Lopik

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De vlag van Lopik
De locatie van Lopik

Lopik is een plaats en in de Nederlandse provincie Utrecht. De plaats is bekend vanwege de grote verlichte zendmast die je vanaf de provinciale weg goed kunt zien.

In de dorpskern van Lopik staan verschillende winkels (bijvoorbeeld een Kruidvat en een PLUS supermarkt). Ook zijn er verschillende sportclubs, zoals voetbalvereniging 'S.V. Lopik' en een turnvereniging 'S.S.S. Lopik'. Het cultureel centrum bevindt zich in het hart van Lopik. In het centrum zijn er ook veel plekken waar je kunt eten, bijvoorbeeld bij het restaurant 'de Manebrug'. En er is ook een kroeg: 'De Sjaak'.

Lopik is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Er rijden 2 buslijnen (195 en 295) door Lopik en er zijn veel haltes. De bussen gaan van Utrecht naar Rotterdam en weer terug. Ook rijdt hij langs IJsselstein.

Google Earth

WikiKidsAtlas

Lopik op Google Earth
Bij deze plaats hoort een een link naar Google Earth. Wil je hier meer over weten, klik dan hier.

Heb je geen Google Earth op je computer zitten en wil je deze plaats toch zien, dan kan dit op het internet. Klik dan hier

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Lopik&oldid=628152"