Help mee! Maak een account of meld je aan.

Farm-Fresh twitter 1.png Volg ons op Twitter en Facebook voor dagelijkse updates! Farm-Fresh facebook.png

Wikikids:Boomhut/archief21

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Portaal:Oostenrijk

Wil iemand een plaatje maken voor portaal Oostenrijk? Ik heb het portaal gereorganiseerd en ik wil er graag een plaatje bij. Wat er op het plaatje staat maakt niet uit. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 15 jan 2014 16:54 (CET)

CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd: Bestand:Portaal Oostenrijk.png Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 16 jan 2014 19:26 (CET)
Leuk plaatje. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 16 jan 2014 19:27 (CET)
Heel erg bedankt! Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 16 jan 2014 19:52 (CET)

Gebruikersmededelingen

Hallo moderators en andere gebruikers die zich bezighouden met het controleren van wijzigingen. Graag wil ik jullie geheugens weer even opfrissen over het gebruik van de sjablonen op een overlegpagina. Ik zie dat sjablonen de laatste tijd verkeerd worden gebruikt of zelfs niet worden gebruikt. In principe is het zelfs zo dat wanneer je een gebruiker aanspreekt maar hem/haar géén {{zandbak}} of {{berisping}} geeft, moderators er niet uit van kunnen gaan dat er een duidelijke waarschuwing gegeven is. Er zal dan moeten gewacht worden met blokkeren. Bij deze de vraag om weer even in gedachten te houden welk sjabloon je moet gebruiken. Hier onder nog een keer het overzicht met de regels omtrent sjabloongebruik:

 • {{welkom}} - Een warm welkom voor een nieuwe gebruiker.
 • {{zandbak}} (of {{zb}}) - Voor oefenende gebruikers die voor het eerst WikiKids bewerken.
 • {{berisping}} (of {{brp}}) - Voor gebruikers die bewust kliederen maar wat geen waarschuwing of blokkade waard is (kan bijvoorbeeld worden gegeven als een gebruiker geen gehoor geeft aan de 'zb'.)
 • {{waarschuwing}} (of {{ws}}) - Voor vandaliserende gebruikers.
 • {{blokkade}} - Voor gebruikers die een maand of langer geblokkeerd zijn.
  • {{{1}}}} = Moderator die heeft geblokkeerd (verplicht)
  • {{{2}}}} = Reden voor blokkade (verplicht)
  • {{{3}}}} = Duur van de blokkade (verplicht)
 • {{onbepaald}} (of {{ot}}) - Mededeling voor gebruikers die onbepaald geblokkeerd zijn.
  • {{{1}}}} = Moderator die heeft geblokkeerd (verplicht)
  • {{{2}}}} = Reden voor blokkade (verplicht)
 • {{gebruikersnaam}} (of {{og}}) - Uitleg voor gebruikers die direct geblokkeerd zijn vanwege een ongewenste gebruikersnaam.
  • {{{1}}}} = Waarom de gebruikersnaam ongepast is (optioneel)
 • {{verwijderd}} - Een warm welkom en een uitleg waarom een artikel van de gebruiker direct weer is verwijderd.
  • {{{1}}}} = Reden voor verwijdering (optioneel)

Groetjes, :) apoo overleg 17 jan 2014 18:38 (CET)

Mogen gebruikers zoals ik ook een berisping of waarschuwing geven? Ik ging ervan uit dat dat niet de bedoeling was. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 17 jan 2014 19:43 (CET)
Ja natuurlijk mag dat! Ik wil zelfs dat je het doet. Zodra je een gebruiker aanspreekt moet je ook even bedenken welk sjabloon je erbij wil zetten. Is er niks aan de hand? Dan een {{w}}. Is het een beetje ge-oefen? Dan een {{zb}}. Is iemand bewust aan het kliederen? Dan een {{brp}}. Heeft iemand veel vandalisme gepleegd? Dan {{ws}} (en eventueel blokverzoek). Bestaande sjablonen kun je ook gewoon aanpassen. Een {{w}} mag je dus veranderen in een {{zb}} of een {{brp}} in een {{ws}} wanneer de gebruiker door blijft gaan met kliederen. Groetjes, :) apoo overleg 17 jan 2014 20:43 (CET)
Begrepen. Ik zal er voortaan aan denken. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 17 jan 2014 21:01 (CET)
Ikzelf zou {{brp}} gebruiken als de gebruiker de {{zb}} negeert, en als het echt duidelijk cyberpesten/vandalisme lijkt mij een {{ws}} gepaster, geen {{brp}}. Dan is het wel echter afwachten of de gebruiker luistert of doorgaat, als dat laatste het geval is zou ik een blokkadeverzoek indienen (bij ernstig vandalisme en cyberpesten zou ik het gelijk doen). Southparkfan 17 jan 2014 22:04 (CET)
Klinkt ook prima! Vergeet je het de volgende keer dan niet? ;) :) apoo overleg 17 jan 2014 23:18 (CET)
Komt vast goed apoo. Face-tongue.svg (Ja hoor, ik zal het niet vergeten de volgende keer!) Southparkfan 18 jan 2014 12:55 (CET)

wat is eigelijk portaal oosterijk - Deze reactie werd toegevoegd door Maddie (overleg | bijdragen)

Portaal Oostenrijk is een portaal (voor het portaal: klik hier). Wil je a.u.b. je berichten ook ondertekenen met ~~~~? Blason Gryffondor.svg « Ciao, Cookie » Flag of Italy.svg 12 feb 2014 18:37 (CET)
Dat betekent dat het als het ware een "poort" is naar artikelen over Oostenrijk. Ook vind je er weetjes, foto's en is er een projectpagina waar alle artikelen die gemaakt moeten worden en die al gemaakt zijn. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 12 feb 2014 18:42 (CET)

ik ben pas (niet echt pas)nieuw en weet nog niet zo goed hoe het moet en zo- Deze reactie werd toegevoegd door Maddie (overleg | bijdragen)

