Zeist

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Locatie van Zeist in de provincie Utrecht

Zeist is een gemeente in de Nederlandse provincie Utrecht. Zeist heeft ongeveer de grootte van een stad maar het heeft geen stadsrechten. Zeist heeft een eigen politie, brandweer en ziekenhuis, Het Diakonessenhuis .

Locatie

Zeist ligt erg centraal in Nederland en is daarom gunstig voor grote bedrijven en organisaties. Voorbeelden van bedrijven zijn de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond(KNVB) en het Wereld Natuurfonds. Naast dat Zeist mooi centraal ligt, ligt het ook midden in de bossen. Ten zuidoosten van Zeist ligt ook de Utrechtse Heuvelrug.

Sportgelegenheden

Verschillende sportgelegenheden in Zeist zijn: Broertjes Body & Health, Better Bodies, Fitcentre Zeist, Hockeyclub Phoenix en Scharweide, Petanqueclub Les Cailloux. Ook zijn er veel voetbalclubs zoals Jonathan.

Uitgaansgelegenheden

Zeist is een leuke plek om uit te gaan. De Slotlaan zit vol met leuke terrasjes zoals 'De 3 vrienden, 'De colonel'. Dit zijn ook restaurantjes waar je lekker kan eten. Ook kan je van verschillende culturen genieten door Grieks, Indonesische, Chinees of Argentijns te eten. Er zijn ook voor jongerenuitgaansgelegenheden om bijvoorbeeld te dansen. De dorpstraat is hier erg geschikt voor zoals Club New.

Scouting in Zeist

In Zeist zijn meerdere scouting groepen te vinden, zowel lucht- als landscouting.

WikiKidsAtlas

Zeist op Google Maps

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Zeist&oldid=671381"