Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Flag of Ukraine.svg Zoek je informatie over Oekraïne? Neem dan een kijk op Portaal:Oekraïne! Flag of Ukraine.svg
Stem nu op: Japan

Ali B

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ali B
Ali B - 13-09-2008 1.jpg
Ali B tijdens een concert
Persoonlijke informatie
Volledige naam Ali Bouali
Bijnaam Ali B
Land Vlag van Nederland Nederland
Geboortedatum 16-10-1981
Geboorteplaats Zaandam
Overleden
Overleden te
Gehuwd met /
relatie
ja
Carrière
Beroep cabaretier, artiest, rapper
Bekend van ja
Actief 1998- heden
Genre(s) pop, nederhop, rap
Label TRIFECTA
Website
[alib.nl]
Portaal Portaalicoon Muziek

Ali B (echte naam Ali Bouali) is een Nederlandstalige rapper. Hij komt uit Marokko, maar woont nu in Almere. Daarnaast is hij cabaretier, hij geeft voorstellingen als Je suis Ali. Naast rapper en cabaretier is hij ook een jurylid van een televisieprogramma The Voice of Holland.

Ali B is bekend geworden met zijn hits als 'Rampeneren', 'Leipe mocro flavour', Ik ben je zat' en zijn bijdrage aan het nummer 'Wat zou je doen?' van Marco Borsato. Hij heeft onder andere ook samengewerkt met Yes-R, Ziggi, The Partysquad en Fresku. Tegenwoordig is hij zelf weer bezig met allerlei hits. Een van zijn laatste hits was een groot succes in de zomer van 2016; Let's Go. Ook wordt Ali B. gewaardeerd om zijn humor en wordt hij gezien als 'onze' knuffel Marokkaan.

Ali B heeft twee zonen, die beide geen Arabisch kunnen spreken. Hier maakt hij vaak grapjes over.

Ali B heeft ook zijn eigen talentenbureau (SPEC). Onder dit bedrijf zitten onder andere rapper Boef, Ronnie Flex en Monica Geuze.

Eind 2021 kwam de rapper in opspraak. Op 15 januari 2022 werd er aangifte gedaan tegen Ali B. Hij werd verdacht van seksueel grensoverschrijdend gedrag tijdens de opnames naar vrouwen die meededen aan The Voice of Holland. Zelf ontkent hij dit.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Ali_B&oldid=719644"