Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

The Phantom of the Opera

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Phantom of the opera 1925 poster.jpg

The Phantom of the Opera was één van de allereerste musicals in Nederland. Hij werd geproduceerd door Joop van den Ende theaterproducties en was een groot succes. De musical heeft dan ook wel 3 jaar gedraaid! Het verhaal gaat over een man die al jaren in de kelders van een opera huist. Op de helft van zijn gezicht draagt hij een masker. Onder dat masker zit een misvormde gezichtshelft. Als dat vroeger gebeurde, werd er van je gezegd dat je een kind van de duivel was. Hij had dus geen vrienden en was erg eenzaam. Er waren mensen die beweerden dat ze hem gezien hebben. Hij is in al die jaren wel erg schuw geworden. Er werd daarom gesproken van een spook. In de film deinst hij zelfs niet terug om een moord te plegen. Todat ons spook [Henk Poort] een meisje, Christine [Joke de Kruijf], in de gaten krijgt dat in het ballet van de opera speelt. Dat veranderd zijn leven. Trouwens, ook dat van haar. Hij zal er alles aan doen om haar liefde te krijgen. Maar er zijn meer kapers op de kust...

De musical heeft al die 3 jaren in het Fortis Circus Theater in Scheveningen gestaan. In dat theater komen eigenlijk alleen maar musicals die niet kunnen reizen. Voor The Phantom Of The Opera is het hele theater omgebouwd. Het decor was technisch heel moeilijk. Er moesten kandelaars met kaarsen [geen echte natuurlijk] uit de grond komen, er moest een bootje over het toneel 'zweven' en er moest een kroonluchter van boven het publiek op het toneel vliegen. En dan zijn er nog wat van die dingen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=The_Phantom_of_the_Opera&oldid=651507"