Dat is helemaal niet erg hoor! Als je maar niet kliedert op artikelen ontdek je het vanzelf. Vergeet trouwens niet te ondertekenen met voer tildes (~). Dan kunnen we zien wie een bericht heeft geschreven. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 12 feb 2014 18:48 (CET)

ik vind hem niet is het ook goe als ik dit doe(maddie)- Deze reactie werd toegevoegd door Maddie (overleg | bijdragen)

Doe je het op een computer? Dan staat hij naast de 1. Op een iPad staat hij bij de tekens. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 12 feb 2014 19:18 (CET)

dit goed "maddie"

Shift indrukken en dan de knop links van de 1. Vier keer. Apple logo black.svg 12345dan - Overleg - 12 feb 2014 21:55 (CET)

ik doe dit wel met de computer kijk ik ga het nu doen++++ hey allemaal dank je wel dat jullie mij helpe maar het lukt iet dus laat het dan maar

nieuw

Hallo ik begrijp niet zo goed waar ik de mails kan bekijken dat was nu heel toevallig dat ik dat vond omdat ik nieuw ben maar eigenlijk weet ik niet waar dat is weten jullie dat wel? GROETEN EMME - Deze reactie werd toegevoegd door Dewanckeremme (overleg | bijdragen)

Hier op WikiKids krijg je geen mails. Als je lid bent van WikiKids kan je artikelen schrijven of uitbreiden. Je kan wel berichten krijgen (op je overlegpagina). Blason Gryffondor.svg « Ciao, Cookie » Flag of Italy.svg 17 jan 2014 20:05 (CET)

ik ben nieuw en weet nog niet hoe het zo moet en al

Werkstuk

Wikikids/gebruikers

Het programma waar je dingen kunt uit typen doet het niet Dus eigenlijk is mijn vraag kun je hier iets uit typen en dan uitprinten En zoo ja hoe dan

Liefs movie(echte naam liz]] == - Deze reactie werd toegevoegd door Movie (overleg | bijdragen)

Ik denk dat het handiger is dat je even aan een van je ouders vraagt of ze je willen helpen met het programma waarmee je dingen uit kunt typen. Het is namelijk niet echt mogelijk om hier je werkstuk te typen en dan uit te printen. Groetjes, :) apoo overleg 18 jan 2014 15:13 (CET)

Dat is juist het probleem het doet het niet en reageerde niet dus ik kan niet uittypen en printen Groetjes liz - Deze reactie werd toegevoegd door Movie (overleg | bijdragen)

Stemmingen

Ik vroeg me af, waarom er nu niet meer gestemd word op Wikikids:Stemmingen. Vroeger werd dat heel veel gedaan, maar waarom nu niet meer. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 18 jan 2014 16:39 (CET)

't Is alleen gebruikt voor het stemmen over de hoofdpagina en wat onzin. Waar zouden we nu over moeten stemmen? Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 18 jan 2014 16:48 (CET)
Misschien over awards? Niet dat ik dat zou willen. Volgens mij kwam daar heel veel ruzie van en dan wordt er niet zo goed meer bewerkt. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 18 jan 2014 16:49 (CET)
Die komen niet terug. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 18 jan 2014 16:50 (CET)
Dat wil ik ook niet hoor. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 18 jan 2014 17:08 (CET)
Er is volgens mij niet zo veel om over te stemmen. Het fijne is nu dat we met z'n allen tot een oplossing kunnen komen. Vroeger was dit minder en moesten er echt stemmingen zijn om een beslissing te maken. Dat is nu niet meer zo. :) apoo overleg 18 jan 2014 17:45 (CET)

help

waarom moet je een wachtwoord hebben voor wikikids en ik heb nog een klein probleem hoe moet je iets vinden? - Deze reactie werd toegevoegd door Dewanckeremme (overleg | bijdragen)

Omdat anders iedereen in kan loggen op je account. Een wachtwoord is voor de veiligheid. Je kunt dingen opzoeken door links in het menu bij "Zoeken" een woord in te typen en dan op "OK" te klikken. :) apoo overleg 18 jan 2014 18:43 (CET)

vrienden hebben

kun je hier ook vrienden op hebben ?

Nee. Je kunt hier niet iemand toevoegen als vriend. :) apoo overleg 19 jan 2014 12:21 (CET)
Best wel stom, vinden jullie niet? Misschien een idee? xxx Merootje 27 jan 2014 14:14 (CET)
Neehoor, WikiKids is een website waar je informatie (artikelen) op kunt zetten zodat andere kinderen die ook kunnen gebruiken. Als je vrienden met iemand wil worden dan moet je naar Facebook gaan. Wij zijn geen social media website. :) apoo overleg 27 jan 2014 15:19 (CET)

Blog schrijven

Dag allemaal,

Een tijdje geleden heb ik Apoo gevraagd om een blogbericht te schrijven over zijn ervaringen als moderator. Die heb ik op mijn blog geplaatst. Een aantal andere gebruikers heeft aangegeven ook wel een blog te willen schrijven over WikiKids. Ik vind dat een leuk idee. Doel van het blog zou dan moeten zijn dat het voor de lezers duidelijk is hoe je op WikiKids aan het werk bent. Als het ware een kijkje achter de schermen. Bewerk je dus al een tijd op WikiKids en vind je het leuk om die ervaringen te delen, laat het me dan weten. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 12 jan 2014 12:34 (CET)

