Ali B

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ali B.

Ali B (echte naam Ali Bouali) is een Nederlandstalige rapper. Hij komt uit Marokko, maar woont nu in Almere. Daarnaast is hij cabaretier, hij geeft voorstellingen als Je suis Ali. Naast rapper en cabaretier is hij ook een jurylid van een televisieprogramma The Voice of Holland, daarnaast doet Ali B verschillende reclames voor onder andere T-Mobile.

Ali B is bekend geworden met zijn hits als 'Rampeneren', 'Leipe mocro flavour', Ik ben je zat' en om niet te vergeten zijn bijdrage aan het nummer 'Wat zou je doen?' van Marco Borsato. Hij heeft onder andere ook samengewerkt met Yes-R, Ziggi, The Partysquad en Fresku. Tegenwoordig is hij zelf weer bezig met allerlei hits. Een van zijn laatste hits was een groot succes afgelopen zomer (2016); Let's Go.


Hij was bij de wereld draait door. Hier zong hij live het liedje: 'Terwijl jullie nog bij mij zijn'. Toen hij dit liedje zong, werd hij emotioneel, omdat het over zijn zoontjes gaat.

Ook wordt Ali B. gewaardeerd om zijn humor en wordt hij gezien als 'onze' knuffel Marokkaan.

Ali B heeft twee zonen, die beide geen Arabisch kunnen spreken. Hier maakt hij vaak grapjes over.

Ali B heeft ook recent zijn eigen talentenbureau opgezet (SPEC). Onder dit bedrijf zitten onder andere rapper Boef, Ronnie Flex en Monica Geuze. Ali B is een echte alleskunner, hij rapt, jureert, geeft voorstelling en begeleidt jong talent.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Ali_B&oldid=554122"