De TV Kantine

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
De TV Kantine
Geen afbeelding
beschikbaar
Alternatieve titel
Genre Comedy
Persiflage
Presentator
Speelduur 25 minuten
Bedenker Carlo Boszhard
Herald Adolfs
Ontwikkelaar
Samensteller
Redactie
Eindredactie
Presentatie
Hoofdrollen Carlo Boszhard
Irene Moors
Stemmen
Stemmen (oorspr.)
Stemmen (NL)
Regie Carlo Boszhard
Youri Kant
Schrijver Carlo Boszhard
Herald Adolfs
Wijo Koek
Tijl Beckand
Ron Boszhard e.a.
Tekenaar
Montage
Muziek Mark Pütz
Intromuziek
Orkestratie
Kostuums
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Locatie
Gerelateerde series
Producer
Coproducent
Uitvoering
Productiebedrijf MasMedia
Start 20 maart 2009
Einde
Afleveringen 52
Seizoenen 7
Netwerk RTL 4
Zender
Televizier-Ring 2010
Tv-commercial 1
Tv-commercial 2
[1643032 IMDb-profiel]
[ MovieMeter-profiel]
Website
http://www.rtl.nl/programma/tvkantine/home/
Portaal Portal.svg Televisie

De TV Kantine is een televisieprogramma op RTL 4. Het is een programma waarin Carlo Boszhard en Irene Moors bekende mensen nadoen. De eerste aflevering was op 20 maart 2009.

Verhaal

De TV Kantine draait om een kantine op het Media Park in Hilversum. In de kantine vind je allerlei Bekende Nederlanders, die snel wat willen eten voordat hun programma begint. In elke aflevering staat een ander thema centraal. Je ziet dat kantine belangrijke mensen ontvangt en het is er meestal druk. Meestal zie je mensen die decorstukken versjouwen en je ziet veel gerechten die met bekende Nederlanders te maken hebben, zoals de Daphne Bunskoek. De serie speelt zich ook vaak af buiten de kantine, dus op het Media Park of bij televisieprogramma's en films.

Seizoenen

Zie Lijst van afleveringen van De TV Kantine voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

1ste seizoen

Het programma werd tussen de talentenjacht X-factor. Herhalend waren Kim Holland en Joop Braakhekke. Ook werd er aan het eind altijd een goed woord van Jos Brink. Ook tijdens 20 jaar RTL was er een speciale uitzending, daarin was te zien dat Michael Jackson goed in de hemel was aan gekomen. In afleveringen van seizoen 1 zit vaak een klein verhaal. Ook werden er veel personages niet geïmiteerd. Irene Moors vond dit ook erg jammer.

2de seizoen

Het programma werd tussen de talentenjacht X-factor. Herhalend was Kim Holland. In het Tweede seizoen werd ook begonnen met het imiteren van buitenlandse televisieprogramma's. Zoals 'Allo 'Allo!, Schone Schijn en The Golden Girls.

3de seizoen

Het programma werd tussen de talentenjacht The voice of Holland. Herhalend was Kim Holland.

4de seizoen

Het programma wordt tussen de talentenjacht The voice of Holland. In seizoen 4 stond Kim Holland achter de kassa. Keith Bakker werkte in de keuken. Maik de Boer en Marijke Helwegen zaten aan samen aan een tafel. In de Voice of Holland stoelen zaten Angela Groothuizen en Roel van Velzen. Bert van der Veer en Judith Osborn zaten aan een tafel, net als Britt & Ymke. Bij de wc's stonden Patty Brard en Patricia Paay. Aan een andere tafel zaten weer René Froger en Natasja Froger. Aan weer een andere tafel zat René van der Gijp en aan de laatste John de Mol.

5de seizoen

Sinds het 4de seizoen zijn er tafels neer gezet met BN'ers zoals Patty Brard, Angela Groothuizen en Bert van der Veer. Ook wordt de titelsong niet gezongen en wordt het programma nu op zaterdag uitgezonden. Dit seizoen zijn het de volgende: aan één tafel zitten Loretta Schrijver(gespeeld door Carlo) & Quinty Trustfull(Irene) van koffietijd. Aan een andere tafel zitten Bram Moszkowicz(Carlo) & Eva Jinek(Irene). Bij de wc's staan: Olga Commandeur(Irene) & Patty Brard(Carlo). Aan een andere tafel zitten René van der Gijp & Johan Boskamp van Vi oranje. Op de trap zit Valerio Zeno(Carlo) van de BNN. Aan weer een andere tafel zitten Paul Turner(Carlo) & Euvgenia Parakhina (Irene). In The voice of Holland stoelen zitten Marco Borsato(Carlo) & Trijntje Oosterhuis(Irene). Aan de laatste tafel zit Bert van der Veer(Carlo). In de keuken staat Quintis Ristie(Carlo) en achter de balie staat Kim Holland(Irene). De eerste aflevering had het thema goeie voornemens. De tweede was het moet spannender. Daarna volgde bizarre ambities, TV Saloon, Carnaval, Er was eens... en The Love Boat .

