BNN

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
BNN

BNN logo.svg

BNN. Laat niet Los!
Gegevens
Volledige naam Bart's Neverending Network
Slagzin
Opgericht in 15 augustus 1997
Einde
Land Vlag van Nederland Nederland
Leden 337.554 (2014)
Status A-Omroep
Omroepsoort Ledenomroep
Voorzitter Patrick Lodiers
Directeur
Stroming
Doelgroep jongeren
Omroepblad(en)
Bekend van De Lama's
3 op Reis
Radiozender(s) NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM
Televisiezender(s) NPO 1 en 3
Meer informatie
Portaal Portaalicoon Televisie

BNN (Bart's Neverending's Network), was een publieke omroep in Nederland. BNN werd in 1997 door Bart de Graaff opgericht en richtte zich vooral op jongeren tussen de 13 en 34 jaar. Op 1 januari 2014 zijn BNN en de VARA opgegaan in omroep BNNVARA.

Geschiedenis

BNN is eigenlijk begonnen als televisieprogramma bij de commerciële televisiezender Veronica (omroep). Het programma heette Bart News Network. Bart de Graaff, die het programma presenteerde, wilde terug keren naar de NPO en vroeg dat ook. Op 6 september 1998 zond de BNN zijn eerste programma uit. BNN stond toen nog voor Brutaal News Network.

Bart de Graaff had een nierziekte waardoor hij nooit lang is geworden. In 2002 overleed hij aan zijn nierziekte. Nadat Bart de Graaff overleed, werd de betekenis van de afkorting (ter nagedachtenis aan hem) veranderd in Bart's Neverending Network.

In mei 2011 maakten BNN en de VARA bekend dat ze gingen samenwerken. Op 1 januari 2014 gingen de omroepen samen, maar zonden ze hun programma's nog niet uit als gezamenlijke programma's. (Programma's van BNN werden uitgezonden met het BNN-logo in beeld en programma's van de VARA werden uitgezonden met het VARA-logo in beeld.) Vanaf 24 augustus 2017 werden de programma's wel uitgezonden als programma's van BNNVARA.

Zie Ook

Externe Links


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=BNN&oldid=862373"