Lijkt mij wel leuk (als ik beschouwd wordt als genoeg ervaren). Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 12 jan 2014 13:50 (CET)
Teruggeplaatst vanuit het archief. Gerarddummer: komt die "blog" dan op jouw website te staan of niet? Southparkfan 19 jan 2014 17:15 (CET)
ik ontvang nog steeds graag de blogbetichtrn die ik op mijn website kan zetten.Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 20 jan 2014 22:23 (CET)
Moet ik een mail sturen en zo ja naar welk mailadres? Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 21 jan 2014 07:36 (CET)
Je mag het sturen naar gerard apenstaartje wikikids punt nl Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 21 jan 2014 15:20 (CET)
Is goed. Ik stuur dan dus een mailtje naar bovenstaande mailadres en daar zet ik in: Hoe ik hier ben gekomen. Hoe ik een pagina maak. En wat ik zo fijn vind aan deze wiki enz. Zoiets? Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 21 jan 2014 18:24 (CET)
Ja :-) Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 23 jan 2014 20:30 (CET)
CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 24 jan 2014 21:15 (CET)

Het lijkt mij leuk groetjes `Merootje 27 jan 2014 14:10 (CET)

@Vvikorie!!: je verhaal heb ik geplaatst op mijn blog. Ik vond het erg leuk geschreven! Dank je voor je verhaal!

@Merootje: alleen ervaren gebruikers wil ik vragen een stukje te schrijven omdat die al iets meer kunnen vertellen over WikiKids. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 28 jan 2014 08:22 (CET)

Mooi stuk, Vviktorie! Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 28 jan 2014 08:56 (CET)

kun je ene blog schrijven op wikkikids"maddie"

?

kan er een stuk over lennny kravitz worden geschreven ???

Helaas is dat er nog niet. Je kan wel hier kijken of zoeken op Google. Vergeet trouwens niet te ondertekenen met vier tildes (~~~~). Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 22 jan 2014 17:28 (CET)

Beste wikikids moderators,

Ik ben pas nieuw op wikikids en ik weet nog niet hoe ik een afbeelding moet plaatsen. als ik het probeer dan staat er dit: [[Bestand:voorbeeld.png]] wat moet je daar dan invoeren? en een afbeeldingsadres? een linkadres?

Hoi! Lees deze pagina (klik hier) eens goed door! Daar staat precies uitgelegd hoe je plaatjes op WikiKids moet zetten. Als je nog vragen hebt na het lezen van de pagina dan hoor ik dat graag. Groetjes, :) apoo overleg 23 jan 2014 23:33 (CET)

kun je een blog maken op wikkikids iemand anders had het ook gedaan.

De kameleon Recht door zee

het boek recht door zee weten jullie misschien daar iets van? litteleme 23 jan 2014 22:38 (CET)

Nee. :) apoo overleg 23 jan 2014 23:31 (CET)

Hoe moet dit?

Ik wil graag een artikel schrijven, maar hoe moet dat?

Groetjes Merootje 27 jan 2014 14:12 (CET)

Zie dit. Als je nog vragen hebt kan je die stellen op een overlegpagina van een moderator of ervaren gebruiker of hier inde Boomhut. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 27 jan 2014 15:31 (CET)

Dankjewel, Vviktorie!! groetjes Merootje 4 feb 2014 09:15 (CET)

Graag gedaan. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 4 feb 2014 16:12 (CET)

Vandalisme op artikel 'Justin Bieber'

De gebruiker ´Sexyallez.´ heeft onwaarheden gepubliceerd en dingen die als cyberpesten kunnen worden beschouwd.

12345dan 28 jan 2014 14:07 (CET)

Bedankt voor het melden! Een berichtje op de WikiKids:Blokverzoek pagina is voldoende. Als het goed is krijgen alle moderatoren daar een melding van, zo kunnen ze direct ingrijpen wanneer ze tijd hebben. :) apoo overleg 28 jan 2014 14:36 (CET)

Gebruiker Sexyallez. pleegt vandalisme!

Deze gebruiker pleegt vandalisme op WikiKids!!!

12345dan 28 jan 2014 14:16 (CET)

Bedankt voor het melden! Een berichtje op de WikiKids:Blokverzoek pagina is voldoende. Als het goed is krijgen alle moderatoren daar een melding van, zo kunnen ze direct ingrijpen wanneer ze tijd hebben. :) apoo overleg 28 jan 2014 14:36 (CET)

hoeveel inwoner zijn er in antwerpen - Deze reactie werd toegevoegd door Gitaarmeid (overleg | bijdragen)

Kijk eens hier. Zou je het de volgende keer zelf willen opzoeken in de zoekbalk? Alvast bedankt. Vergeet trouwens niet te ondertekenen met vier tildes (~). Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 28 jan 2014 19:02 (CET)

Hoera, WikiKids bestaat 8 jaar!

Acht jaar WikiKids: een bloemetje voor alle actieve gebruikers op WikiKids.

Dag allemaal,

WikiKids bestaat acht jaar! En daar hebben jullie allemaal aan bijgedragen. Daarom een bloemetje voor alle actieve gebruikers van WikiKids! Zet het op je gebruikerspagina, zou ik zeggen!

Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 29 jan 2014 08:21 (CET)

Gefeliciteerd. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 29 jan 2014 08:22 (CET)
Er is er een jarig.. Hoera! Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 29 jan 2014 13:44 (CET)
Acht jaar al zeg, da's net zo lang als de leeftijd van de jongste gebruikers. Felicitaties aan iedereen! Moge er nog mooie jaren bij komen! Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 29 jan 2014 14:54 (CET)
Toen zat ik nog in groep 1... Wow. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 29 jan 2014 16:21 (CET)

Hoera! Acht jaar! Ik was vijf toen WikiKids werd opgericht. :) 12345dan 29 jan 2014 16:23 (CET)

Zo lang al o.O! Ik was 3 toen WikiKids werd opgericht, bijna 4... Wow. Nu ja, WikiKids heeft in al die 8 jaar wel heel veel mooie artikelen gekregen! Blason Gryffondor.svg « Ciao, Cookie » Flag of Italy.svg 29 jan 2014 19:29 (CET)
Ja, de tijd vliegt! Handtekening Van InesiscoolinesiscoolHandtekening Van Inesiscool 29 jan 2014 19:48 (CET)

Sterren

Hallo ik zou graag een ster willen geven. Moet ik iemands profiel wijzigen? Of de pagina 'Sterren' zelf?

