De Bilt

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Bilt
Vlag de Bilt.svg

300px

Provincie Utrecht
Talen
Inwoners 42.768 (30-04-2017)
Oppervlakte 67,13 km²
Hoofdplaats Bilthoven en De Bilt
Hoofdstad
Burgemeester Sjoerd Potters (VVD)
Gezaghebber
Religie
Munteenheid
Postcode(s) 3615, 3720-3723, 3730-3732, 3737-3739
Netnummer(s) 030 en 0346
Volkslied
Nationale feestdag
Website www.debilt.nl
Portaal Portal.svg Nederland

De Bilt is een gemeente en een plaats, gelegen tussen Utrecht en Zeist.

In de gemeente De Bilt wonen ongeveer 43.000 mensen. De gemeente bestaat uit zes dorpen: De Bilt, Bilthoven, Maartensdijk, Groenekan, Hollandsche Rading en Westbroek. Het gemeentehuis staat in Bilthoven.

De Bilt is bekend vanwege het KNMI (Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut) dat er zit. Daar komen elke dag de weerberichten in de Journaals van de NOS vandaan. Een andere belangrijke organisatie is het RIVM.

Hier wordt onderzoek gedaan naar medicijnen tegen ziektes, waar tot nu toe geen medicijn tegen is, zoals tegen kanker. Ook liggen hier veel medicijnen opgeslagen. Omdat het zo belangrijk is, wordt het heel streng beveiligd.

Ten oosten van Dè Bilt en ten noorden van Bilthoven zijn bosgebieden. In de omgeving van Groenekan, Hollandsche Rading en Westbroek zijn veengebieden te vinden.


WikiKidsAtlas

De Bilt op Google Earth
Bij deze plaats hoort een een link naar Google Earth. Wil je hier meer over weten, klik dan hier.

Heb je geen Google Earth op je computer zitten en wil je deze plaats toch zien, dan kan dit op het internet. Klik dan hier

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=De_Bilt&oldid=579230"