Straattheater

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Straattheater is de naam voor voorstellingen en optredens die op straat gegeven worden. Bij straattheater is geen betalend publiek aanwezig. Na afloop of tijdens de voorstelling kan het publiek een beetje muntgeld geven. Vaak doen zij dit een hoed, doos of koffer. Dit muntgeld wordt gegeven als ze het optreden goed vonden.

Bij straattheater worden vaak korte, eenvoudige voorstellingen gegeven. Vaak duren deze minder dan 5 minuten. Ook worden de voorstellingen vaak door één persoon opgevoerd. Denk hierbij aan een mimespeler, een dansact of een levend standbeeld. Bij straattheater dragen de acteurs vaak wel een kostuum, maar zijn er (haast) geen rekwisieten aanwezig. Straattheater kun je daarom min of meer vergelijken met een straatmuzikant.

Straattheater moet niet verward worden met een openluchttheater. Een openluchttheater is een namelijk een theater waar toneelstukken worden opgevoerd in de open lucht. Deze toneelstukken duren veel langer, het publiek moet wél betalen vooraf en zit tijdens de voorstelling. Ook zijn er veel acteurs, rekwisieten en sets aanwezig.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Straattheater&oldid=756477"