Ik weet de URL al: http://wikikids.wiki.kennisnet.nl/Wikikids:Sterren

Ik moet dit doen: Bestand:Communicatie Ster.png|/uitleg/ . Maar moet ik dan de gebruikerspagina veranderen? 12345dan 29 jan 2014 16:37 (CET)

Nee je zet dat op de overlegpagina van die persoon. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 29 jan 2014 16:52 (CET)
O, dankjewel! 12345dan 29 jan 2014 16:55 (CET)

Sjabloon {{weg}}

In het sjabloon {{weg}} staat volgens mij een spelfout. Het is toch 'hierover' en niet 'hier over'? (Ik kan het mis hebben)

12345dan 29 jan 2014 18:16 (CET)

Volgens mij is het met een spatie. Ik weet het niet zeker maar hmmm... Nu m'n spellingchek hierover niet rood kleurt,ik weet het niet. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 29 jan 2014 18:35 (CET)
Geen idee. En Onze taal werkt ook niet echt mee. Wie komt eruit? Ik niet. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 29 jan 2014 18:40 (CET)
Ik snap er soms ook niks van, die Nederlandse taal. Nederlands is ook één van de moeilijkste talen ter wereld! Maar ik kom toch nog is terug op dit zinnetje: Door op "pagina opslaan" te klikken ga je akkoord met onze voorwaarden en word je tekst vrijgegeven. Volgens mij moet word echt met een t erachter. Kijk hier maar is: [1]. --Danoinjesta - OP 29 jan 2014 18:49 (CET)
Nu kan ik wel weer met zekerheid zeggen dat word je tekst vrijgegeven fout is. Als ik kan vinden waar ik dat moet bewerken, zal ik het verbeteren. De Nederlandse spelling is inderdaad erg ingewikkeld en soms (lees: vaak) nogal onlogisch. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 29 jan 2014 19:00 (CET)
CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 29 jan 2014 19:03 (CET)
Mooi zo!!--Danoinjesta - OP 29 jan 2014 19:08 (CET)
Mijn gevoel zegt me (ja, zelfs ik heb dat) dat bij sjabloon weg hier over goed is. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 29 jan 2014 19:16 (CET)
Lees: Afdelingsvoorzitter Cillikens zei tegenover de NOS dat hij in de media gelezen heeft dat er maandag bij een ledenvergadering een motie van wantrouwen wordt ingediend tegen zijn bestuur. Hij vindt het niet netjes dat het bestuur hierover niet is ingelicht. Bron: http://nos.nl/artikel/509320-onrust-in-vvd-roermond.html . Hier schrijven ze 'hierover'. 12345dan 29 jan 2014 20:05 (CET)
Aangepast in 'hierover', per het groene boekje. :) apoo overleg 30 jan 2014 17:56 (CET)

Portaalprobleem (daar zijn we weer)

De reden deze keer: Portaal: Apple (wat overigens Portaal:Apple) hoort te zijn). Verdient een elektronicamerk wel een eigen portaal? Het artikel Apple is nogal karig. Wat zou je ook verder op het portaal moeten zetten? Links naar Steve Jobs, iPhone, iPad en iOS? Weer een portaal waarvan ik me afvraag of het nut heeft. Zie ook nog deze uitgebreide discussie (Wat betreft de categorieënoverhaul, daar zal ik nog wel eens naar kijken als ik wat tijd heb, maar ik wil ook nog de artikelen van de week updaten enzo). Dus, mensen? Reageert u maar. Overigens is dit niet negatief naar 12345dan. Hij is goed bezig en die discussie vond plaats voordat hij lid was. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 29 jan 2014 19:23 (CET)

Een bedrijf als thema van een portaal brengt mij toch aan het twijfelen. Ik zou dan eigenlijk het inwerken in het vergeten Portaal:Techniek. Apple is een groot bedrijf alleen heel erg speciaal is het niet. Samsung en andere bedrijven werken ook wel op dezelfde manier als Apple. Als portaal Techniek flink wordt gereorganiseerd zou ik het daar inwerken. Ook omdat over Apple gewoon niet zo veel kan worden verteld. Ik vind portalen leuk en handig alleen ik zou op dit moment eigenlijk de bestaande portalen uitbreiden. Er zijn nog tig vergeten portalen (die Mike soms heeft gereorganiseerd maar die nog steeds leeg en waardeloos zijn) die goed kunnen worden uitgebreid. Als er een portaal over een bedrijf komt, komen er meer. Dat is onhandig want dan worden sommige portalen nog meer vergeten. Een groot portaal over technologie ofzo lijkt mij wel goed. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 29 jan 2014 19:43 (CET)
Verwijderd. Zie ook nog even Wikikids:Portaal bouwen. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 29 jan 2014 19:54 (CET)
Ik denk dat we regels en richtlijnen voor de namen van portalen nodig hebben. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 29 jan 2014 20:02 (CET)
Ik heb een paar regels bedacht:
 • Portalen mogen niet de naam van een merk, televisieserie/zender, film, ect dragen.
 • Portalen mogen alleen gemaakt worden als er mee dan 50 artikel van het onderwerp bestaat op WikiKids.

Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 30 jan 2014 17:37 (CET)

Met de eerste regel ben ik het eens. De twee vind ik toch wat anders. Vijftig goede artikelen is erg veel. Toen ik portaal Oostenrijk begon waren er denk ik iets van 4 goede artikelen over Oostenrijk. Ik denk dat het echt op dat gebied per portaal moet worden bekeken. Als er. Weer portalen gemaakt kunnen worden zou ik voordat een portaal wordt opgericht het vragen in de Boomhut. Tot die tijd zou ik vooral gaan werken aan portalen die nog niet af zijn. Wat ik wel wil voorstellen is om te zeggen dat je maar aan een maximum aantal portalen kan meedoen. Dan kan je daar ook echt mee bezig zijn. Ikzelf doe mee met 3 portalen, dat vind ik ook wel een beetje de grens, 4 zou ook wel kunnen. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 30 jan 2014 18:09 (CET)
Voordat er een portaal aangemaakt mag worden, moet er gewoon eerst toestemming gevraagd worden in de Boomhut o.i.d. Er moet namelijk wel al een goedgevulde categorie zijn voordat er een portaal wordt aangemaakt. Een limiet aan hoeveel portalen je mag meedoen is nogal flut, dat soort dingen kan je iemand ook niet verplichten. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 30 jan 2014 18:16 (CET)
Dat klopt. Ik doe aan heel veel portalen mee, omdat ik veel tijd. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 30 jan 2014 18:19 (CET)
Oké. Maar is een portaal er ook niet een beetje zodat er een duidelijk overzicht is van pagina's die nog moeten worden aangemaakt? Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 30 jan 2014 18:23 (CET)
Dat is alleen bij portalen die zijn gekoppeld aan een projectpagina. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 30 jan 2014 18:40 (CET)
Maar wat ik eigenlijk wil zeggen is dat ik een project ben begonnen: Gebruiker:Mike1023/To do#Portalen Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 30 jan 2014 18:41 (CET)
Een project voor jou of kan ik ook meedoen? Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 30 jan 2014 18:46 (CET)
Ja dat kan Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 30 jan 2014 18:52 (CET)
Ik doe mee! Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 30 jan 2014 19:19 (CET)

plastische chirchugie

Sabrinola 29 jan 2014 20:08 (CET) hoelang duurt een gespecialiseerde opleiding (plastische chirurgie)??

Geen idee. Zoek het zelf op, zou ik zeggen. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 29 jan 2014 20:26 (CET)

Afbeelding van de Week

Laatst kwam Beem met het idee om de Artikelen van de Week te updaten, is dit niet ook een goed idee voor de Afbeeldingen van de Week? Ik vind degene die er nu zijn over het algemeen best saai. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 31 jan 2014 18:41 (CET)

link: Apple.Inc Apple.Inc

Beste boomhut, ik ga mijn spreekbeurt maken over Apple. Maar ik kan niet genoeg info vinden. zouden jullie die even willen uitbreiden?

Groeten slimme jongen.

In het artikel over Apple staat al best wel veel informatie. Wij gaan het artikel niet op aanvraag uitbreiden, we doen dat alleen als je dat zelf wil doen. Gelukkig zijn er ook andere manieren. Ik geef je als tip om even te kijken op Wikipedia of op google. Misschien kan je daar informatie vinden. Ik wens je veel succes met je spreekbeurt. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 1 feb 2014 10:56 (CET)

Ik heb zojuist artikelen geschreven over de iPhone 5, iPhone 5C en de iPhone 5S. Misschien kan je dat ook aan bod laten komen in je spreekbeurt? 12345dan 1 feb 2014 21:32 (CET)

Handtekening

Ik heb een handtekening gemaakt. Maar hoe krijgt iemand die te zien, als ik met vier tildes onderteken?

http://wikikids.wiki.kennisnet.nl/12345dan/handtekening2

{{VERV:12345dan/handtekening2}} 2 feb 2014 18:40 (CET)

Vote icon.svg Het maken van een handtekening

Hoi Boomhut/archief21, het maken van een handtekening die je gebruikt voor het ondertekenen van berichten doe je zo:

 1. Maak een pagina aan die heet: Gebruiker:Boomhut/Handtekening.
 2. Maak een mooie handtekening die jij zelf leuk vindt. Zie hier hoe je dat doet.
 3. Denk wel aan de andere gebruikers op WikiKids! Kies een niet te groot lettertype en als je een plaatje erbij wilt maak die dan niet te groot zodat de overleg pagina niet 'kapot' word gemaakt!
 4. Maak nog een nieuwe pagina aan en noem die: Gebruiker:Boomhut/Handtekening2. Hierin zet je de tekst: {{Gebruiker:Boomhut/Handtekening}} als een sjabloon, dus tussen {{ }}.
 5. Ga nu naar 'Voorkeuren' en schrijf daar in het vakje "Tekst voor handtekening": {{SUBST:Gebruiker:Boomhut/archief21/Handtekening2}}. Vink daarna het vakje "Ondertekening zonder link naar uw gebruikerspagina" aan. Nu kan je ondertekenen met ~~~~ en verschijnt je nieuwe handtekening.

Zeg het maar als je vragen hebt. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 2 feb 2014 18:42 (CET)

Bedankt! Ik was dichtbij :). {{VERV:12345dan/handtekening2}} 2 feb 2014 18:43 (CET)

