Marco Borsato

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Marco Roberto Borsato
Marco Borsato 2011.jpg
Marco Borsato in 2011
Persoonlijke informatie
Volledige naam
Bijnaam
Land Vlag van Nederland Nederland
Geboortedatum 21 december 1966
Geboorteplaats
Overleden
Overleden te
Gehuwd met /
relatie
Carrière
Beroep Zanger, acteur
Bekend van
Actief 1990 - heden
Genre(s) Pop, nederpop
Label Polydor
Universal Music
Website
www.marcoborsato.nl
Portaal Portaalicoon Muziek

Marco Roberto Borsato (Alkmaar, 21 december 1966) is een Nederlandse zanger

In 1994 stond zijn Nederlandstalige hit Dromen zijn bedrog dertien weken op de eerste plaats in de Nederlandse hitparade, waardoor hij in het Guinness Book of Records kwam. Enkele maanden later stond ook het nummer Waarom nou jij op de eerste plaats.

In 1996 speelde hij op Parkpop in Den Haag.

In hetzelfde jaar scoorde hij weer een nummer 1-hit met De bestemming. Eind 1999 behaalde ook zijn nummer Binnen die status.

Voor het huwelijk van koning Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta bracht hij samen met Sita Vermeulen de single Lopen op het water uit. Ze lieten het nummer live horen in de Amsterdam Arena. Het nummer stond vier weken lang op de eerste plaats in de Top 40.

Op 20 december 2003 belandde zijn nummer Afscheid nemen bestaat niet op nummer 1 en hield het daar acht weken vol. Hij was daarmee de eerste artiest in de geschiedenis die het lukte om met twee verschillende platen acht weken of langer bovenaan de Nederlandse Top 40 te staan. Een paar weken later kwam ook het nummer Voorbij, een duet met zangeres Do, op de eerste plaats.

In juni 2004 gaf Marco zes uitverkochte concerten in De Kuip. Één van de artiesten die daar een gastoptreden verzorgde was de rapper Ali B.. Samen zongen ze een bewerking van het lied Nooit meer een morgen. Op 25 september 2004 belandde deze live-versie van uit het niets op nummer 1. De opbrengsten van deze single gaan naar War Child.

Op 15 januari 2022 is er aangifte gedaan tegen Marco Borsato omdat hij tegenover veel meisjes en vrouwen seksueel grensoverschrijdend gedrag zou hebben vertoond. Dit zou hij onder meer hebben gedaan toen hij coach was bij The Voice of Holland.

Privé

Marco Borsato woont met zijn gezin in een miljoenenhuis in Blaricum.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Marco_Borsato&oldid=731501"