde van God. Als je God links laat liggen, dan ervaar je geen God en is dat in feite je straf. Jezus noemt God geen moeder, want die stond weer veel dichter bij hun kinderen dan de vader. Dit beeld van God is anders dan in de islam. Daar is God degene aan wie je je moet onderwerpen, zoals aan een machtige heerser. Jezus zei dat Hijzelf een vriend was en dat je zo God ook als een vriend kunt zien. Dus niet als iemand waar je bang voor moet zijn, bijvoorbeeld tijdens het oordeel na je leven.

God op schilderijen

God is moeilijk uit te beelden. Daarom vinden joden en moslims dat je het niet moet proberen. Hoe mooi een schilderij ook kan zijn, God is geestelijk en niet voor te stellen. Voor de Rooms-Katholieke Kerk zijn schilderijen juist bedoeld om mensen aan het denken te zetten en mag dus wel een poging worden gewaagd om God te schilderen. Ook protestanten schilderen liever geen beeld van God.

Videoclip

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud)• WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=God_de_Vader&oldid=688038"