Montfoort

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Locatie van Montfoort in de provincie Utrecht

Montfoort is een stad midden in de provincie Utrecht. Er zijn 5 basischolen: een openbare school: de Hobbitstee een katholieke school: de Heeswijkschool een rooms-katholieke school: de Howiblo een protestantse-christelijke school: Graaf Jan school een gereformeerde school: Het kompas

Montfoort ligt aan de Hollandse IJssel. In Montfoort vind je ook een groot buitenzwembad: Het Knopenbad. Daar kan iedereen elk jaar van 1 mei tot 22 septemer lekker zwemmen. Het zwembad heeft 4 zwembaden. Er is ook een glijbaan met 3 banen en er zijn 2 duikplanken en een groot grasveld om op te liggen. Elk jaar komen er mensen uit de omgeving naar Montfoort om te zwemmen. Ze komen bijvoorbeeld uit Harmelen, Woerden, Linschoten (hoort officieel bij Montfoort).

Ook is er in Montfoort een kasteel, waar mensen kunnen eten. Montfoort is klein, maar het is toch een stad omdat het stadsrechten heeft. Montfoort heeft 3 kerken: De Rank: Protestants Rooms-katholieke kerk gereformeerde kerk

Elk jaar is er aan het eind van de zomervakantie een week waar kinderen allerlei activiteiten kunnen doen. Die week wordt de VOM genoemd. Daar komen veel kinderen op af om hutten te bouwen, te schminken, te knutselen en allerlei andere dingen. De laatste dag mogen de kinderen vanaf een bepaalde leeftijd een nachtje in het park (bij de VOM) blijven slapen. Het is een goede afsluiting van de zomervakantie voordat de scholen weer beginnen.

Carnaval

Montfoort staat bekend om haar carnaval. De optocht trekt ieder jaar veel bezoekers en is de grootste optocht boven de rivieren. Iedereen kan zelf een wagen maken en meelopen. De optocht heeft altijd een thema, dit jaar (2008) was het après-ski. Elk jaar rijden er wel 100 carnavalswagens mee. De carnavalsvereniging Les Boutonniers is in Montfoort erg bekend. Montfoort heet met carnaval Knopegein.

Verder zijn er nog veel meer jongerenactiviteiten zoals de scouting en allerlei sportverenigingen. Zoals de tennisvereniging (t.v.Montfoort), voetbalverenigingen (MSV en VVM), turnvereniging (ONI), volleybalvereniging (de Valk), hockeyvereniging (H.C. Montfoort).

Geschiedenis

Het kasteel van Montfoort

Montfoort heeft ook een rijke geschiedenis in de binnenstad. Recht zie je het kasteel van Montfoort. Dit kasteel staat er al sinds het begin van Montfoort. Montfoort staat voor sterke burcht vandaar dat het kasteel op een heuvel staat.

WikiKidsAtlas

Montfoort op Google Maps

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Montfoort&oldid=653096"