6de seizoen

Het 6de seizoen werd op zaterdag uitgezonden. Albert Verlinde staat nu achter de kassa, in plaats van Kim Holland. Ali B en Ilse DeLange zitten in de Voice of Holland stoelen. Jan Mulder en Maarten van Rossem zitten op het balkon, naar idee van The Muppet Show. Sylvie Meis en Roy Donders zitten samen aan een tafel. Joop van den Ende en Janine Klijberg zitten ook samen aan een tafel. René van der Gijp en Wim Kieft zitten samen aan een tafel, net als Addy van den Krommenacker en Lieke van Lexmond. Jandino Asporaat zit alleen aan een tafel en Martine Bijl staat in de keuken.

7de seizoen

Het 7de seizoen wordt uitgezonden op vrijdag. Humbert Tan staat dit seizoen achter de kassa, waarin een deel van de desk van het programma RTL Late Night zit verwerkt. Naast hem staat een stoel waar gasten kunnen aanschuiven. Ook Luuk Ikink(in de vorm van een soort van Muppet) is in de TV Kantine en helpt Humberto. In de keuken staat Hans Klok, hij opent ook een elke aflevering. Pien en Bianca zitten samen aan één tafel. Een tafel verder zitten Andy van der Meijde en zijn vrouw Melissa. Ook Spike en Anouk zitten aan een tafel. Bij de toiletten zitten Nelleke van der Krogt en Henny Huisman. Achterin de zaal zit Judge Judy in een decor zoals in een rechtbank. Daarnaast zit bep uit het RTL-programma over de Haagse Schilderswijk. Aan het eind van elke aflevering wordt vanuit de hemel gevraagd wat Joan Rivers vond van de aflevering.

Waar draait het om?

Persiflages

Zie Lijst van personages van De TV Kantine voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

In de TV Kantine zie veel bekende mensen. Van mensen die alleen beroemd zijn in Nederland tot daar buiten. Het idee is dat de BN'ers over zichzelf grappen maken en vaak ook over hun programma. Niet alleen worden er bekende mensen nagespeeld, maar ook personages uit films en televisieprogramma's. Vaak spelen Irene en Carlo de persiflages zelf. Soms doen er ook andere bekende Nederlanders mee, die spelen dan een ander bekend persoon of gewoon zichzelf.

Programma's

Zie Lijst van programma's in De TV Kantine voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Elke aflevering heeft een bepaald thema. Er worden vaak televisieprogramma's nagespeeld die heel bekend zijn, zoals The Love Boat, 'Allo 'Allo! en The Addams Family, of programma's die tijdens de uitzendingen op de televisie te zien zijn. Er hebben drie afleveringen compleet in het teken gestaan van een televisieprogramma, dat waren The Love Boat, 'Allo 'Allo! en Flodder. Maar vaak worden er kleine stukjes van televisieprogramma's gedaan, zoals Schone Schijn, Little House on the Prairie en Flikken Maastricht. Vaak krijgen televisieprogramma's ook een andere naam, dan krijg je bijvoorbeeld Ik hou van Ivo, The B-team en Dit was geen nieuws.

Films

Naast televisieprogramma's worden er ook Films nagedaan, zoals Star Wars, Indiana Jones en The King's Speech. Vaak worden in de programma's bekende personen verwerkt. Zo kreeg je Prinses Beatrix in de The King's Speech, Erica Terpstra in een Indiana Jones-film en Angela Groothuizen in Star Wars.

Liedjes

In de tv kantine worden vaak liedjes gezongen. Een paar worden er zelf verzonnen. Zoals Finger Finger gezongen door Mark Forno (gespeeld door Carlo), dat later ook nog eens een carnavalshit werd. Vaak worden er bekende liedjes gekozen. Zo zong Patty Brard het lied Skyfall. En werd het lied Polonaise Style en het lied tijgerprintgordijn gezongen (varianten op Gangnam Style en Bloemetjesgordijn).

Reclames

In seizoen 6 worden ook reclames nagedaan. Zo moet het PLUS-meisje afvallen en zit samen in de reclame met de man van de Albert Heijn.

Andere producties

Musical

Op zondag 8 december 2013 heeft Carlo bekend gemaakt dat er een schoolmusical is over de TV Kantine. De rollen zijn niet voor Carlo en Irene, maar voor de kinderen in groep 8 die afscheid nemen van hun school, dus een eindmusical.

Film

Eind 2011 maakte Carlo bekend dat er een film over de TV Kantine zou gaan komen. Daarin worden bekende films nagespeeld. Zoals Nova Zembla, Amsterdamned, Schatjes!, Turks fruit, De vierde man, Alles is Liefde, Gooische Vrouwen, Flodder en Komt een vrouw bij de dokter. Maar ook persiflages, zoals René van der Gijp, Patricia Paay, Paul Verhoeven, Monique van de Ven en Doutzen Kroes. In 2013 kregen Carlo en Irene het budget niet, omdat ze bezig waren met een 6de seizoen.

De TV Kantine Backstage

Iedere zondag worden backstage beelden getoond van de Tv Kantine van de vorige zaterdag en ook beelden van volgende week zaterdag.

Zie ook

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=De_TV_Kantine&oldid=809632"