Hij doet het nu nog niet. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 2 feb 2014 19:23 (CET)
Ik begin nu. {{VERV:12345dan/handtekening2}} 2 feb 2014 19:31 (CET)
Zo, hij doet het. Apple logo black.svg 12345dan - Overleg - 2 feb 2014 19:47 (CET)
Bedankt! Apple logo black.svg 12345dan - Overleg - 2 feb 2014 19:48 (CET)
Is dat Apple tekentje niet een beetje groot? Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 2 feb 2014 19:48 (CET)
En dat tm is van Beem Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 2 feb 2014 19:49 (CET)
Valt toch wel mee? En ja dat vond ik grappig. Moet dat weg? :( Apple logo black.svg 12345dan - Overleg - 2 feb 2014 19:50 (CET)
Maak die appel A.U.B. 15px, i.p.v. 30px. Iets minder copy/paste van mijn handtekening zo ook leuk zijn. Wel zo origineel. Het lettertype en de kleur is namelijk ook precies hetzelfde. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 2 feb 2014 19:51 (CET)
Ik heb het aangepast. O, en Vviktorie!!? TM staat voor TradeMark. Er is geen copyright op het logo TM! Apple logo black.svg 12345dan - Overleg - 2 feb 2014 20:01 (CET)
En Beem? Kom op zeg A.U.B.?! Maak daarvan is: Dat logo van Apple is toch iets te groot, 15px is beter in plaats van 30px.
Zo erg is het toch niet? Ik zit zeven dagen op WikiKids, en ik vind blauw nou eenmaal mijn lievelingskleur. En ik heb het Apple-logo iets te groot gemaakt.
Daar kan toch wat milder taalgebruik voor worden gebruikt? Apple logo black.svg 12345dan - Overleg - 2 feb 2014 20:09 (CET)
Op niks wat op WikiKids staat zit copyright. Maar dat TM had je (denk ik) niet bedacht zonder Beems handtekening. Over dat taalgebruik, dat valt best mee als je kijkt wat er vroeger werd gebruikt. Ik vind het redelijk netjes en dat appeltje moet nou eenmaal niet zo groot. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 2 feb 2014 20:20 (CET)
A.u.b. staat voor alstublieft. Netter kun je het dus niet krijgen. :) apoo overleg 2 feb 2014 20:21 (CET)
Na een hele boel bewerkingsconflicten: Klopt apoo, alleen je schrijft niet ALSTUBLIEFT. Althans ik niet. :) En van een moderator verwacht ik dat gewoon niet, mits ik iets slechts heb gedaan na vele waarschuwingen. Apple logo black.svg 12345dan - Overleg - 2 feb 2014 20:29 (CET)
Ik snap dat je er een beetje van schrikt maar Beem vond het gewoon vervelend dat jij zijn handtekening voor een groot deel had gekopieerd. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 2 feb 2014 20:39 (CET)
Ehem; Uit Wikipedia: De gehanteerde afkorting is "a.u.b." maar kan ook met hoofdletters worden geschreven. Sorry als je het verkeerd opvatte Dan, was natuurlijk niet de bedoeling, "Ga uit van goede wil". Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 2 feb 2014 20:41 (CET)
Kunnen we dit gesprek ook ergens anders voeren? De Boomhut is niet de juiste plek. Southparkfan 2 feb 2014 20:43 (CET)
Het gesprek is over? Oeps, ik reageer, sorry! Face-wink.svgEmojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 2 feb 2014 20:46 (CET)
Weer een bewerkingsconflict: Één antwoord: Ik vatte het verkeerd op, sorry Beem. Ik wist niet dat a.u.b. Ook met hoofdletters geschreven kan worden. Ook weer iets geleerd :). Apple logo black.svg 12345dan - Overleg - 2 feb 2014 20:51 (CET)

Nieuw onderwerp

Hallo allemaal, Ik wil graag een nieuw onderwerp maken alleen ik weet niks meer weten jullie nog wat ideeën

Groeten van, edwineismann (Rico) - Deze reactie werd toegevoegd door Edwineismann (overleg | bijdragen)

Ke kan hier of hier of hier kunnen kijken. Je kan ook bij de portalen kijken. Daar vind je ook veel onderwerpen. Je kan dan bijvoorbeeld veel artikelen over Geschiedenis schrijven. Vergeet trouwens niet te ondertekenen met vier tildes (~). Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 4 feb 2014 18:09 (CET)
Kijk ook hier is: Categorie:Hoofdstad in Europa . Hier zitten heel veel artikelen bij die nog niet genoeg informatie bevatten. Vaak hebben artikelen hier als enige zin: Ljubljana(of een andere hoofdstad) is de hoofdstad van Slovenië. Die moeten nog flink verbeterd worden.--Danoinjesta - OP 4 feb 2014 18:44 (CET)
Wat doe ik fout? De link werkt niet.--Danoinjesta - OP 4 feb 2014 18:45 (CET)
Als je een categorie als link wil gebruiken moet je er een : voor zetten :) :) apoo overleg 4 feb 2014 18:49 (CET)
Wat vindt je een leuk onderwerp? Biologie, geschiedenis, aardrijkskunde, scheikunde, ect. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 4 feb 2014 18:50 (CET)
Ooh, dat wist ik niet. Bedankt!--Danoinjesta - OP 4 feb 2014 18:53 (CET)

Klein foutje in sjabloon {{W}} of {{W}}

Er wordt verwezen naar de Boomhut, maar in de link staat 'De boomhut'. Het moet toch 'De Boomhut' zijn? Apple logo black.svg 12345dan - Overleg - 4 feb 2014 19:31 (CET)

Ja, het is een simpel woord. Maar wij op WikiKids schrijven het altijd met hoofdletter en beschouwen het als naam. Apple logo black.svg 12345dan - Overleg - 4 feb 2014 20:50 (CET)
CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd - Aangepast. :) apoo overleg 4 feb 2014 20:59 (CET)
O, dit staat ook in de andere sjablonen, zoals {{zandbak}}. Apple logo black.svg 12345dan - Overleg - 5 feb 2014 19:13 (CET)
CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd - Ook aangepast. :) apoo overleg 5 feb 2014 19:17 (CET)

Portaal:Puberteit

Zou het misschien een idee zijn om het Portaal Puberteit te verwijderen? Het is klein, er wordt niet aan gewerkt en ik zou denken dat er beter een portaal over het menselijk lichaam kan komen (als er weer portalen mogen worden aangemaakt). Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 4 feb 2014 20:23 (CET)

