Palmzondag

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jezus komt Jeruzalem binnen

Palmzondag is een christelijke gedenkdag.

Inhoud

Palmzondag wordt gevierd op de zondag voor Pasen. Met de Palmzondag gedenken de christenen een gebeurtenis in het leven van Jezus Christus, de Grondlegger van het christendom. Met Palmzondag vieren de christenen dat Jezus de stad Jeruzalem binnenkwam, op een rijtuig, toegejuicht door Joden die daar toen woonden. Volgens het Bijbelboek Mattheüs legden de Joden zelfs klederen op de grond, zodat Jezus (die op een veulen zat) de grond niet hoefde te raken.

De Joden deden dit, omdat zij dachten dat Jezus de nieuwe Koning was, die hen zou verlossen van de bezetting van de Romeinen. Zij wuifden Hem daarom ook toe met palmtakken en riepen: "Hosanna, gezegend is Hij die komt in de Naam des Heeren! Gezegend zij het Koninkrijk van onze vader David, hetwelk komt in de Naam des Heeren! Hosanna in de hoogste hemelen! (Markus 11:9-10, Boek der Psalmen 118:25-26)"

Vlak daarna ging Jezus naar de tempel. Hij maakte er zieken beter en predikte het Woord van God.

Zie ook

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Palmzondag&oldid=419035"