Portaal:Theater

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
PortaalTheaterBanner.jpg
Welkom op het theaterportaal!

Op dit portaal vind je alles over theater. Theater, podiumkunsten of toneel is een kunstvorm, waarbij acteurs en actrices een voorstelling geven voor een publiek. Op dit portaal vind je meer informatie over de verschillende theatervormen, podiumkunsten, bekende toneelstukken en -schrijvers. Vind jij theater ook interessant en weet je er veel over? Maak dan een artikel aan! Op dit portaal vind je nog veel rode links. Natuurlijk kun je ook gewoon verder lezen!

Theatre white.png

Veel lees- en schrijfplezier! Gekoppelde portalen:

Farm-Fresh bullet terug.pngTerug naar PIM-systeem

Over theater
Het theater, soms ook wel toneel genoemd, is een vorm van kunst (podiumkunst) en een oude vorm van vermaak. De termen toneel en theater worden door elkaar gebruikt. Ze worden beide gebruikt voor het aangeven van de plek waar een uitvoering gegeven wordt, of men bedoelt de uitvoering zelf.

Theater bestaat uit voorstellingen waarbij acteurs voor een publiek spelen. Traditioneel vindt dit plaats in een theatergebouw op een podium of toneel, waarbij het publiek op de tribune of in een zaal zit. Toch zijn er ook andere vormen van theater, zoals het straattheater, waarbij de voorstelling buiten plaatsvindt. Er zijn verschillende vormen van theater, zoals cabaret, tragedie en komedie. Ook opera, pantomime en poppenkast vallen onder theater. Lees verder...

Beroemde toneelstukken en theaters
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Theater&oldid=846278"