Mee eens. Het menselijk lichaam is veel uitgebreider. Apple logo black.svg 12345dan - Overleg - 4 feb 2014 20:31 (CET)
Het is inderdaad beter om het een onderdeel te maken van een groter portaal. Maar ik verwijder het pas wanneer er een portaal is over het menselijk lichaam. :) apoo overleg 4 feb 2014 21:03 (CET)
ik zou wel een portaal over het menselijk lichaam willen maken. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 5 feb 2014 15:15 (CET)
Ik heb een portaal over het menselijk lichaam gemaakt. Hij is te vinden onder Gebruiker:Mike1023/To do#Portaal:Menselijk Lichaam. Als iemand nog ideeën heeft kan die dat zeggen. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 6 feb 2014 10:24 (CET)
Misschien wat meer huidskleur in de layout. Verder erg mooi. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 6 feb 2014 15:27 (CET)
Huidskleur? Dat wordt lastig, want iedereen heeft een andere huidskleur: Beige, lichtbruin, donkerbruin enz. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 6 feb 2014 16:00 (CET)
Daar heb je gelijk in. Ik zou wel graag een warme kleur dan willen want dat groen past er op de een of andere manier er niet helemaal bij vind ik. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 6 feb 2014 16:10 (CET)
Welke kleuren zal ik dan gebruiken? Donkergroen, bruin, rood, olijfgroen, ect. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 6 feb 2014 17:45 (CET)
Ik heb het groen donkerder gemaakt, is dat beter. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 6 feb 2014 17:48 (CET)
Al beter, ik zou zelf FFE4B5 gebruiken maar dat is mijn mening. Ik vind de inhoud in ieder geval erg mooi. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 6 feb 2014 17:54 (CET)
Het kan aan mij liggen, maar ik zie je kleur niet. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 6 feb 2014 17:57 (CET)
Ik ook niet, ik snap niet hoe het komt want op Wikipedia staat het wel gewoon bij de lijst van HTML kleuren. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 6 feb 2014 17:58 (CET)
Wat dacht je van olijfgroen. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 6 feb 2014 18:00 (CET)
Ik heb met bewerking ter controle een andere kleur geprobeerd op je kladblok maar die werkte ook niet. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 6 feb 2014 18:01 (CET)
Ik denk dat we gewoon standaard kleuren moeten gebruiken. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 6 feb 2014 18:05 (CET)

Is goed. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 6 feb 2014 18:10 (CET)

Voor kleurcodes (zoals FFE4B5) moet altijd een #. Het werkt dus pas wanneer je #FFE4B5 gebruikt. Groetjes, :) apoo overleg 6 feb 2014 19:23 (CET)
Natuurlijk! Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 6 feb 2014 19:24 (CET)
Ja, gelukkig doet Adobe Dreamweaver dat vanzelf. :) Apple logo black.svg 12345dan - Overleg - 6 feb 2014 19:27 (CET)
Klaar, bedankt nog voor het helpen met de kleuren. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 8 feb 2014 15:55 (CET)
Aangezien het Mike een prachtig voorbeeld heeft gemaakt zou het Portaal:Puberteit misschien weg kunnen en het Portaal:Menselijk lichaam kunnen worden aangemaakt? Ik vind Mikes ontwerp erg mooi en met een mooi plaatje erbij is het al een erg mooi portaal. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 10 feb 2014 18:13 (CET)
Op dit moment worden er even geen nieuwe portalen aangemaakt. Daarnaast heeft het voorbeeld portaal van het menselijk lichaam geen enkel artikel van het puberteit portaal. :) apoo overleg 10 feb 2014 18:23 (CET)
Die kunnen nog worden toegevoegd. En als het portaal:Puberteit dan weggaat kan portaal:Menselijk lichaam toch best dat portaal vervangen? Er zijn wel goede artikelen over het menselijk lichaam en het is een groter onderwerp dan alleen de Puberteit. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 10 feb 2014 18:41 (CET)

heeeeey turkije

heey ik doe mijn werkstuk over turkije maar ik zou meer info willen hebben xxxxxx kittyKAT --KittyKAT 5 feb 2014 14:22 (CET)

Heb je al gekeken op Turkije? Anders kan je misschien hier kijken of op Google of een andere site. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 5 feb 2014 14:36 (CET)

Bloemetje

Toen WikiKids acht jaar bestond, gaf Gerard Dummer een bloemetje. Hoe zet je die op je GP? Face-grin.svgGroetjes, CHESSFREAKCb start large.pngFace-wink.svg Vraagjes? 6 feb 2014 08:32 (CET)

Kopieer dit: [[Bestand:Onam Flower Arrangement.jpg|thumb|right|250px|Acht jaar WikiKids: een bloemetje voor alle actieve gebruikers op WikiKids.]] Apple logo black.svg 12345dan - Overleg - 6 feb 2014 08:51 (CET)

Werk

Hallo allemaal, weten jullie toevallig of er werkzaamheden op WikiKids zijn? WikiKids is bij mij zoooo traag!--Danoinjesta - OP 7 feb 2014 19:18 (CET)

Lijkt er wel op. Ik had vanmiddag ook al moeite met het terugdraaien van vandalisme. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 7 feb 2014 20:01 (CET)
Net zoals ik Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 7 feb 2014 20:02 (CET)
Gisteren was echt abnormaal. Het gebeurt wel vaker maar dan is het na een paar minuten verholpen. Misschien een DDoS-aanval. :) Apple logo black.svg 12345dan - Overleg - 8 feb 2014 08:58 (CET)
Bij mij was het ookal zo traag. en op wikipedia gewoon. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 8 feb 2014 10:18 (CET)
Er was vorige week een storing bij de servers van Kennisnet, daarover waren wij als bestuur helaas niet geinformeerd - ik las het op www.kennisnet.nl. -- 13 feb 2014 15:05 (CET)

plaatjes

Hallo Vviktorie hoe moet je plaatjes maken?Avocado.jpegVeer2004 Mijn overleg 8 feb 2014 08:38 (CET)

