Amfitheater

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het amfitheater van Pompeï

Een Amfitheater is een Romeinse arena. In een Amfitheater werden gladiatorengevechten gehouden, maar ook dierengevechten. Rijke lui (keizers enz.) gaven hier geld voor. Zo hielden ze de bevolking tevreden. Het bekendste Romeinse amfitheater is het Colosseum in Rome.

Voor de Romeinen een Amfitheater gebruikte voor de gladiatorgevechten, werden ze ook al gebouwd door de Grieken. Zij gebruikte het amfitheater voor voorstellingen, als een toneelstuk.

Spelen

s' Ochtends waren meestal de dierengevechten en jachten. De mannen jaagden dan op de dieren. Rond lunchtijd was het erg wreed. Vooral tijdens de regeringsperiode van Keizer Nero. Christenen werden dan onthoofd of werden verslonden door wilde dieren. Zij hadden een ander geloof dan de Romeinen, en dat mocht niet. s' Middags waren de gladiatorengevechten. Mannen gingen met elkaar vechten. Veel overleefden het niet, maar toch, als je verloor hoefde je niet dood te gaan. Dat bepaalde de keizer. Misschien had je, ook al had je verloren, toch goed gevochten, dan bleef je leven. Anders niet. De keizer stak zijn duim dan omhoog (je blijft leven) of omlaag (je dood).

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Amfitheater&oldid=632761"