Hallo Veer2004, als je vragen hebt en je plaatst die in de Boomhut dan vraag je het niet specifiek aan één persoon. Ook is het niet nodig om drie keer dezelfde vraag te stellen. :) Apple logo black.svg 12345dan - Overleg - 8 feb 2014 08:56 (CET)

Portaal:Olympische Winterspelen 2010

Is het misschien een idee om dit portaal te veranderen naar Portaal:Olympische Spelen? Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 8 feb 2014 15:57 (CET)

Mij lijkt een portaal over de Olympische Spelen zwaar overbodig. Er is nog geeneens een sportportaal (wat dus niet betekent dat ik vind dat er een moet komen!). Misschien zou eerst een artikel over de huidige spelen handig zijn. Iemand interesse? Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 8 feb 2014 16:00 (CET)
Per Beem. Ik zou eigenlijk dat portaal over de Olympische Winterspelen 2010 gewoon verwijderen. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 8 feb 2014 16:02 (CET)
Verwijderen hoeft nou ook weer niet. Ik ben overigens begonnen met de Winterspelen. Malta zal even moeten wachten. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 8 feb 2014 16:03 (CET)
Oooohh. Het werd net zo'n mooi artikel! Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 8 feb 2014 16:10 (CET)
In 2010 is dit portaal erg vaak bekeken en voldeed dus aan een behoefte! Een portaal hoeft dus niet altijd zo groot te zijn. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 8 feb 2014 18:22 (CET)

de vikingen

hadden De runen van de Vikingen een magische kracht? - Deze reactie werd toegevoegd door tp (overleg | bijdragen)

Kijk eens hier of hier. Blason Gryffondor.svg « Ciao, Cookie » Flag of Italy.svg 9 feb 2014 18:52 (CET)


hey kan iemand me helpen ik ken wikkikids nog niet zo goed

Ja hoor. Apple logo black.svg 12345dan - Overleg - 12 feb 2014 21:46 (CET)
Vergeet trouwens niet te ondertekenen met vier tildes (~~~~). Als je achter een computer zit, dan druk je shift en de knop naast de 1 in. Eerst shift en daarna die andere knop. Dit doe totdat je ~~~~ ziet. Dan ziet iedereen dat jij dit bericht hebt geschreven en dat maakt het overzichtelijker. Apple logo black.svg 12345dan - Overleg - 12 feb 2014 21:49 (CET)

beveiliging

hoi wikikids,

hebben jullie ook antivirus op jullie computer? - Deze reactie werd toegevoegd door Karstyharsty (overleg | bijdragen)

Ja dat is zeer aan te raden. Maar je moet niet blindelings vertrouwen op een virusscanner, je kunt misschien ook WOT gebruiken. Maar gebruik ook je verstand. Je moet niet zomaar alles downloaden. Met vriendelijke groet Apple logo black.svg 12345dan - Overleg - 13 feb 2014 14:29 (CET)

Vraagje

Ik had laatst de pagina Beleg van Wenen (1683) aangemaakt maar zoals je kunt zien staat de afbeelding niet goed in het sjabloon. Zou iemand weten hoe dit op te lossen? Alvast bedankt, Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 14 feb 2014 14:27 (CET)

Bewerkingen tellen

Hoe kan ik bewerkingen tellen van gebruikers? Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 14 feb 2014 14:30 (CET)

Op een heel moeilijke manier. Ik doe altijd dit.
http://wikikids.wiki.kennisnet.nl/Speciaal:EditCount?user=

Daar moet je dan op klikken en achter het =-teken zet je dan de gebruikersnaam neer van de betreffende gebruiker. Er bestaat ook volgens mij een makkelijkere manier alleen die snapte ik niet. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 14 feb 2014 14:36 (CET)

Bij mij werkt die manier niet. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 14 feb 2014 14:44 (CET)
Afhankelijk van de skin (ik gebruik een zeer licht aangepaste monobook) zie je links (alleen voor pagina's in de gebruikersnaamruimte) "Bewerkingen tellen" staan. Southparkfan 14 feb 2014 14:51 (CET)
Welke moet ik hebben? Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 14 feb 2014 14:54 (CET)
Ik snap je vraag niet. Kan je het duidelijker uitleggen? Southparkfan 14 feb 2014 14:55 (CET)
Hij bedoeld denk ik: welke URL? Apple logo black.svg 12345dan - Overleg - 14 feb 2014 15:00 (CET)
Ja ik bedoel de URL. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 14 feb 2014 15:09 (CET)
Wat ik bedoelde was achter het is teken in de URL de naam van de betreffende gebruiker te zetten. In principe zou dat moeten werken. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 14 feb 2014 15:21 (CET)
Bij mij werkt hij niet. Apple logo black.svg 12345dan - Overleg - 14 feb 2014 15:22 (CET)
@dan; Je mist importScript('User:Apoo/editcount.js'); in je commons.js: Gebruiker:12345dan/common.js. Zet het daar neer en dan hoort het te werken. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 14 feb 2014 15:25 (CET)
Hij doet het! Dankjewel! Apple logo black.svg 12345dan - Overleg - 14 feb 2014 15:37 (CET)
Misschien is importScript('User:Apoo/editcount.js'); handiger. :) Southparkfan 14 feb 2014 15:43 (CET)
Het kan aan mij liggen, maar hij werkt nog steeds niet. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 14 feb 2014 15:46 (CET)
Screenshot? (Misschien kunnen we dit overleg beter op een andere plek voeren dan hier.) Southparkfan 14 feb 2014 15:49 (CET)
O, trouwens bedankt. Het is veel korter nu. :) Apple logo black.svg 12345dan - Overleg - 14 feb 2014 15:51 (CET)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut/archief21&oldid=642840"